Voorstelling van Kwatta

Jeeeej, we mogen voor Vettt naar het theater. Hoe leuk is dat? Afgelopen zaterdag gingen Sam, Thabang en ik naar een voorstelling van ‘Kwatta’ in de Schouwburg van Hengelo. We waren benieuwd!

Kwatta ….. wattuh?

Kwatta heten ze. Het is een professioneel jeugdtheatergezelschap uit Gelderland. Ze hebben al veel mooie voorstellingen op hun naam staan. Op de website van Kwatta zie ik ook dat ze in de klas komen en een educatief programma bieden. Leuk! De productie waar wij naartoe gaan heet: ‘De familie van Nielie barst van liefde’.

De familie van Nielie barst van liefde

De familie bestaat uit een nieuwe vader, een nieuwe moeder, een nieuwe broertje, een nieuwe zus, een nieuwe oma, een oude hond en een nieuw varken. De familie wordt steeds groter. Ze bouwen samen een droomhuis, waar van alles uit de kast komt (dat vond Sam telkens het grappigst). Vader en moeder willen trouwen, maar er gaat telkens van alles mis. Ze belanden in Venetië. Daar raken ze de dochter kwijt en duikt de kattenmafia op. Kunnen ze elkaar weer vinden?

Dit is het eerste deel van een spannend familie-avontuur, dat je vier jaar lang kunt volgen. Het heeft als thema: het samengestelde gezin. Dat het leuk kan zijn, maar ook enorm ingewikkeld. Na afloop kun je alle liedjes kopen op een memorystick. Het is voor kinderen vanaf 6 jaar.

Kwatta

Wat vonden we er nou eigenlijk van?

We vonden het grappig en spannend. En af en toe ook een beetje gek. Het is geen standaardvoorstelling, wel lekker origineel en eigenzinnig. Het decor en de aankleding waren prachtig. Ook super dat er live muziek werd gespeeld door het Nederlands jeugdorkest. Zij hadden vaak ook een rol op het toneel.

Sam zag ik de hele tijd wel lachen, vooral als er een filosoof uit de kast kwam (mét een flink accent). Thabang schaterde het op sommige momenten uit. En hij vond het geweldig dat de hoofdrolspeler ook kroeshaar heeft. Het enige minpuntje: het duurde ruim anderhalf uur en dat was voor Thabang eigenlijk net iets te lang. Een drankje in het naastgelegen café So Nice maakte het avondje uit compleet. De jongens lagen pas om 22 uur in bed, maar dat vonden ze alleen maar gaaf.

Hebben jullie Kwatta al een keer in actie gezien? Wat vond je ervan?

Kijk op www.kwatta.info voor de speellijst en voor meer informatie over Kwatta.

Een trailer van de voorstelling vind je hier!

Over Marije

Meer blogs van Marije lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.