VroegZat: voor wie van feesten en slapen houdt!

Eerlijk is eerlijk, ik ga het liefst uit op donderdag, vrijdag en zaterdag. Ik ben namelijk gek op uren dansen, zeker niet vies van een borrel en geheel nietgepland sta ik dan weer veel te vaak om vier uur ‘s nachts glazen water te drinken in de hoop dat de ochtend meevalt. Ik vind die ochtend na het stappen namelijk zwaar. Dat vind ik al langere tijd hoor maar  tegenwoordig is er een moederduo hier in huis en dat maakt het er niet beter op. Die staan veel te vroeg naast het bed te mama, mama, mama’en en daar heb ik nou eenmaal niet zo’n trek in na een avond stappen. Ik deed dan ook een vreugdedansje toen ik een aantal weken geleden las over VroegZat: het nieuwe feestje van Collin Vaneker en Rob Rolefes.

VroegZat, Wie en waarom?

Rob en Collin zijn voor mij, en vast voor een heleboel anderen die van dansen houden, geen onbekenden. Het zijn de jongens achter o.a. Vossenjacht, ook zo’n fijn feestje.  Tegenwoordig zelf ook vaders van jong grut en dus snappen zij de ouders die dat late stappen toch een lastige combi vinden maar al te goed. Tijd voor verandering! Rob en Collin introduceerden VroegZat: voor mensen die van feesten en slapen houden. En kennelijk ben ik niet de enige die daarvan houdt. De kaartjes van het eerste feestje op 9 maart werden binnen enkele seconden buit gemaakt door niet slapende feestgangers.

Dansen en niet zoveel sjansen

En die eerste editie was een hit! Ik was een van de 650 gelukkigen die kaartjes wist te bemachtigen en fietste met een groep mama’s en aantal tantes om half acht keurig de stad in richting het Bolke. Zin om een avond lekker los te gaan op de dansvloer op een fatsoenlijke tijd zodat de dag erna meevalt en er met een beetje geluk zelfs energie is om erop uit te gaan met het gezin. Kom maar op met die deuntjes!

Bij binnenkomst is het een feest van herkenning. Veel mensen van een jaar of 30, 40 die al snel op de dansvloer staan door de hits van ‘toen’. Best lekker om de trance en techno van tegenwoordig in te ruilen voor Salt ‘n Peppa, Backstreet Boys en meer van toen. Dat vinden er meer want om half negen kan er met moeite nog een glas tussen al het volk worden weggehaald, zoveel man staat er te swingen. Swingende mannen gaat trouwens niet helemaal op, de vrouwen zijn vanavond beter vertegenwoordigd dan de mannen. Zeker niet storend maar stiekem is zo’n avondje uit met vrouwen toch een goed excuus je eigen vent eens te vergelijken met wat er verder nog rondloopt ;-).  Vanavond niet gelukt maar dat geeft een goed excuus ook de komende edities te bezoeken!

Koekje erbij

Zoals ook de andere feestjes van Rob en Collin is VroegZat niet alleen maar fijn dansen op lekker nummers. Het is meer dan alleen maar dansen. Het is de jus die erover heen gegooid wordt en het verschil maakt met een avondje gewoon naar de kroeg of een discotheek. Een gevulde koekjestrommel, de parkiet van oma hangend in een kooi aan het plafond (oh, ik hoop toch zo dat ie het heeft overleeft), een bordje met kaas en worst dat doorgegeven wordt, zelfs aan de rollator is gedacht. De jongens zelf gooien nog een beetje peper en zout in de jus door in hun pyjama achter de draaitafel te staan en OP diezelfde tafel de pan uit te rocken. Lekker hoor!

Meemaken?

