5 favoriete uitjes Hengelo & omgeving

Door zondag, juni 11, 2017 0 , , Permalink 0

Naar buiten, de zon in, nat worden, spelen, rennen….als een kudde koeien die weer voor het eerst naar buiten mag, gaan we eropuit! Wat hebben we er met z’n allen behoefte aan om weer te genieten van de zon en de vrijheid te voelen van het buiten zijn. Teun en ik zijn net begonnen aan onze ontdekkingstocht door Hengelo. Dit is onze lijst met favoriete (buiten)uitjes tot nu toe en er valt nog zoveel meer te ontdekken.

#1 Kristalbad

Tussen Hengelo en Enschede ligt het Kristalbad. Een erg mooi wandelgebied met twee hoge uitkijktorens. Het zijn een paar trappen en na 10x op en neer rennen met je kind van 3 jaar ben je blij dat je boven even kunt uithijgen en van het uitzicht kan genieten. Wij vinden het heerlijk om hier even rond te wandelen, de torens te beklimmen, de eendjes en vogels te voeren. Natuurlijk is stokken in het water gooien Teun’s favoriete bezigheid.
Tip: neem een picknickmand mee, er zijn genoeg leuke plekjes om een kleed neer te leggen of op een bankje te zitten.  

#2 Het Prins Bernard plantsoen – Paviljoen de Ontmoeting

Even de drukte van de stad ontvluchten? Ga naar het Prins Bernard Plantsoen! Uitrusten in de rozentuin, eendjes voeren in de grote vijver of wat drinken bij ‘Paviljoen de Ontmoeting’, terwijl je kinderen zich uit kunnen leven in de speeltuin. Regelmatig spring ik met Teun op de fiets om hier de hele ochtend te spelen en lekker te relaxen. Oneindig vaak van de glijbaan glijden, als een aapje klimmen in de touwen, op de grote hangschommel zo hard mogelijk zwieren, met de zon erbij is er zelfs een waterpomp waarmee ze water door de houten bakken kunnen laten stromen, kinderen vermaken zich hier allemaal prima. Kortom, plezier voor een hele dag en genieten voor de hele familie.
Tip: in de zomer zijn er leuke activiteiten in het plantsoen, zoals Kids@thepark en het BAM festival.

#3 KatDeau

Oké, dit is geen buitenactiviteit, maar deze mag zeker niet ontbreken in de leukste-uitjes-lijst. Want hoe leuk is dat? Een café waar ze heerlijke taartjes en tosti’s hebben en ook nog eens het gezelschap van 5 leuke bijzondere katten. Toen ik hoorde over een kattencafé wilde ik er snel naar toe. Het is een gezellig knus café met genoeg plek voor 12 gasten. En terwijl je zit te genieten van een lekker stuk taart (de vrolijke brownie met smarties konden Teun en ik niet weerstaan, het grote stuk chocola riep ons gewoon), heb je vermaak van 5 vrolijke, lieve naaktkatten. Tuc, Borrel, Nootje, Cashew en Pretzel spelen met touwtjes, aanbidden de zon en komen soms nieuwsgierig bij je. Zeker een aanrader met kinderen, misschien is het even wennen ‘blote’ katten, maar ze gooien hun charmes in de strijd en het is moeilijk om ze niet leuk te vinden. Wij zijn er ondertussen al meerdere keren geweest.
Tip: wel even reserveren via de website www.katdeau.nl om teleurstelling te voorkomen, want het kan snel vol zitten.

#4 Het Twentebad

Wat een heerlijk bad met zoveel mogelijkheden in winter en zomer. Bambino Beach voor de kleinsten; Teun leeft zich hier altijd helemaal uit bij de vele waterfonteinen. Ook is er een warm recreatiebad, waar het geleidelijk van ondiep naar diep loopt. Hier kun je lekker samen zwemmen en de glijbaan waar de kinderen zelf vanaf kunnen blijft bij Teun ook echt favoriet. Voor de oudere kinderen zijn er duikplanken en is er een grote glijbaan. Er vinden op dit moment verbouwingen plaats, maar aangezien de zomer eraan komt kun je natuurlijk lekker buiten zwemmen. Er zijn grote ligweides, veel verschillende zwembaden voor jong en oud, en een speelparadijs voor de kleinsten. Teun en ik vermaken ons er altijd goed en na het zwemmen een patatje eten hoort er stiekem ook een beetje bij.
Tip: gebruik de familiekleedkamers om geworstel in kleine hokjes te voorkomen, ideaal!

#5 Kinderboerderij Weusthag

De kinderboerderij is leuk voor jong en oud. Voor de kinderboerderij loop je langs twee grote vijvers met eenden, ganzen en een struisvogel. Ook zijn er weides met een ezel, een minipaardje en schapen te zien. Hierdoor duurt het bij ons altijd even voordat we echt bij de kinderboerderij op het erf zijn, aangezien deze dieren ook echt wel interessant zijn en de volle aandacht van Teun krijgen. Daarna is het nog klauteren geblazen in het grote touwenweb en als ook dat gedaan is gaan we het erf van de kinderboerderij op. Hier lopen de geitjes en de kippen rond, is er een houten koe om te melken, zijn er varkentjes en natuurlijk ook konijnen die je kan knuffelen.
Tip: combineer het bezoek aan de kinderboerderij met een leuke wandeling door het Weusthagbos dat ernaast zit.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.