Versier je huis in stijl met deze leuke Halloween DIY

Halloween komt er bijna weer aan! En je hebt er óf helemaal niks mee óf je vindt het een geweldig spannende avond. Bij ons geldt dat tweede. De jongens zijn dol op Halloween. Ze verkleden zich, schminken hun gezichtjes en gaan dan de buurt in. Bij ons in de buurt wordt namelijk vervend Halloween gevierd en (bijna) iedereen doet mee! Ze versieren hun deuren, vensterbanken, tuinen en hebben iets lekkers in huis voor de kinderen. Wij verheugen ons altijd erg op Halloween! Meestal knutselen we in die periode ook wel iets gezelligs voor in huis, een leuke Halloween DIY. En dit jaar werd het een papieren pompoen met (nep waxine)lichtje erin.

Aan de knutsel!

Wat heb je allemaal nodig voor deze (simpele) DIY?

  • Papieren bordjes (deze zijn van Blokker en mooi dik en stevig)
  • Oranje en zwarte acryl verf
  • Stukje groen vilt (papier of pijpenrager zijn ook prima)
  • Schaar
  • Lijm
  • Nep waxinelichtje (een echte is te gevaarlijk dus niet doen!)
Je hebt niet veel nodig voor deze gezellige knutsel

Hoe maak je hem?

Pak een bordje en schilder de bolle onderkant oranje en laat drogen. Pak tijdens het drogen vast weer een nieuw bordje en schilder de (holle) binnenkant zwart en laat drogen. Knip vervolgens als de bordjes droog zijn, een stukje van de onderkant af. Zo blijft hij strakjes mooi rechtop staan. Teken vervolgens op de oranje kant een gezichtje wat je leuk vindt (zorg ervoor dat je het mondje niet te laag knipt, want dan zie je het waxinelichtje zitten) en knip vervolgens uit. Dit kan voor kleintjes nogal lastig zijn, dus help ze daar even mee. Het papier geeft namelijk niet écht mee….. Knip een klein stukje groen vilt uit en leg dit vast klaar. Doe nu lijm op de rand van de bordjes, leg het groene stukje vilt bovenaan (als steeltje) en plak de bordjes op elkaar. Zet rondom wat wasknijpers erop, want zo droogt hij lekker stevig. Wacht tot hij droog is en zet er dan de nep waxinelichtjes in!

Gezellig met z’n vriendje
Klaar!
Heel gezellig in het donker

Ga ook gezellig aan de knutsel!

Gaan jullie ook deze gezellige pompoen maken? En wil je nog meer Halloween inspiratie? Blog collega Maryke Mondria maakte deze gezellige spookjes al voor VETTT en misschien vind je die ook leuk? En collega Marloes Kroeze maakte deze mooie lichtjes pompoenen! Genoeg inspiratie dus om lekker op een regenachtige zondag aan de slag te gaan met een Halloween DIY!

Happy Halloween!

Over Marloes

Meer blogs van Marloes lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.