Superleuk: een Kinderfeestje in jungle thema

Olivier werd zes toen we in Corona lockdown zaten. En dus zat een kinderfeestje er niet in. Kindjes kwamen wel langs het hek om te feliciteren, te zingen en tekeningen en cadeautjes te brengen. Hij voelde zich dus absoluut jarig. Maar dat hij geen feestje had, vond hij toch wel een beetje jammer. En dus besloten we om alsnog, bijna drie maanden later, een feestje te geven. Gewoon om te vieren dat het vakantie is en dat het weer kan!

Wat is een feestje zonder thema? We hebben er op school al verschillende voorbij zien komen: piraten, dino’s en oertijd! Ik vond het eerst wat overdreven, zo’n thema, maar nu ben ook ik om. Een thema geeft houvast, een rode draad. En je kunt lekker los gaan met accessoires en knutselwerkjes. Omdat Oliviers bedgenoot een megagrote pluche krokodil is en hij gek is op wilde beesten, kozen we voor een kinderfeestje in jungle thema. Ik zal je kort meenemen in het hele gebeuren. Wie weet brengt het je inspiratie voor een zelf te organiseren kinderfeest…

Tip: veel van de artikelen voor het kinderfeestje heb ik bij Partydeco besteld. Met de kortingscode VETTT10 krijg je van 17 augustus t/m 17 september 2020 10% korting op het assortiment van partydeco.nl.

Feesten als de beesten

Een feest begint met een uitnodiging. Ik koos ervoor om de uitnodigingen vast te maken aan een plastic dier. Voor elk kindje een. Zo hadden ze meteen een klein cadeautje. De tekst op de voorkant: feesten als de beesten. Voor de aankleding ging ik op zoek naar jungle slingers. Bij Partydeco vond ik de perfecte accessoires voor een Go Wild kinderfeestje. Vooral de slingers met de tekst Go Wild en de bladeren, vogels en slangen vond ik helemaal te gek. Die moesten het worden. Ik vond er bijpassende bekers, bordjes, maskers en taarttoppers bij. En ik koos voor pinata’s in de vorm van krokodillen. Daarover zo meer! Toen ik een dag voor het feest bij Hema nog een grote folieballon in de vorm van een krokodil zag, heb ik die ook nog gekocht. Nu kon het feest echt beginnen!

kinderfeest in jungle thema

Cake en knutselen

Toen de kinderen arriveerden, hadden we muziek van The Lion King opgezet. Kroky, de pluche krokodil, werd meteen gepakt en er werd gedanst, gesprongen en aan de slingers gehangen. Net een stel apen joh, die jongens! De slang moest meteen om de nek (wie durft!?) en de krokodil ging al snel het gevecht aan met de slang. Toen de cupcakes op tafel kwamen, was het drie minuten stil. Wat zijn ze zoet als ze eten : ). We gebruikten Kroky als een soort presentator van het feest. Volgens Kroky waren er baby krokodillen ontsnapt. Aan de jongens de taak ze te zoeken. Om dat te doen, moesten er verrekijkers worden geknutseld. WC-rollen, tape en stickers deden dienst als knutselmateriaal en binnen no-time had elke ‘ranger’ een verrekijker.

Krokodillenpoep

Al snel vonden ze de baby krokodillen, hangend aan een koord. Springend probeerden ze de pinata’s los te maken en elke keer als dat lukte, kwam er een stortvloed van confetti uit plus leuke jungle tattoos. De confetti werd omgedoopt tot krokodillenpoep en de tattoos moesten natuurlijk meteen op. En toen was het tijd om op pad te gaan. Verrekijkers mee, dierenmaskers op en de miezerige regen in. Echte rangers zijn natuurlijk niet van suiker en dus gingen we gekleed in regenkleding het Blotevoetenpad in Twello lopen. Wie weet wat we daar allemaal tegen zouden komen….

In the jungle, the mighty jungle…

Wij wonen in Deventer, voor ons is het Blotevoetenpad in Twello super dichtbij. Vanuit Twente is Erve Brooks een leuk alternatief die vanuit een deel van Twente iets dichterbij ligt.

Het Blotevoetenpad van Hof van Twello is net een jungle met al die bamboe, varens en fruitbomen. Door de regen lag er extra veel modder, dus het was een heus avontuur. Wonder boven wonder viel niemand in de modder! Mijn man Gijs liep steeds even voorop en gooide dan stiekem wat ’tijgerstaarten’ in de bomen. Het waren gewoon afgeknipte repen stof, maar de kids geloofden eerst echt dat ze van een dier waren. Dit maakte het extra spannend. We deden een lesje sluipen en eindigden onze tocht bij het warme, droge kascafĂ© van Hof van Twello. Tijd voor chocomelk en droge kleren. De jongens speelden in de zandbak, omringd door tropische planten, dus het jungle gevoel zat er nog steeds in. De gevonden staarten gebruikten we voor een spelletje ‘staart-tikkertje’. Ieder kind kreeg een staart aan zijn broek en ze moesten elkaars staart proberen te pakken. Wie als laatst met staart overbleef, was de winnaar.

Sluipen

Eenmaal thuis, stonden er broodjes knakworst klaar voor de hongerige tijgers. Plus ranja uit de slangenbekers. Dat ging er natuurlijk wel in. Als afsluiter speelden we nog een spel, waarbij de sluiples goed van pas kwam. Gijs zat in het midden van de kamer, met om zich heen tasjes met snoepjes (kikkers en banaantjes). We deden hem een blinddoek en een masker om en toen mochten de kinderen een voor een hem besluipen om een tasje af te pakken. Maar o wee, als de tijger je pakte! Een groot succes met gillende, lachende kinderen en een tijger die beroofd werd van zijn snoep.

Het was een leuk feestje dit kinderfeestje in jungle thema. Ik heb nu alweer zin om een nieuwe thema voor volgend jaar te bedenken. Suggesties iemand?

Over Chantal

Meer blogs van Chantal lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.