Nationale Voorleesdagen: activiteiten in Twente

De tijd van het voorlezen ligt alweer achter ons. En dat vind ik best jammer want wat had ik altijd veel lol bij het voorlezen. Sommige boekjes lazen we zo vaak dat we ze gewoon uit ons hoofd kenden, herkenbaar toch? Voor wie nog wel in de voorleesfase zit: woensdag 23 januari beginnen de jaarlijkse Nationale Voorleesdagen met bijzonder leuke voorleesactiviteiten.

De Nationale Voorleesdagen zijn in het leven geroepen om het voorlezen aan jonge kinderen te stimuleren. Het is niet alleen leuk en gezellig om samen met je kind in een boek te duiken, het is ook nog eens heel leerzaam en goed voor de woordenschat bijvoorbeeld. Het evenement start met het nationale voorleesontbijt waar lokale helden gaan voorlezen. In Twente is dat de brandweer!

Nationale voorleesdagen: Brandweer Twente leest voor uit eigen prentenboek

Brandweer Twente heeft het prentenboek: Oei, de taart geschreven en komt daaruit voorlezen op woensdagochtend tijdens het nationale voorleesontbijt. Heel spannend! Het boek gaat over kleuter Fleur die haar verjaardag wil vieren en een taart gaat bakken. De taart verbrandt in de oven en er is bijna brand, waardoor de brandweer bij haar thuis komt. Brandweerlieden komen voorlezen bij 240 van de 280 basisscholen in Twente.

voorleesdagen

Prentenboek van het jaar: Een huis voor Harry

Een huis voor Harry van Leo Timmermans is verkozen tot Prentenboek van het jaar 2019. Dit boek staat centraal tijdens de Nationale voorleesdagen. Het gaat over de dikke kater Harry, die liever niet naar buiten gaat. Als hij toch gaat buitenspelen met vlindertje Vera raakt hij de weg kwijt. Hoe vindt hij de weg terug naar huis? Speciaal voor de nationale voorleesdagen verschijnt van dit boek een mini editie voor €5,25.

Voorstellingen in heel Twente bij de bibliotheken

Van het prentenboek Een huis voor Harry is ook een muziekvoorstelling gemaakt, die te zien is in veel bibliotheken in Twente. Kijk voor meer informatie even op de website van de bieb in jouw woonplaats. Kun je meteen je kind gratis lid maken! Peuters of kleuters die tijdens de Nationale Voorleesdagen lid worden van de bibliotheek ontvangen een voorleesknuffeltje van Harry de kat (zolang de voorraad strekt).

Interactieve voorleesapp Snelweg Sprookjes

Ter ere van de Nationale voorleesdagen is samen met Volkswagen een interactieve voorleesapp ontwikkeld. De app heet Snelweg Sprookjes en is gratis te downloaden. Handig voor onderweg! Snelweg Sprookjes is zowel voor Android als iOS.

De Nationale Voorleesdagen zijn dit jaar van 23 januari tot en met 2 februari.

 

Over Marloes

Meer blogs van Marloes lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.