Dat kan! Helaas zijn de edities van 5 april in Hengelo, 11 mei in Enschede en 18 mei in Deventer al uitverkocht, maar niet getreurd! De voorverkoop van VroegZat op 15 juni in Enschede start as zaterdag om 16:00 uur en voor de editie van 29 juni in Hengelo zijn nog kaarten beschikbaar. Nog toffer: Vettt mag 4 kaarten weggeven voor de editie van 15 juni bij discotheek ‘t Bolke in Enschede….om op de hoogte te zijn en blijven van dit vroege feest kun je VroegZag volgen op hun Facebook pagina.

Kans maken op 4 kaarten? – Winactie gesloten-

De winactie is gesloten, Rinske is de winnaar en is inmiddels op de hoogte gebracht.

 

 

Over Susan

Meer blogs van Susan lezen? Kijk dan even hier!
10 Comments
 • Esther Theissen
  maart 23, 2019

  Wauw ja heel graag natuurlijk kans maken op deze VETTE gezellige VroegZat kaarten?. Ik zou heel graag de 15de juni met mn man Wilco en vrienden Natalie en Niek gaan. Veel over gehoord maar idd de kaarten zijn super snel weg.
  Misschien dat het zo lukt?
  Duimen maar??

 • Rinske Reuvers
  maart 23, 2019

  Wauwie dat zou toch wel heel vettt zijn om die kaarten te winnen. Heb er al veel toffe verhalen over gehoord. Zou echt ideaal zijn voor mij en mijn moeder vriendinnen een geweldig feest maar toch lekker op tijd in je bed zodat je de volgende ochtend weer fris ? en fruitig voor je kroost kunt zorgen. Ik weet zeker dat ik mijn lieve vriendinnen “de wij moeders” ( ja we hebben ook biervaders?) hier heel blij mee zou kunnen maken. Zij hebben er voor gezorgd dat onze bruiloft (14-09-2018) een geweldig feest was dus zou het enorm cool zijn dat ik ze op deze manier zou kunnen bedanken ??

 • Danielle
  maart 23, 2019

  Oh mijn god ja! Dan ga ik met Ilse. Die heeft er dan net 1.5 maand een baby uit, dus die is wel weer toe aan een dansje + nachtrust ???

 • Peter van den Brug
  maart 24, 2019

  Ik hoor iedereen hierover!! Heel fijn dat jullie je ervaringen delen,. Wil ook wel eens meemaken dat het verleden en het heden opnieuw samenkomt bij het feest van VroegZat!! 15 juni lijkt me top, maar helaas was ik te laat… Maar misschien alsnog met kaartjes via jullie?!?

 • Stephanie
  maart 24, 2019

  Ik wil graag met Isolde??‍♀️?

 • Lieke
  maart 24, 2019

  Leuk zeg! Ik zou graag met mijn lieve zus Femke willen gaan. Die ook jarig is die dag, en het vast wel wil vieren, maar dat nu ook prima zaterdag kan doen aangezien we dan toch wel vroeg thuis zijn ?. We hebben samen vijf kids waar we heel druk mee zijn, dus even helemaal los gaan en op tijd er in is niet verkeerd. ? We willen al sinds de aankondiging hier naar toe, maar grijpen echt elke keer mis. Dus wie weet via deze weg. ??

 • Lotte
  maart 24, 2019

  Normaal doe ik mee met een winactie voor mijn stiefkinderen. Maar nu hoop ik heel hard dat ik de kaartjes win ??, zodat we met vrienden de verjaardag van mijn vriend kunnen vieren ???

 • Kelly
  maart 25, 2019

  Oh wat leuk! Had ernog niet van gehoord. Ideaal voor iemand die normaal om 22.00 in bed ligt omdat ze het gewoon nodig heeft? Ik zou heel graag met Lotte gaan, mijn schoonzusje. Zien elkaar regelmatig maar met de Kids erbij, een avondje ouderwets stappen zou dubbel op nostalgie zijn?

 • Anneke
  maart 25, 2019

  Oohhh ja, heel graag! Met collegaatjes die ook allemaal jonge kinderen hebben! Even wat anders dan werk en zorgen voor… 🙂