Uniek en spectaculair in Twente: Twente Ballooning! Door Maryke

Door

In de laatste week van onze schoolvakanties vindt het jaarlijkse evenement Twente Ballooning (24 t/m 27 augustus, 2016) weer plaats. Maar wat was dat ook alweer? Twente Ballooning is een jaarlijks terugkerend evenement op het Hulsbeek in Oldenzaal. Tijdens dit evenement gaan er 4 avonden lang 30-35 heteluchtballonnen de lucht in. Gewone ballonnen, maar ook special shapes. Dit jaar zal er onder andere een Angry Birds ballon en een reusachtig Cornetto ijsje te zien zijn. Het evenement heeft een VIP gedeelte (een business event zeg maar) en een bezoekersgedeelte. Naast de ballonopstijgingen is er ook een uitgebreid randprogramma, er is voor het hele gezin van alles te doen! Het ballonprogramma gaat al op woensdag van start. Dagelijks zijn er diverse demonstraties van verschillende luchtvaartdisciplines, de FC Twente Kidsclub, verschillende hap- en drankstands met suikerspinnen en popcorn en er staan enkele kermisattracties. Op vrijdag en zaterdag is er de TwenteBallooning Fair en op zaterdag is er ook een Oldtimershow en mega kindermiddag met springkussens, stormbanen, quad rijden een kinderdisco en nog veel meer.

Twente ballooning

 

Ballonvaren is magisch

Ballonvaren heeft voor mij iets magisch, iets sprookjesachtigs zelfs. Ik kan me nog herinneren dat als er vroeger, toen ik nog een kind was, een ballon laag over ons huis kwam, we altijd even gingen kijken waar hij landde. We woonden tegen de weilanden aan, net voor de Duitse grens, dus de kans was groot dat er een ballon dichtbij landde. Was dit niet zo, dan fietsten of reden we er soms zelfs achteraan. Ik kan wel zeggen dat heteluchtballonnen mij altijd al hebben geïntrigeerd en nog steeds. Wat is nou mooier dan 35 ballonnen tegelijk de lucht in zien gaan? Ik heb de eer gehad om al meerdere malen mee te varen in een ballon en om als VIP gast het unieke Twentse event te bezoeken, met alle gevolgen van dien :-).

Twente ballooning

Maar ik ben nog nooit bezoeker geweest en heb mijn kinderen nog nooit meegenomen. Dit jaar vind ik ze oud genoeg om mee te gaan en op te blijven tot de ballonnen de lucht ingaan (van 18:30 tot 19:30). Dus op zaterdag zullen wij van de partij zijn! Ook dit jaar mag ik weer aanwezig zijn in de VIP tent (met dank aan mijn leuke baan) op vrijdag. Dit is natuurlijk de leukste dag omdat de avond wordt afgesloten met de Nightglow, een spectaculaire show van licht, muziek, ballonen en vuurwerk. Iets dat je mee MOET maken, echt een aanrader als je iets oudere kinderen hebt (start 22:15 uur).

Twente Ballooning

Twente ballooning is het bezoeken waard!

Niet alleen voor de mooiste ballonnen, maar zeker ook voor het unieke randprogramma. Meer informatie kun je vinden op www.Twenteballooning.nl en op Facebook. Ook is er een superleuke kleurwedstrijd, de kleurplaten liggen op verschillende locaties in Twente. Weet jij nog een plek waar ze kunnen liggen? Ze zijn verkrijgbaar bij Rien Jurg Promotions, Weijinksweg 26 te Hengelo.

Op vrijdag is het programma van 17.00 – 22.45 uur en op zaterdag van 15.00 – 21.00 uur. De Nightglow vindt traditiegetrouw plaats op vrijdagavond. Toegangskaarten kosten € 5, – (Kinderen t/m 6 jaar gratis)

 

Winactie (afgelopen)

De winactie is helaas afgelopen. De gelukkige winnaar is Carla Groen. Carla, gefeliciteerd en heel veel plezier! Je wint de 2 toegangskaarten (t.w.v. €10, -).

Maryke, geboren en getogen in Enschede woont met haar 3 mannen, Ravi (’11), Bodhi (’14) en vriendlief Bram en met poes Dibbe in een jaren 30 huis in Enschede. Van jongs af aan is ze al creatief bezig. Ze houdt van tekenen, naaien, haken, ontwerpen, wandelen, reizen, nagellak, het stylen van ruimtes en van schrijven. Op haar eigen blog en tevens webshop zie je wat ze zoal maakt en wat haar bezig houdt: Maryke Mondria.

 

 

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.