Dagje uit met oma: naar Het Speelgoedmuseum in Deventer

In de vakantie wilde onze zoon Kyan heel graag weer eens een dagje treinen. Dus op internet op zoek naar leuke treinkaartjesaanbiedingen. En deze keer vroegen we oma om mee te gaan. In onze zoektocht naar een nieuw uitjes dat voor iedereen leuk is kwamen we uit op het speelgoedmuseum in Deventer. Het werd een geslaagd dagje uit met oma naar het speelgoedmuseum.

Met de trein

De treinkaartjes hebben we snel gevonden. Mede dankzij Daphne’s blog met over de spoordeelwinkel van de NS. De kaartjes hebben we in de NS app gezet en de telefoon goed opgeladen. Ik had al eens meegemaakt dat ik de kaartjes in de app had ingeladen en dat de telefoon leeg was. Dat is niet grappig, als daar je treinkaartje in staat.

De auto staat gratis geparkeerd in Oldenzaal (tip!) en daarna kon onze treintocht naar Deventer beginnen. Heerlijk om te zien hoe Kyan hier altijd van geniet. Eenmaal in Deventer hebben we eerst een terrasje gepakt voor een drankje en een broodje, dat zat bij de treinkaart inbegrepen. Daarna even gezellig over de markt gelopen en toen kwamen we al snel aan bij het speelgoedmuseum in Deventer.

Het Speelgoedmuseum in Deventer

Er is een garderobe met kluisjes, toiletten, verschoonruimte, winkel en een koffiecorner. Het museum is niet heel goed toegankelijk voor mensen die minder goed ter been zijn, omdat het zich in een monumentaal pand bevindt. Gelukkig is deze oma nog lekker fit.

Bij de bali krijgen we een speurtocht mee voor in het museum en we gaan lekker op ontdekking. Het begon met allerlei poppen en poppenhuizen, heerlijk nostalgisch voor oma. Voor kinderen vooral leuk om naar te kijken, alles zit hier achter glas om het mooi intact te houden. In de andere ruimtes is er gelukkig genoeg voor kinderen om te doen. Poppen om mee te spelen en trapjes om de poppenhuizen goed te kunnen bekijken.

Daarna komen we in de opticazaal. Ook hier genoeg gaatjes om door te kijken en dingen waar ja aan mag draaien. Heerlijk toch als kind en ook voor oma en mij was het genieten.

Wat ook erg leuk is, in het museum kun je een kleurplaat maken waar je vervolgens zelf in kunt gaan staan. Je laadt je tekening in een speciaal apparaat in en vervolgens projecteert jouw tekening op de muur. Kyan vond het erg grappig om in onze tekeningen te kunnen staan dansen en gekke bekken te trekken.

De Speelzolder

Daarna kwamen we bij de speelzolder. Hier staateen flipperkast (moest wel even een muntje in) en een spelcomputer. Maar je vind hier ook volop Lego en Kapla waar je heerlijk mee kunt bouwen.

Daarnaast is er nog allerlei ander speelgoed om uit te proberen en liggen er boeken om te lezen en kun je met het poppentheater aan de slag. Dus voor elk wat wils op dit dagje uit met oma naar het speelgoedmuseum.

Terug in de tijd: de rages

In het speelgoedmuseum in Deventer vind je ook een zaal met allerlei rages van de afgelopen decennia. Je gaat echt even terug in de tijd. Met o.a. de Flippo’s, Ploppers en weet je de Tamagotchi nog? Er is echt teveel om op te noemen en je mag het allemaal uitproberen. Ook zo leuk om te zien waar oma in haar tijd mee speelde en wat toen de rages waren.

Voertuigen

Er is ook een hele zaal gevuld met voertuigen. Hier zijn weer allerlei knopjes voor Kyan om in te drukken. En net op het moment dat we denken dat het museum klaar is, is er nog een legozaal waar je een dino kan bouwen. Is jouw dino klaar? Dan krijgt deze een plekje in de vitrinekast van het museum. Een medewerker van het museum nam de moeite om dit gelijk te doen en zo zag Kyan dat zijn dinobouwsel gelijk een onderdeel werd van het speelgoedmuseum in Deventer.

Het speelgoedmuseum in Deventer: voor jong en oud(er)

Als afsluiting van dit dagje uit met oma naar het speelgoedmuseum trakteren we onszelf nog op heerlijke pannenkoek om daarna weer met de trein terug naar huis te gaan. Het speelgoedmuseum in Deventer is echt een beleving voor jong en oud. Gedurende het jaar organiseren ze ook allerlei speciale activiteiten. Wil je meer weten over het Speelgoedmuseum in Deventer? Neem een kijkje op de website: Speelgoedmuseum in Deventer.


Nog meer leuke uitjes met de trein

We proberen in de vakanties vaker de trein te pakken. Zo ging ik eerder ook al eens met Kyan met de trein om het speelparadijs van De Scheg in Deventer te bezoeken. Heb jij nog leuke tips voor een leuk uitje met de trein? Ik hoor het heel graag!

Over Diane

Meer blogs van Diane lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.