Supergezonde homemade hazelnootpasta!

Door

Wat kan dat fijn zijn, even een cadeautje voor jezelf kopen. Zo kocht ik een tijdje geleden het kookboek Easy Peasy van Bluebelle. Zoals de schrijfsters, Vera en Claire zelf zeggen ‘een kookboek voor de allerkleinsten’.

Ik kan er kort over zijn, ik was gelijk enthousiast. De vormgeving is fantastisch, er staan ontzettend veel fijne recepten in. De foto’s zijn prachtig en er is gebruikt gemaakt van heerlijk frisse kleuren. Maar…ja, er was een maar. Al snel bleek dat ik veel van de ingrediënten (nog) niet in huis had. Ik was toch van plan om wat bewuster te gaan koken en eten dus dit was weer een mooie aanleiding. Ik maak nu af en toe wat uit het boek en ik word er blij van!

Hazelnoten rapen

De hazelnoten vallen hier de laatste weken in grote getalen van onze boom, dat triggerde me om deze hazelnootpasta uit Easy Peasy te maken. Ik ging aan de slag, en Easy Peasy it was! De pasta is geschikt voor kindjes vanaf 12 maanden.

Hazelnootpasta

Wat heb je nodig?

 • 150 gram hazelnoten (Die geraapte hazelnoten uit de tuin moesten eerst allemaal gekraakt worden :-))
 • 6 dadels (gekocht bij de Jumbo). Het boek gaf aan dat er 3 in moesten, maar ik ging voor de dubbele hoeveelheid.
 • 3 theelepels Carobsiroop (dit had ik niet in huis, ik heb Ahorn siroop gebruikt). De Ahorn siroop kocht ik bij de Jumbo.
 • 1 theelepel kokosvet (dit koop ik meestal bij de Toko)
 • 3 eetlepels rauwe cacaopoeder (deze kocht ik bij EcoPlaza in Enschede, De Heurne)
 • 2 eetlepels honing (had ik nog in huis)
 • scheutje water
 • Keukenmachine

Ik heb alles gemalen in de keukenmachine. Ik denk dat ik achteraf de hazelnoten beter een paar uur had kunnen laten weken, dat ga ik de volgende keer proberen. Er moest nogal wat keukenmachine-geweld tegen aan gaan voordat het een pasta werd :-). Ik gok dat dat zo’n 15 minuten duurde, tussendoor deed ik er nog kleine scheutjes water bij om de juiste structuur te krijgen. Voor het gemak een foto van alle ingrediënten :-).

Hazelnootpasta

De kritische jury

Altijd spannend hoor, de kritische mening van mijn tweekoppige jury. Ik kan vol overtuiging zeggen dat de pasta in huize MauzerPippaVet is goedgekeurd door alle bewoners . Vooral Pippa is er groot fan van, lekker op het brood bij het ontbijt of tijdens de lunch en ook nog eens superhealthy! Hij deed het trouwens ook erg goed op de bananapancake waar ik eerder over schreef.

Nog meer gezonde inspiratie?

Neem eens een kijkje op de website van Easy Peasy Kids. Je vind hier allerlei recepten en je kunt het boek er ook bestellen. Kijk ook eens in de categorie ‘eten’  voor nog meer food-inspiratie :-)!

Easy Peasy

 

 

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
1 Comment
 • Esmeralda
  oktober 31, 2014

  Deze ga ik proberen!