SmartGames: SmartCar Mini

Door

We hebben elk jaar een educatieve leerzame bijeenkomst van de kinderopvang. Fysiotherapie en logopedie kwamen al eens aan bod en beide personen gebruikten vaak de smartgames als leermiddel. De smartgames zijn spellen die vooral leerzaam zijn, maar ook erg leuk. Er is heel goed over nagedacht door de makers. De logische denkspellen zijn voor kinderen, maar ook de moeilijkheidsgraad is aan te passen naar een volwassen niveau. Ze denken aan de goede kwaliteit, vormen, kleuren en verschillende niveaus. De spellen zijn eenvoudig te spelen, kunnen alleen gespeeld worden, je geheugen wordt getraind en je krijgt meer ruimtelijk inzicht. Wij gaan de SmartCar Mini van SmartGames uitproberen.

De SmartCar Mini

Wat is de bedoeling bij de SmartCar? Het is een mini versie zodat het compact is en overal mee naartoe te nemen is. Je hoort de auto volgens plan in elkaar te zetten. Je bouwt dan de auto door alle blokken juist op het onderstel te plaatsen. De plaats van de blokken moet overeenkomen met de kleurinformatie die in de opdracht gegeven is. Plaats de 4 blokken op de juiste plaats en je hebt je opdracht voltooid. SmartCar Mini is een leuke, kleurrijke 3D-puzzel met 24 opdrachten. De opdrachten zijn onderverdeeld in starter, junior, expert en master. Je kunt op de site nog 48 extra opdrachten downloaden.

Opdracht Smartcar mini
Opdracht SmartCar

Wat vonden onze kinderen van de SmartCar Mini?

Ik heb het spel op tafel gezet en bewust niks gezegd. Ze gingen al snel aan de slag om de auto na te bouwen zoals deze op de buitenkant van de verpakking afgebeeld staat. De opdrachten werden later uit het doosjes gehaald. We merkten snel het verschil van de behendigheid tussen onze kinderen. Fynn is 5 jaar en vond het interessant om de opdrachten van de ‘starter’ uit te voeren. Dit lukte hem aardig maar hij vond het later ook erg leuk om zelf te puzzelen met de auto. Onze dochter Noor (3 jaar) kon niet genoeg krijgen van de opdrachten en kon dit heel goed. Op de verpakking staat vanaf 6 jaar aangegeven, maar ik denk dat dit vanaf 3 jaar al leuk is. De behendigheid en de kleuren ontdekken is vanaf 3 jaar ook leuk. Maar dat zal per kind verschillen.

Ontdekken van Smartgames Smartcar mini
Het spelletje ontdekken…
De opdracht oplossen Smartgames Smartcar mini
De opdracht oplossen

Voor volwassenen

De spellen zijn voor volwassenen ook erg leuk. Ik vind deze spellen altijd erg leuk voor op vakantie (en daarom vind ik het nog leuker als onze kinderen er ook mee spelen). Ik merkte dat ik het niveau ‘master’ best lastig vond om op te lossen. Maar als je één keer bezig bent en de smaak te pakken krijgt, lukt dit prima.

Smartgames ontdekken van het spel
Gewoon rijden met de auto is ook leuk

Wij zijn fan van de SmartGames!

Wij zijn fan van SmartGames, ik kon niet wachten tot er een smartgame beschikbaar was voor de kinderen van onze leeftijd. Ik zal ook zeker weer een smartgame aanschaffen. Het is echt leuk en educatief speelgoed. De SmartCar is te koop voor 28,99 bij o.a Bol.com.

Over Ellen

Meer blogs van Ellen lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.