Slim reizen in Twente wordt beloond met de SMART app, hoe tof!

Haal het maximale uit je dagelijkse vervoer en spaar mee.

Een tijdje geleden kwam ik in aanraking met de SMART app. Ik las er ergens over en werd meteen getriggerd. Nu ben ik niet iemand die de hele dag van hot naar her rijdt en ook niet iemand die fietst voor mijn plezier. Dus een reis-app is niet meteen ‘mijn ding’. Maar het idee om punten te sparen met reizen of door juist niet te reizen op bepaalde momenten sprak me zo aan. Want door slim te reizen kun je dus punten verdienen, die je vervolgens in de SMART webshop kunt verzilveren. Ik ben gek op korting en op gratis dingen, wie niet?! Het leek me wel wat, een gratis fietscheck, korting op de huur van een solex of Italiaanse scooter. En een gratis bolletje ijs, plakje wortelcake of kopje koffie met mijn zuurverdiende punten sla ik ook niet af. Ook vind ik het leuk om inzicht te krijgen in mijn reisgedrag, want hierdoor kan ik slimmer en bewuster reizen. Lees mee dan leg ik uit hoe ook jij punten kunt sparen én hoe je inzicht krijgt in jouw reisgedrag.

Genoeg van files en lange reistijden?

Met de SMART (Self-Motivated And Rewarded Travelling) app kun je ook heel gemakkelijk je reiskosten en je reistijd verminderen, bijvoorbeeld door files te vermijden of een snellere route te vinden. In de app heb je namelijk een mooi overzicht van hoe jij hebt gereisd de afgelopen periode. Via welke route en met welk vervoersmiddel en ook zie je hoe lang je erover hebt gedaan. De app heet niet voor niets SMART!  Ben jij iemand die graag alles bijhoudt? Dan is deze app zeker iets voor jou! Met de app kun je zien wat het effect is van je reisgedrag, alles is echt heel mooi en overzichtelijk weergegeven. Je kunt ook zien wat de actuele drukte is op de route die je nog moet gaan afleggen, super handig, want je kunt nu nog je route omgooien of op de fiets gaan en extra punten verdienen!

De gemeente Enschede wil met de app vijf procent minder autokilometers in de spits.

SMART app Twente

Be SMART en ga wat vaker op de fiets. Zo spaar je ook nog eens veel sneller punten!

SMART zet je stoplicht op groen, wie wil dat niet?

SMART is een leuke en handige gratis app die je helpt slimmer en bewuster van, naar en in Twente te reizen. Want je bent meer onderweg dan je denkt. Naast sparen voor korting en inzicht in je reisgedrag geeft de SMART app fietsers sneller groen. Zo fietste ik laatst naar een vriendinnetje en had ik niet eens door dat ik er wel heel snel was. Toen ik aankwam en op mijn telefoon keek, zag ik waarom; SMART Groen had mijn stoplicht op groen gezet. Terwijl ik normaal dus echt lang moet wachten voor dat stoplicht; op bussen en auto’s en op nog meer auto’s! Hoe dan? Wanneer de app jouw fietsgedrag herkent, vraagt hij groen aan als je een kruising met SMART groen nadert. Het verkeerslicht weet dat jij er aan komt en houdt hier rekening mee. Helaas werkt dit nog niet overal… Jammer…. Hier vind je er meer informatie over.

Ga een nieuwe uitdaging aan

Dit vind ik het leukste onderdeel! Ik ga graag uitdagingen om te sparen voor meer en meer punten. Ik heb al 3115 punten (geen idee of dat veel is trouwens, maar ik kan er al wel veel vouchers voor inwisselen!) Je kunt individueel en als groep een uitdaging aangaan. En door challenges te winnen spaar je punten die je vervolgens kunt inwisselen voor mooie prijzen. Zo spaar je extra punten door bijvoorbeeld op de fiets naar het Fields of Joy festival te gaan op het Hulsbeek of door ‘Rondje Enschede’ te fietsen. Ook wanneer je 30 kilometer fietst in 7 dagen, of 60 km, als je een fanatieke fietser bent. Die uitdaging ga ik dus niet aan ?

SMART app Twente

Fietsen, hardlopen, de SMART app houdt alles bij!

Ik haalde al een gratis smoothie en kopje koffie bij de Broodbode in Enschede en ga binnenkort naar Hof van Eckberge in Eibergen. (1+1 gratis als cadeautje bij het downloaden van de app, hoef je geen meter voor te fietsen) Je kun ook sparen voor 25% korting op de gehele rekening bij de Pannenkoek in de binnenstad van Enschede. Zo profiteren je kinderen er ook nog een beetje van dat jij slim reist 😉 En de voucher met korting op de huur van een Solex of Italiaanse scooter ga ik ook snel inwisselen, dan neem ik lekker de kinderen mee en touren we een middagje door Twente, zoals blogger Stephanie eens deed. Gelukkig komen er regelmatig nieuwe partners bij, zo breidt de webshop gelukkig mooi uit.

Hier vind je meer informatie over SMART.

SMART app Twente

Ga ‘s avonds of op zondag eens lekker een rondje fietsen. Twente biedt zoveel mooie fietsroutes. En vergeet niet te genieten van het mooie Twentse avondzonnetje!

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Smart in Twente

Over Maryke

Meer blogs van Maryke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.