Top 5: de leukste mama-magazines

Mama-magazines….eerlijk gezegd moest ik wel een beetje aan dit woord wennen toen ik er jaren geleden voor het eerst van hoorde. Voordat ik kinderen had, wist ik niet eens dat deze tijdschriften bestonden. In eerste instantie vond ik het een beetje tuttig klinken, maar inmiddels weet ik beter! Alhoewel, soms kom ik wel een ’tuttig’ artikel tegen hoor, snel doorbladeren dan! In deze blog zet ik er 5 op een rijtje. Deze 5 zijn de meest verkochte volgens de Boekhandel Broekhuis in Oldenzaal. Wellicht zit jouw favoriet er ook bij!

#1 KEK Mama-magazine

Het motto van de KEK mama is: voor leuke vrouwen die ook moeder zijn! En hé, dat zijn we toch allemaal, leuke vrouwen! Het blad heeft uiteraard artikelen over ouders en kinderen, maar daarnaast ook veel over mode, wonen en reizen. Ook staan er altijd veel columns in (die van Roos Schlikker zijn echte aanraders!). Ikzelf vind de pagina met ‘mooie woorden’ van Merel Morre ook altijd een binnenkomer. Ik citeer: “Het is allemaal een kwestie van vastlaten en loshouden.” Eh…denk daar maar eens over na! Op de Instragrampagina van Kek Mama-magazine staan ook veel van dit soort quotes, leuk en zeer herkenbaar.

De artikelen gaan over alledaagse, herkenbare en eerlijke onderwerpen. Het is op een vrolijke en positieve manier omschreven, daar hou ik van. Dus geen zware kost, maar wel zaken om over na te denken. Voor mij staat de KEK Mama op nummer 1!

De KEK mama mag mee naar de picknick!

#2 Viva mama-magazine

De Viva mama noemt zichzelf ‘al 25 jaar het leukste magazine voor jonge moeders’. Ik weet niet precies wat ze bedoelen met jonge moeders en of ik ook nog in de doelgroep pas, maar toch lees ik ‘m soms. De schrijfstijl, lay-out en opzet van het blad is te vergelijken met de gewone Viva. Het is een vrolijk blad met luchtige artikelen. Aan het woord zijn vaak ouders, die bekend zijn bij een jonger publiek. Zo lees ik in deze Viva het verhaal van You-tuber Jipp (22), ik zal eerlijk bekennen dat ik nog nooit van haar gehoord heb. Ook staat er in het Viva mama-magazine altijd een ‘binnenkijken bij…’, dat blijft natuurlijk altijd leuk. Inspiratie kun je hier zeker op doen.

Viva mama

#3 Fabulous mama

De Fabulous mama richt zich echt op mama’s, alle artikelen zijn verdeeld in blokken: mama’s wereld, mama looks, mama uit en thuis, … Juist in deze tijd waarin we durven uit te spreken dat het heel goed is om voor jezelf te zorgen, klinkt dit goed. Er staan prachtige foto’s in en het geheel oogt kleurrijk en vrolijk. Steven Pont (de bekende ontwikkelingspsycholoog én daarnaast vader) is de vaste ‘mama-coach’ en met zijn nuchtere blik geeft hij altijd mooie antwoorden op opvoedingskwesties. In de Fabulous mama wordt ook stilgestaan bij zogenaamde taboes, persoonlijke verhalen en duurzaamheid. En dat alles op een fijne manier. Ook de Fabulous mama staat in top van mijn favoriete mama-magazines.

Momentje me-time met de Fabulous mama

#4 Ouders van nu

De ‘Ouders van nu’ bestaat al sinds jaar en dag, onze moeders lazen dit al. Het is destijds uiteraard niet gelanceerd als mama-magazine, maar hoort daar vandaag de dag toch wel bij. Op het moment dat je zwanger bent en dus bedolven wordt onder zwanger-boxen, mama-dozen en al dat soort reclame, maak je ook kennis met de Ouders van nu. In mijn ogen is de Ouders van nu toch net wat informatiever, dan de bladen die ik hierboven beschreven heb. Het thema ‘opvoeden en ontwikkeling’ krijgt dan ook veel aandacht. Informatief kan ook belerend zijn, maar daar kan ik de Ouders van nu niet op betrappen. De ‘Hollandse nieuwe’, de pagina met newborn baby’s van Nederland blijft een gouwe ouwe van dit tijdschrift.

Moment van rust met de Ouders van nu

#5 Kiind

Kiind, het tijdschrift over natuurlijk ouderschap. Op de voorpagina van deze editie zie ik dat dit tijdschrift al tien jaar bestaat (waarvan vier jaar als tijdschrift, daarvoor online). Van de boekhandel begrijp ik dat dit tijdschrift veel gelezen wordt. Voor mij is het compleet nieuw en ik word wel nieuwsgierig. Het blad is opgedeeld in vier thema’s: ontspannen ouderschap, vooruit naar vroeger, gezond & blij en klein avontuur. Het natuurlijke zit ‘m vooral in de puurheid van dingen met je kinderen beleven, puur eten, puur leven. In deze editie gaat het bijvoorbeeld over een gezin wat een jaar lang heeft gereisd op een alternatieve wijze.  Een heel ander mama-magazine dan ik normaal lees, maar ik denk dat dit tijdschrift best wel past in de wereld, waarin je als ouder soms ook wel even wat tempo wilt minderen. Wellicht vind je hier tips om daarmee om te gaan.

Kiind

Mama-magazines, leuk om te lezen

Naast de vijf mama-magazines die ik nu beschreven zijn er nog wel meer. Voor mij is zo’n tijdschrift vooral leuk om te lezen, ik haal er tips uit en doe er inspiratie op. Soms lees ik iets wat niet bij me past als ouder, dat herken jij vast ook. Doe daar dan vooral lekker niets mee! Onthoud goed; jij bent een unieke moeder met unieke kinderen, maar bovenal een leuke moeder!

Over Famke

Meer blogs van Famke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.