Spannend, voor de eerste keer naar de JeugdViva!

Door

Ik ontvang laatst een tip van een Vettt Lezer, thanks Annabel! Dat ging over de Jeugd Viva. Ik kende het, d.w.z ik had er wel eens van gehoord, maar was het eigenlijk ook alweer een beetje vergeten. De JeugdViva bestaat al 62 jaar, ik zal je even kort vertellen wat het is en hoe dat ging toen ik Pippa vandaag voor de eerste keer weg bracht.
 

Wat is de JeugdViva?

Ieder jaar organiseren de speeltuinen en welzijnsorganisaties in Enschede in de zomervakantie JeugdViVa activiteiten voor de kinderen in Enschede. De JeugdViva is voor kinderen vanaf 4 jaar. Op de website van de JeugdViva vind je informatie over die activiteiten zodat je precies weet waar en wanneer er iets leuks te doen is bij jouw in de buurt. Op de website vind je niet heel veel informatie over hoe het precies in zijn werk gaat. Ik kan je vertellen hoe wij het vandaag hebben ervaren.
 

Hoe gaat dat dan?

Ik vind de tip van Annabel superleuk, maar ik vond Pippa mat haar 4 jaartjes nog wel wat jong om daar alleen achter te laten. Nou hebben we in de klas van Pippa een whatsapp groep voor alle ouders. Daar heb ik even een berichtje in gezet en al snel kwam ik erachter dat één van de klasgenootjes sowieso zou gaan en dat er meerdere ouders enthousiast waren. Uiteindelijk is Pippa met een vriendinnetje gegaan en waren er vanochtend nog 5 kindjes uit de klas, superleuk!

Pippa ging vandaag naar Speeltuin ‘t Hoogeland, daar vinden de hele week activiteiten plaats. Je kunt ze daar om 10.00 brengen en om 15.00 kunnen ze opgehaald worden. Bij aankomst worden naam, adres en telefoonnummer van de ouders genoteerd. Je betaald 1 Euro (!) en ze kunnen de hele dag lekker spelen en zelfs de lunch wordt geregeld. Wat er precies inbegrepen is en georganiseerd wordt dat verschilt per locatie en dag.

Er lopen heel veel vrijwilligers rond, die duidelijk herkenbaar zijn. De speeltuin op ‘t Hoogeland is verder helemaal afgesloten en je kunt alleen via een centrale ingang naar binnen. En dan kom je eerst langs een paar vriendelijke en uiterst geduldige vrijwilligers die de registratie verzorgen.

 

Loslaten…

Yes, dat was weer een mooi ‘los-laat’ momentje. Terwijl ik met de vader van het vriendinntje de boel nog een beetje aan het ‘inspecteren’ was, waren de kinderen al volop aan het spelen. Er is zoveel te doen. Er kon nog net een ‘doei en kusje af’. Naast de speeltoestellen die hier vast staan kunnen de kinderen zich laten schmincken, is er een springkussen en zijn er allerlei leuke knutselactiviteiten. Omdat het de eerste keer is hebben we gezegd dat we ze om 13.00 weer ophalen maar ik verwacht niet dat Pippa mee naar huis wil. Ik zal het straks meemaken…
 

Meer weten of ervaring delen?

Lijkt het je ook wat? Op de website van de JeugdViva vind je alle informatie. Heb je zelf ervaring met de JeugdViva? Ik ben benieuwd hoe jij (en vooral je kind(eren) het vindt. Laat gerust een berichtje achter.
 

Meer Zomerse tips?

Neem voor nog nog meer Zomerse tips in Twente een kijkje op deze link, hier vind je alle leuke activiteiten die we onlangs op Vettt hebben geplaatst.
 

 

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.