5 Vette tips voor een zonnige lente #vetttlente

Door vrijdag, maart 24, 2017 0 , , Permalink 0

In de lente wil je naar buiten, genieten van de zon! Maar omdat je zo lang binnen hebt gezeten ben je haast vergeten hoe buiten er ook al weer uitziet. Ik help je een handje en geef je 5 leuke lente tips. Geniet, lach, bewonder, speel en deel deze mooie herinneringen met ons! Gebruik hiervoor #vetttlente

1) Lammetjes aaien

Lammetjes zijn zo lief en schattig. En als ze van die grappige sprongetjes maken, dan wil je toch niets liever dan ze aaien en knuffelen? En dat kan, op verschillende plekken in Twente worden er deze lente lammetjes aai middagen georganiseerd bij boerderijen en schaapskooien. Ik heb een overzicht gemaakt van alle lammetjesdagen in en om Twente.

lammetjesdag-haaksbergen

Wij bezochten vorig jaar de Schaapskudde Haaksbergen en adopteerden een lammetje. Dat moest gevierd worden met beschuit met muisjes.

2) Schatgraven in het Lutterzand

Ravi heeft zijn eigen metaaldetector en daar is hij zo blij mee! Hij is namelijk gek op metaal, helaas heeft hij alleen nog maar bierdopjes gevonden… Behalve tijdens zijn kinderfeestje afgelopen jaar, toen vond hij samen met al zijn vriendjes en vriendinnetjes echte Dinkeldaalders. Is jouw kind ook gek op natuur, op speuren en op graven? Dan kun je, in plaats van een metaaldetector te kopen, deze ook huren. In de Lutte kun je op pad met een tablet en een metaaldetector, op zoek naar ‘de schat van het Lutterzand’. De zoektocht begint bij Paviljoen ’t Lutterzand, een van mijn favoriete plekjes in Twente. Lees hier mijn blog over Ravi’s kinderfeestje.

Kinderfeestje schatgraven Lutterzand

Ravi groef naar de schat die Casper ontdekte.

3) Stadt- und Tierpark Gronau

Net over de grens bij Enschede ligt Gronau en daar is enorm veel leuks te doen. Er is een Stadt- und Tierpark met verschillende speeltuinen en zelfs een kleine dierentuin (gratis!). Heerlijk in de lente! Ook is er het Inselpark Gronau (LaGa), een enorm groot openlucht speelparadijs (ook gratis) met verschillende speeltuinen en een klauterberg.

Speeltuin Gronau

Een deel van de superleuke en uitgebreide speeltuin in Gronau. (fotocredits: Marijn Dikken)

4) Voorjaarskermis

Elk voorjaar kun je op verschillende kermissen in de buurt weer genieten van een suikerspin of oliebol en een ritje in de Hully Gully of het reuzenrad. Durf je niet, dan kun je altijd nog touwtje trekken, munten schuiven of eendjes vangen en naar huis met een immens grote knuffels onder je arm.

Enschede: 31 maart t/m 8 april 2018
Almelo: 4 t/m 8 april 2018
Deventer: 30 maart t/m 8 april 2018
Winterswijk: 25 t/m 29 april 2018
Oldenzaal 17 t/m 21 mei 2018

Lente tips_kermis

Op de kermis in Enschede.

5) De (moes)tuin in

In de lente is buiten zijn heerlijk, maar vaak is je tuin nog één grote puinhoop. Kinderen vinden het leuk om te helpen. Opruimen, vegen, zaaien en verpotten. Meestal is het bij ons hierna nog een grotere troep, maar dan hebben we wel een hele leuke middag gehad! Want niets is fijner dan met je handen in de aarde wroeten en zaaien. Een enorm inspirerende bezigheid waarbij ze van mij best lekker vies mogen worden! Wij hebben al een paar AH moestuintjes geplant :)

Lente tips_moestuin

Zelf aardbeien kweken is toch superleuk?!

Er zijn nog zoveel meer mooie plekjes in Twente waar je naar toe kunt gaan en er zijn nog zoveel meer toffe activiteiten te bedenken om gewoon lekker in je eigen huis en tuin te doen. Zo schreef ik eerder al een blog over mijn top 5 leuke speelplekjes incl. borrelmogelijkheden. En wil je iets verder rijden, ontdek dan de Sallandse Heuvelrug eens, het is hier ook zo leuk voor de kids.

Hebben jullie nog leuke lente tips? Dan horen wij het natuurlijk graag!

Over Maryke

Meer blogs van Maryke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.