Top 5 kindergerechten door Stephanie

Door

Ik hou van koken, Boaz houdt van koken, ik hou van Boaz en samen koken met Boaz is dus een feestje! Dat hij zijn zelf gebrouwen food ook nog eens iets beter naar binnen werkt dan het eten dat ik zonder zijn hulp op tafel tover is natuurlijk een leuke bijkomstigheid! Hoogste tijd voor een top 5 van kindergerechten.
 

Mijn top 5 van kindergerechten:

 #1 Croissantjes

Wij kunnen de supermarkt niet uitlopen zonder een CVO-tje voor Boaz. Ik hoor je denken: “een CVO-tje?”. Ja, een CVO-tje, oftewel een croissantje voor onderweg. Croissantjes kopen is leuk, croissantjes zelf maken is veel leuker. Bij iedere willekeurige supermarkt kun je kant en klaar croissant-deeg kopen. Verpakking open poppen, driehoekjes snijden, rollen, in de oven en klaar. Heerlijk! Maar het kan nog veel lekkerder. Je kunt deze zelfgemaakte croissantjes natuurlijk vullen met alles wat je zelf lekker vindt! Stukjes appel, plakjes kaas, roomkaas met een plakje zalm, knakworstjes of banaan bijvoorbeeld.

Boaz en ik vulden de helft van onze croissantjes met een mengsel van suiker en kaneel. Strooi een beetje van het mengsel in het midden van het croissantje en klaar. Kind kan de croissant rollen.

De andere overgebleven croissantjes hebben we bestrijkt met honing en belegd met stukjes zachte geitenkaas en een paar pecannoten. Hierbij is het trouwens handig om de vulling alleen op het brede, achterste deel te leggen en de zijkanten een beetje naar binnen te vouwen zodat de gesmolten kaas niet te veel uit loopt. Rollen gaat iets lastiger dan de met suiker/kaneel bestrooide croissantjes maar met een beetje hulp kunnen kleuters dat heel goed.

Met een kwastje een beetje eigeel op de croissantjes “schilderen” voordat ze de oven in gaan is natuurlijk helemaal een feestje om te doen!

Top 5 kindergerechten

Top 5 kindergerechten

 #2 Tony Taart 

Tony Taart hebben we ondertussen al zo vaak gemaakt dat Boaz het bijna alleen kan. Hij mag roeren in de chocolade die au bain marie staat te smelten, hij mag suiker en het pannetje met water doen om de karamelsaus te maken en hij mag de eitjes breken om te roeren door de bloem en de cacao. Terwijl de taart in de oven staat helpt Boaz natuurlijk even met het opruimen en schoonmaken (lees: lepels met chocolade en gardes met karamel aflikken) Hoe je de taart kunt maken lees je op mijn blog, ik schreef over mijn liefde voor Tony.

Top 5 kindergerechten

 #3 Pizza met kinderen

Zelfgemaakte pizza is een geweldig leuke bezigheid voor een woensdagmiddag. Dat deze bezigheid resulteert in een heerlijke maaltijd is leuk meegenomen natuurlijk! Ook hiervoor gebruiken wij weer kant en klaar deeg. Lekker gemakkelijk! Ik heb alle toppings vast in kleine blokjes, plakjes en reepjes gesneden. Paprika, courgette, ui, champignons (deze hebben we wel even van te voren gebakken) tomaat, olijven, parmaham, geitenkaas, koeienkaas en geruld gehakt. Als saus gebruiken we naast de bijgeleverde tomatensaus ook crème fraîche en honing.

Het “versieren” laat ik aan Boaz over. Ik verdeel het deeg in vier stukken en ieder stukje krijgt zijn eigen versiersels. Natuurlijk wordt er tussendoor heel veel gesnoept van de ingrediënten.

Top 5 kindergerechten

Top 5 kindergerechten

 #4 Sushi

Sushi is goddelijk en heerlijk en zalig en vurrukkulluk en duur! Zelf sushi maken is veel goedkoper, veel eenvoudiger dan het lijkt, superleuk om samen met de kids te doen en, als je geluk hebt, is het resultaat net zo lekker als bij die dure sushi-restaurants! Hoe wij sushi hebben gemaakt kun hier lezen.

Top 5 kindergerechten

Top 5 kindergerechten

 

#5 Tony toetje
Oh ik weet het! Helemaal niet origineel om wéér iets met kids en Tony te maken maar potjandorie wat is dat ook lekker spul! En of je nu pizza of sushi hebt gemaakt, een Tony-toetje gaat er altijd wel in! Men neme: suikerwafels, gesmolten Tony en een lading fruit naar keuze! Wij kozen voor aardbeien en banaan maar ananas, mango, warme appel of stukjes peer werkt natuurlijk ook heel erg goed.

Beleg de wafel met het fruit (proeven mag!) en besprenkel deze vervolgens met de gesmolten chocolade. Slagroom of een bolletje vanille ijs on the side is optioneel, maar overbodig in mijn ogen.

Top 5 kindergerechten

Top 5 kindergerechten

 

Lust veel eet weinig…

Boaz lust heel veel maar eet heel weinig. Samen met hem koken, een beetje van de groentes snoepen tussen het kokkerellen door en hem met trots “zijn” maaltje laten presenteren helpt enorm. Maak je eten samen met je kids dan raad ik je een “monkey plate” aan. Laat ze kiezen uit verschillende, gezonde (!) ingrediënten zodat het lijkt of ze zelf een beetje controle hebben over wat ze gaan eten. Dat ze tussendoor van deze gezonde ingrediënten snoepen is dan ook helemaal niet erg. Ieder vitamientje dat ze binnen krijgen is mooi meegenomen toch?

 

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.