Naar het Spoorwegmuseum; het leukste reisje van Nederland.

Voor ons is de voorjaarsvakantie vandaag weer voorbij. Maar als je niet bij regio Noord hoort, of je hebt nog een paar bonusdagen vrij i.v.m. Carnaval, dan is het écht een aanrader om naar het Spoorwegmuseum in Utrecht te gaan. Wij gingen er dit weekend naartoe, om ‘Het leukste reisje van Nederland’ mee te maken, dat van 22 februari t/m 1 maart te beleven is.

In stijl naar het Spoorwegmuseum in de voorjaarsvakantie

De jongens vinden het altijd supertof om met de trein te gaan, maar veel verder dan Hengelo komen we bijna nooit. Een uitje naar het Spoorwegmuseum is dan natuurlijk dé gelegenheid om een langere treinreis te maken. Zonder overstap reis je van Enschede naar Utrecht, wel zo handig. En vanuit daar gaat er een rechtstreekse pendeltrein naar Utrecht Maliebaan, het entree van het museum. Er zijn momenteel weer treinkaartjes te koop bij het Kruidvat, dat scheelt enorm in de kosten. Twee railrunners erbij en de trein kon vertrekken!

Het leukste reisje van Nederland

Zoals ik al zei vinden mijn jongens een uitje met de trein altijd heel erg tof, maar ik zou ze nou niet bepaald treinfanaten willen noemen. Wél vinden ze kindermusea altijd heel leuk om te bezoeken. Hierbij willen ze altijd graag iets beleven en actief bezig kunnen zijn. ´Het leukste reisje van Nederland´ is hiervoor het perfecte evenement. Wat is er veel te beleven!
Bij aankomt in de prachtige oude stationshal krijgen de jongens beiden een paspoort waarin ze stempels kunnen verdienen. Die stempels krijgen ze wanneer ze deelnemen aan activiteiten op 6 verschillende bestemmingen. Deze bestemmingen zijn: Verleden, Hollandsche Molen, Smaak, Pruts, Rembrandt en de Stijl. Als ze deze stempels behalen, krijgen ze ook de stempel van de eindbestemming en mogen we naar een voorstelling met live muziek in de theaterzaal. Super leuk principe.

Onze ervaring in het Spoorwegmuseum

Bij aankomst waren we meteen onder de indruk van de grote hal, die prachtig sfeervol is ingericht en waarbij het niet te missen is dat je in een Spoorwegmuseum bent. Alles is heel ruim opgezet, waardoor wij niet de indruk hebben gehad dat het heel druk was. Terwijl wij er toch in het weekend waren.
De verschillende bestemmingen die horen bij ‘het leukste reisje van Nederland’ vond ik wel echt een hele leuke toevoeging aan het museum. Het is allemaal zo uitgebreid, dat wij hier bijna onze hele dag mee gevuld hebben. Tijn vond bestemming Hollandsche Molen het leukst, hij vond het erg leuk om zelf meel te maken en te leren over de werking van de molen. Joes was niet weg te slaan bij bestemming Rembrandt, ook mijn favoriet. Je kon er meekleuren aan een groot doek, een audiotour doen over verschillende schilderijen, of je eigen zelfportret tekenen. Je kon er zelfs door een virtuele poort stappen waardoor je zelf in een Rembrandt schilderij terecht kwam. Maar eigenlijk waren alle bestemmingen erg leuk. Bij Pruts kunnen kinderen creatief bezig zijn met karton, bij Smaak meedoen aan een quiz. Het is een heel afwisselend programma. Het minst vonden de jongens de eindbestemming, omdat dit een sing-a-long was… en dáár doen de mannen Heutink niet aan.

We moeten nog eens terug!

Echt de enige ‘kritiek’ die ik op dit evenement kan hebben, is dat we eigenlijk vrij weinig van de treinen hebben gezien, als je bedenkt dat we in het Spoorwegmuseum waren. Vooral omdat we er door het uitgebreide aanbod bij ‘het leukste reisje van Nederland’ bijna niet aan toe zijn gekomen.
Het ‘normale’ aanbod bij het Spoorwegmuseum is ook heel interessant. Niet alleen vanwege de vele grote én kleine treinen die er te bewonderen zijn. Ook is er een audiotour over de geschiedenis van de eerste trein in Nederland die echt een belevinis is, en er is zelfs een heuse spannende attractie over de stalen monsters. Wij hebben er maar een fractie van gezien en gedaan. Dus wij gaan nog wel een keer terug.
Maar heb je de kans om het Spoorwegmuseum vóór 2 maart te gaan bezoeken, moet je het zeker doen. Wij hebben enorm genoten!

Kinderen t/m 3 jaar kunnen gratis naar het Spoorwegmuseum, vanaf 4 jaar betaal je 17,50 voor een ticket. Wij gingen er met de trein naartoe, maar er is ook een grote parkeerplaats bij het station, dus je kunt ook prima met de auto gaan. Meer informatie vindt je vanzelfsprekend op www.spoorwegmuseum.nl

Over Femke

Meer blogs van Femke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.