Hotspot: Twentsche Foodhal in Enschede

WOW, wat hebben we er een prachtig mooi pareltje bij in Enschede. Welkom Twentsche Foodhal! Gisteren was de opening van deze aanwinst voor Twente. Een aanwinst, die ook nog eens op loopafstand van mijn huis ligt. Ik was erbij en laat jullie graag kennis maken met deze nieuwe hotspot. 

Foodbelevenis

Naar eigen zeggen is de Twentsche Foodhal de nieuwe foodbelevenis in de regio. In het voormalige pand van de Polaroid fabriek vind je op een oppervlak van 1000 m2 enthousiaste ondernemers met zeven verschillende keukens. En nieuw is het zeker, we kennen natuurlijk het concept van de foodhallen al wel, maar nu vind je het gewoon in Enschede en zoiets was er gewoon nog niet. Ik was al regelmatig bij Fooddock in Deventer te vinden, maar in Enschede hebben ze er toch weer écht iets anders en unieks van weten te maken.

Vettt design

Gelijk bij binnenkomst word je verrast door de gave elementen in het design. Toffe wijnvaten met vette prints, oude details die bewaard zijn gebleven, teksten geschreven op de muur, een kinderhoek die opgaat in de ruimte, overal gezellige zitjes. Ik voelde me hier wel op mijn gemak :-). Absoluut vernieuwend en een dikke aanwinst voor Enschede!

Twentsche Foodhal

Mooie ondernemers met fijne gerechten

Het viel me op dat er veel internationale keukens zijn: Indonesische, Boliviaans, Vietnamees en Surinaams. De mannen van de Melkbus hebben de lekkerste toetjes en Daphne van Rauw mag je ook zeker niet overslaan. Haar Nacho’s zijn goddelijk én ook nog eens vegan! Tijdens de opening heb ik al wel wat kleine gerechtjes kunnen proberen. Vanaf 16.00 uur gingen de keukens écht open en dat was net het moment dat wij naar huis moesten i.v.m. oppas. Maar we komen zeker terug en dan nemen we de tijd om van al dat lekkers te genieten…

Kindvriendelijk

Bij de opening waren we met z’n tweetjes. Het duurde tot 16.00 uur, ik had het vooruitstrevende plan om daarna nog met de kinderen terug te komen. Maar ik had het nogal zwaar na de VRIJBorrel van de avond ervoor. Hoe graag ik het nog met de kinderen had willen testen, het leek me voor mij afgelopen zaterdag niet het juiste moment :-). Dat neemt niet weg dat het absoluut kindvriendelijk is, er is een hele leuke kinderhoek waar kinderen fijn kunnen spelen. Daarnaast worden er regelmatig leuke activiteiten voor kinderen georganiseerd. Afgelopen zaterdag kon er gebouwd worden onder leiding van Miljata’s Bouwlab en was de ruimte van Kinderdomein geopend. Kinderopvangorganisatie Kinderdomein krijgt er in de Performance Factory een hele gave locatie bij, direct naast de Twentsche Foodhal. Afgelopen zaterdag konden kinderen daar al van genieten en werden er door Kinderdomein ook allerlei leuke activiteiten georganiseerd voor de bezoekers aan de Twentsche Foodhal.

Ben jij er al geweest? Ik ben benieuwd of je net zo enthousiast bent als ik.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.