Weekendtips (19 t/m 21 februari)

Door

Een peuterfestival, een foodfestival, kinderworkshops én nog veel meer. Ook dit weekend is er weer veel te doen in Twente met kinderen. Mijn tips voor dit weekend met kinderen heb ik voor je verzameld. Het foodtruck festival in Almelo is trouwens ook wel fijn zonder kinderen :-).

 

20 februari: Kinderworkshop ‘carnaval der dieren’ (Muziekbank, Enschede)

Deze staat ook al lang in mijn agenda. Maar helaas, we hebben zaterdag al iets. In november heeft Pippa meegedaan met een workshop bij de Muziekbank en ze vond het heel leuk. Met een hele groep kinderen gingen ze eerste muziek maken en daarna knutselen. Wij hadden even de tijd om de stad in te gaan, na anderhalf uur haalden we een dolenthousiast meisje weer op. Let op, het is belangrijk je vooraf aan te melden en het is voor kinderen vanaf 4 jaar.

Meer informatie: Workshop Muziekbank Enschede

 

20 en 21 februari: Foodfestival Twente (Almelo)

Dit weekend is er een gratis foodfestival in Twente: YAY! Daar worden wij hier wel blij van. Het laatste foodfestival was die in Enschede en dat was een topper, ook met kids. Dat lees je trouwens hier. Hij staat dan ook al een hele tijd in de agenda. Op de website vind je een overzicht van de trucks die je er zult vinden. Ik ontdek net dat er ook een bus is met babykleding (Babyfashion bus) en een knutselbus (Nonart). Ik heb er zin in!

Meer info: Foodfestival Twente

Tips met kinderen

Lekker krekeltje happen 🙂

20 februari: Workshop de Toverlantaarn bij Concordia (Enschede)

Voor kinderen van 4 t/m 8 jaar is er zaterdag weer een workshop bij Concordia. En dit is echt superleuk! Een paar weken geleden deed Pippa aan deze workshop mee, ze vond het geweldig. De kinderen gaan de expositie rond onder begeleiding en gaan een leuke workshop doen. Pippa was toen overigens het enige kindje, dat vond ze zelf niet erg. Mijn tip is wel; neem een vriend(innet)je mee. Enne…mooie bijkomstigheid, als ouders heb je even anderhalf uur voor jezelf.

Meer info: workshop Concordia

 

20 februari t/m 6 maart: Kinderworkshop Twentse Welle (Enschede)

De mythe over Penelope en Odysseus wordt op sprookjesachtige wijze verteld aan kinderen van 4 t/m 10 jaar. Een begeleider neemt de kinderen daarna mee in de betoverende wereld van de Penelope & Odysseus. Hier krijgen ze uitleg over het kunstwerk van licht, geluid en textiel. In de workshopruimte worden afbeeldingen van Griekse goden en zeedieren op de witte wand geprojecteerd met beamers. Deze mogen de kinderen overtrekken met markeerstiften. In de expositieruimte wordt gekeken wat het effect is dat de black lights heeft op de tekening. Zijn ze tevreden dan mogen de kinderen het schilderij met glow-in-the-dark- verf overschilderen zodat het zelfgemaakte kunstwerk ook thuis licht kan geven.

Meer info: workshop Twentse Welle

 

21 februari: Peuter- en kleuterfestival (Almelo)

Zondag 21 februari wordt de foyer van Hof88 veranderd in een echte Prentenboekenstad. Het wordt een feest van herkenning: kook met Muis in haar keukentje, zeg welterusten tegen Kleine Beer, beleef avonturen op het kasteel met de Kleine Prinses. Of wat dacht je van een rondje rijden met karretjes, samen met Kleine Ezel, Pieter Konijn, Kikker en Dikkie Dik? En misschien kom je in het bos de Gruffalo tegen! Stap letterlijk de verhalen binnen, bezoek de huizen, de winkel, de school, de boerderij en het bos. Er zijn verschillende voorstellingen en workshops verzorgd door Kaliber.

Meer info: Peuter en kleuterfestival Almelo

 

De natuur in!

Dat is natuurlijk altijd leuk. Het kost (bijna) niets en er zijn zoveel mooie plekjes in de Twente en in de buurt van Twente. Twente met kinderen is gewoon superleuk 🙂 Lees deze blogs voor inspiratie:

Avonturenpad Erve Brooks
De Witte Wieven van Zwiep
Het kabouterpad in Ruurlo

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.