Twente tips met kids: november

Door

De dagen worden korter, het wordt donkerder…november komt eraan! Tijd voor de november tips! Heel eerlijk gezegd is dit niet mijn favoriete maand. Het wordt kouder, ik kom moeilijker mijn bed uit en (zo bleek tijdens mijn zoektocht naar leuke dingen) er wordt relatief weinig georganiseerd. Misschien wel omdat dit ook de maand is dat mijn grote vriend uit Spanje weer in Nederland komt en alle (jongere) kinderen hier al zo ontzettend vol van zijn. Wel een erg goede reden om juist lekker de natuur in te gaan en te genieten van al het moois dat daar in deze maand te vinden is. Ik heb mijn favorieten twente tips voor deze maand weer verzameld.

#1 Kinderspeurtocht Arboretum, De Lutte

Er wordt veel georganiseerd in De Lutte. Laatst vond ik het schatzoeken al in ‘t Lutterzand, waarover ik eerder schreef. En nu kwam ik achter deze gave speurtocht voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Je gaat de botanische tuin van het Arboretum ontdekken. Rugzakje gevuld met opdrachten, insectenwaaier, vogelgids, insectenpotje, meetlint en vergrootglas mee en gaan!

Leeftijd:        vanaf 6 tot 12 jaar
Kosten:         Speurtocht kost 4 Euro per kind. Ook te reserveren als kinderfeestje.
Meer info:    Kinderspeurtocht Arboretum, VVV De Lutte

 

#2 Tack Tack Theaterworkshop Enschede (zondag 2 november)

Dit kwam vandaag via Facebook op mijn pad én ik vind het super leuk!  Kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud maken in één dag hun eigen voorstelling. Als je kind van spelen, bouwen, kostuums maken en verhalen verzinnen houdt dan is dit zo ontzettend tof. Je doet mee aan een theaterworkshop en aan het einde van de dag geef je een voorstelling voor iedereen die maar wil komen. Tussen de middsg wordt lunch/drinken verzorgd. Er is de hele dag begeleiding van vier professionals op het gebied van drama, spel, scenografie, decor en kostuum. Vet toch?!

Meer informatie/aanmelden: lareinadesign@gmail.com of op Facebook
Aanvang workshop:                  11.00
Aanvang voorstelling:              16.30
Kosten:                                        7,50 incl. lunch/drinken
Locatie:                                       Robson, Blekerstraat 165, 7513 DT, Enschede

Tack Tack theater workshop

Tack Tack theater workshop

 

#3 Intocht Sinterklaas (weekend 15 en 16 november)

Een van mijn favorieten van het jaar, want ja ik ben oprecht fan van dit feestje. Op deze site -voor de echte groupie’s- een overzichtje met waar je hem wanneer kunt vinden: overzicht Sinterklaas intochten. De intocht in Enschede vindt plaats op zaterdag 15 november. Op deze website vind je er alle info over, er staan ook nog allerlei andere leuke dingen op zoals kleurplaten en knutselideetjes: Sint kleurt de stad. Dat ik mijn passie voor de goedheiligman over heb gebracht op mijn dochter zie je hieronder. We kunnen niet wachten tot hij het hoekje omkomt.

Intocht Sinterklaas

Foto: Roy te Lintelo

 

 

#4 Themadag Vogels in de winter, Hof van Espelo (23 november, Enschede)

Welke vogels kom je op deze locatie in de winter tegen? Hoe overleven ze de winter? Je komt er allemaal achter, op 23 november bij Hof van Espelo. In het Koetshuis kun je ook nog eens aan de slag met vogelvoer en nestkastjes, leuk voor jong en oud!

Wanneer:   23 november van 12.00 tot 16.00
Excursie:    start om 13.30. Excursie is gratis voor donateurs (pasje meenemen!). Niet donateurs betalen 3 Euro per persoon en 1,50 per kind.
Duur:          1,5 tot 2 uur
Meer info:  Landschap Overijssel

 

#5 Kabouter- en klimbos Heikamp, Ruurlo

Bij onze buren in de achterhoek ligt deze locatie. Ik werd er door getipt door mijn collega en ik heb het inmiddels zelf ook op de agenda gezet voor november. Dit lijkt mij echt zo’n fijn uitje voor een lekker herfstdag. Zet je rode puntmuts op en ga het kabouterpad af. Onderweg kom je spelletjes tegen en leer je van alles over de natuur. Voor de wat oudere kinderen zijn er ook tochten te doen en er is een klimbos bij. Het klinkt mij goed in de oren. En ook niet verkeerd, na afloop is er een fijn plekje waar je terecht kunt voor een drankje en hapje (pannenkoekenhuis). Meer informatie vind je op de website van Heikamp: Heikamp Ruurlo. Het ligt op 45 minuutjes rijden vanaf Enschede.

Kabouterbos Heikamp

Kabouterbos Heikamp (Fotocredits: Bart Jonker)

 

 

#6 Sinterklaas, Wilminktheater (30 november, Enschede)

De Pieten zullen dit jaar een verrassingsfeest organiseren voor Sinterklaas. Een groot feest om hem te bedanken voor alle cadeaus en bezoekjes van de afgelopen jaren. Het moet een feest worden met muziek, dansende Pieten, spannende acts en nog veel meer. Het klinkt mij als muziek in de oren!

Wanneer:     30 november, 14.30
Leeftijd:        vanaf 3 jaar
Kosten:         Jeugd/Jongeren 4,95, Volwassen 7,50
Meer info:    Sinterklaas, Wilminktheater

 

 

#7 Karel de Kok, de verjaardag van Sinterklaas (30 november, Stadstheater De Bond)

Karel de Kok en zijn vrienden ontvangen Sinterklaas dit jaar op hun kasteel en jij kunt erbij zijn! Een voorstelling waarbij het kasteelpersoneel zich heeft voorgenomen de Sint eens goed in het zonnetje te zetten. Maar er gebeuren allerlei vreemde dingen en het feest dreigt in het water te vallen.

Wanneer:     30 november, 16.00
Leeftijd:        vanaf 4 jaar
Kosten:         Jeugd/Jongeren 13,75, Volwassen 15,75
Meer info:    Sinterklaas, Stadstheater De Bond

Dat waren ze weer, de tips voor november! Dat het voor jullie maar een fijne maand mag worden en heb je zelf nog tips, plaats ze gerust hieronder.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
2 Comments
 • Northflix
  oktober 30, 2014

  Leuke ideeën, maar voor ons te ver uit de buurt.
  Wat ziet je site er trouwens tof uit qua lay-out!

  • Vettt.nl
   oktober 31, 2014

   Snel een keer naar het mooie Twente komen! Thanks voor je compliment, ik ben zelf overigens nog niet helemaal tevreden maar wordt aan gewerkt 🙂