Samen je tuin schoonmaken met de, 100% veilige, schoonmaakmiddelen van HYGENIQ®

Jaaaah, het is eindelijk lente! De zon schijnt en hij geeft ook nog eens warmte. En dat vind ik me toch een portie fijn! We kunnen na een paar grauwe maanden eindelijk genieten van bloemknoppen die uitkomen, gras dat weer groeit, lentejassen die van zolder kunnen en van onze tuin…. Nah, voordat we kunnen genieten van de tuin moeten we eerst nog even flink aan de bak. En hoe ongelooflijk onwerkelijk het nog steeds is dat we niet meer zomaar de straat op mogen, hoe fijn is het dat we juist nu de tijd hebben om die tuin aan te pakken. Wij begonnen vandaag met de tuin schoonmaken. En dat deden wij samen, omdat we er de tijd voor hadden, met de 100% ecologische en 100% veilige schoonmaakproducten van HYGENIQ®. Is een schoonmaakbeurt in jouw tuin ook hard nodig? Lees dan verder en ontdek hoe jij een complete set kunt winnen.

set outdoor schoonmaakmiddelen van HYGENIQ®
De hele set outdoor schoonmaakmiddelen van HYGENIQ®

Je tuin schoonmaken, waar begin je?

Dit is de eerste keer in ons nieuwe huis dat wij onze tuin schoonmaken en dus lente-klaar maken. Wij zijn hier half april 2019 komen wonen en toen was alles heel netjes aan kant, geen sporen meer van een wintersituatie. Het was dus de eerste keer dat we afgelopen februari de hortensia’s snoeiden, de krokusjes, die we vorig jaar plantten, uit zagen komen en de eerste keer dat we begin maart die zelfde hortensia’s al flink groen zagen worden. Zoveel liefde voor de lente!

De zon schijnt nu een dikke week en wij hebben al een paar keer buiten gezeten. Niet lettend op de staat van de tuin, maar ultiem genietend van de warmte en van elkaar. Want, ook al is het niet altijd even gemakkelijk om als gezin de hele dag op elkaars lip te zitten, het heeft ook echt iets heel bijzonders.

De eerste zonnige dag ontdekten wij dus hoe onze tuin erbij stond na een natte, koude en winderige herfst en winter. Gelukkig viel dat reuze mee, want we hadden onze nieuwe tuin voor de eerste keer heel netjes winter-klaar gemaakt.

Aan de slag. Maar waar te beginnen? Bram ontfermt zich bij ons over het gras en begon met het verticuteren en bemesten van het gras. Ik heb de voortuin blad- en onkruidvrij gemaakt. Hierna kon ik niet wachten om onze loungehoek achterin de tuin weer netjes te maken. De schone hoezen weer om de kussens van de loungeset, het hoekje schoonvegen en de accessoires weer netjes schoon en rechtzetten. Dat ziet er toch meteen een stuk gezelliger uit.

Ik ontdekte al meteen dat ik onze tuin op het oog wel netjes kan maken. Maar dat als je beter kijkt, we toch echt grondiger aan de slag moeten. Kijk je goed, dan zie je groene tegels, vieze bloempotten, deurposten, stoelen, tafeltjes, een smerige boeddha en stoffige BBQ.

outdoor schoonmaakmiddelen van HYGENIQ®
De boeddha maakte Bodhi schoon met de 3-in-1 tuinmeubel reiniger

Aan de slag met HYGENIQ®

Toen vanmiddag het thuiswerk was gedaan, doken Ravi, Bodhi en ik de tuin in. Super leuk, want ik mocht een set outdoor schoonmaakmiddelen van HYGENIQ® uitproberen. De set bestaat uit vijf producten: een BBQ-reiniger, tuinmeubel aanslagreiniger, 3-in-1 tuinmeubelreiniger, terras aanslagreiniger en een steen en gevelimpregneer.

Hier vind je meer info over alle outdoor schoonmaakproducten van HYGENIQ®.

Wij zijn begonnen met de terras aanslagreiniger en de 3-in-1 tuinmeubelreiniger. Mijn kinderen zijn gek op soppen en binnen no-time zaten we op onze knieën te boenen op de groene aanslag. Ravi pakte daarna de witte deur van de schuur aan en Bodhi de Boeddha. Met kinderen erbij maak je geen grote stappen, maar gezellig is het wel. We zitten nog even opgesloten in huis en tuin, dus we hebben alle tijd!

de tuin schoonmaken met terras aanslagreiniger
Samen de tuin schoonmaken met terras aanslagreiniger

De voordelen van HYGENIQ®

HYGENIQ® heeft een breed scala aan schoonmaakproducten voor iedere outdoor klus. Alle producten zijn 100% ecologisch en dus 100% veilig voor je tuin, planten, je kinderen en je huisdieren. Maar ook voor lieveheersbeestjes, vlinders, mieren en andere beestjes in je tuin. Nog wat voordelen; het verontreinigt het grondwater niet, bevat geen chloor, bleekmiddel of giftige stoffen en alle producten hebben een langdurig resultaat. Leuk om te weten: HYGENIQ® is verkozen tot product van het jaar 2020!

Vettt blogger Anique testte eerder al eens de binnen schoonmaakproducten van HYGENIQ®, hier lees je haar ervaring. Is je tuin kant en klaar? Ontdek dan deze 5 natuuractiviteiten en 5 toffe items om in de tuin te spelen.

Winactie(verlopen)

De winactie is verlopen, de winnaar is per e-mail op de hoogte gesteld! Dank jullie voor het meedoen.

tuin schoonmaken
Wij zijn klaar met de tuin schoonmaken!

Over Maryke

Meer blogs van Maryke lezen? Kijk dan even hier!
2 Comments
 • Marie
  april 28, 2020

  Wij willen onze tuin en tuintegels ook gaan reinigen nu het mooi weer wordt en de kinderen buiten willen spelen. Ik vind het ook belangrijk om ecologische producten te gebruiken die niet schadelijk zijn voor mens en milieu. Ik ben benieuwd of deze producten echt zo goed werken!

  • Maryke
   april 28, 2020

   Hoi Marie, ik snap dat je je dit afvraagt. Ik heb echt de ervaring dat het goed werkt. Dat geldt voor de verschillende producten die ik heb getest. Het is dus zeker het proberen waard! Heel veel succes met schoonmaken. Groeten Maryke