Hotspot Enschede: Tentje Teman² (ook afhaal!)

Door

Vorige week zondag, we hadden net een hele lange wandeling gemaakt in het Aamsveen (aanrader!) om daarna eten af te halen bij  Tentje Teman² . Tentje Teman²  zit nog maar een paar weekjes in Enschede, in de korte Haaksbergerstaat. We waren net op tijd, 15 minuten nadat wij er waren moesten ze sluiten vanwege de Corona-maatregelen. Maar inmiddels hebben ze een aangepast menu voor afhaalgerechten.

Tentje Teman²: Indonesische en Turkse specialiteiten

Ik hoor je denken…wat is dat nou voor combinatie? Daar wil je toch gelijk meer van weten? Ik wel, dus ik ging naar de website. Het is duidelijk dat hier een man met Turkse roots en een dame met Indonesische roots allebei een passie hebben. Die passies komen op deze locatie aan de Korte Haaksbergerstraat samen. Naast een passie voor lekker eten is er ook duidelijk een talent voor inrichting en een sfeer neerzetten. Want, WOW…wat een fijne plek is dit!

tentje teman

Restaurant en afhalen

Het ‘originele’ concept is eigenlijk wat je veel in het westen van ons land ziet. Een vitrine waar je gelijk kunt zien wat je snel daarna op je bordje hebt. Of wat je mee wilt nemen om later thuis lekker op te eten. Mét plekken waar je kunt zitten, zonder bediening want je drinken pak je gewoon zelf uit de koelkast. Dus geen plek waar je uren gaat tafelen, maar wel een plek waar je even lekker kunt zitten, bij kunt komen en vooral lekker kunt eten!

Ik heb écht een zwak voor mensen met een passie én voor lekker eten. Via Instagram ontdekte ik dat deze nieuwe zaak geopend werd (dankje Anne van Leer!). Ik ging ze volgen en ik werd steeds enthousiaster. De foto’s zagen er geweldig uit, maar ik zag ook steeds vaker bekenden die er kwamen en ook enthousiast waren.  Tentje Teman²  wordt gerund door 3 vrienden. Teman betekent ‘vriend’ in het Bahasa Indonesia, en lijkt op het Turkse woord tamam, wat ‘goed’ betekent. De naam Tentje Teman² (uitgesproken als Tentje Teman Teman) staat voor de jarenlange vriendschap van de eigenaren en de drie culturen die hierin samen komen (Nederlands, Turks en Indonesisch).

tentje teman

Helaas na 4 weken moest Tentje Teman² in Enschede al sluiten

De Corona-maatregelen hebben veel invloed op lokale ondernemers. Dit trio heeft zo hard gewerkt om een aantal weken geleden open te gaan. In eerste instantie moesten ze sluiten en leek de optie om af te halen ook geen mogelijkheid, maar dat blijkt toch mogelijk. Zo fijn voor hun, maar ook voor jou. Van dinsdag t/m zondag kan er afgehaald worden en is er een aangepast menu dat je op de website, onder ‘Menu‘ terugvindt.

Aanrader!

Wat een prachtige én heerlijke hotspot voor lekker en betaalbaar eten in Enschede. Het is zeker een aanrader om hier de komende tijd wat eten af te halen, en geloof me, ze kunnen alle support goed gebruiken! Binnen ziet het er prachtig uit. Ik kreeg er echt een ‘jungle’ gevoel bij. Voor kinderen is het ook zeker leuk, er is een kinderhoek maar wat misschien nog wel leuker is zijn alle verstopte diertjes door de hele zaak! Wel goed zoeken hé…

tentje teman

tentje teman
tentje teman

Over Tentje Teman²

Je vindt Tentje Teman² aan de Korte Haaksbergerstraat 46. Ze zijn in deze tijden van Corona-maatregelen van dinsdag t/m zondag geopend van 16.30-19.30 voor afhaal. Ga voor meer informatie en het menu naar de website.

tentje teman

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.