Boooh: 4 snelle Halloween hapjes om zelf te maken

Halloween staat voor de deur en dit spannende feest lijkt ieder jaar wel groter te worden. De winkels hangen al weken vol met Halloween kostuums, glow in the dark skeletten en bloederige Dracula tanden. Zijn jouw kinderen ook niet vies van een beetje spanning en horror? Grote kans dat je ze dan blij maakt met deze snelle en simpele Halloween hapjes. Ook leuk om samen te maken! 

Vier je Halloween lekker thuis in een griezelige sfeer of lopen jullie mee met een spannende tocht door de buurt? Wat je ook doet op 31 oktober, met de onderstaande ingrediënten toveren jullie supersnel wat lekkere Halloween snacks op tafel.

Snelle Halloween snacks: wat heb je nodig

Hier vind je een overzicht van wat je allemaal nodig hebt om deze snelle halloween hapjes te maken:

  • Knakworstjes
  • Ketchup
  • Oreo koekjes
  • Oogbal snoepjes ( o.a. bij Action)
  • Decoratiestiften (eetbaar van dr. Oetker)
  • Zwarte olijven
  • Rode kleurstof (o.a. bij Xenos)

#1 Snelle Halloween hapjes: Enge olijf spin

Voor deze kriebelige huisspin snij je een zwarte olijf doormidden voor de spinnenkop en het lijf. Snij vervolgens kleine reepjes uit een olijf voor de 8 poten. Je kunt deze spin gebruiken als decoratie op een bord of als topping op een stuk pizza of komkommer. Super simpel en griezelig echt!

#2 Snelle Halloween hapjes: Freaky Oreo Oogballen

Draai eerst 1 kant van het Oreo koekje voorzichtig los. Daarna gebruik je de deco stift om rode adertjes op het witte deel van het Oreo koekje te tekenen. Nu beleg je het witte deel met de gekleurde oogsnoepjes. Wel even een stuk van de achterkant van de oogsnoepjes afknippen, anders zijn ze te groot. Et voilà!
Ik maakte er hier 30 van als verjaardag traktatie en ik moet eerlijk zeggen dat het lastig is om de nogal breekbare Oreo koekjes van elkaar te halen. De koekjes heel even in de magnetron warm maken wil ook nog wel eens helpen.

#3 Snelle Halloween hapjes: Bloederig drankje

Gemakkelijker dan dit wordt het niet. Gewoon een klein beetje rode kleurstof (of bietensap) toevoegen aan een glas water en het verandert in een bloederig mengsel…

#4 Snelle Halloween hapjes: Creepy vingers

De absolute favoriet hier in huis. En deze is ook weer super simpel om te maken. Gewoon het topje van de knakworst eraf schillen met een aardappelmesje. Let erop dat je niet tot het einde door schilt. Beetje ketchup aan de onderkant en je bloederige vinger is een feit!

Wat zijn jouw favoriete snelle Halloween hapjes? Laat het ons weten!

Nog meer leuke Halloween inspiratie

Kun je nog wel wat Halloween-inspiratie gebruiken? Lees dan ook deze blog die we eerder schreven: Een pompoen uithollen; zo doe je dat! Of lees deze blog op Voormijnkleintje eens met leuke halloween knutsels.

herfst

Over Marloes

Meer blogs van Marloes lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.