De Weekendtips 1 t/m 3 maart

Het eerste weekend na de vakantie en de weekendtips zijn weer terug. In de vakanties maken we altijd een overzicht met vakantietips, leuk om terug te zien dat jullie die massaal hebben gelezen! Maar het weekend staat voor de deur en wat voor weekend. Dit weekend staat in een groot deel van Twente helemaal in het teken van Carnaval! Zoals jullie van Vettt gewend zijn delen we ook dit weekend weer onze weekendtips met jou!

Vrijdag 1 maart: De verlichte optocht (Tubbergen)

Dit schijnt echt een spektakel te zijn, ik ben er zelf nog nooit geweest maar volgens jullie Vettt-lezers is dit echt een aanrader! Voor deze avond optocht betaal je een entreeprijs van € 3,– per persoon. Kinderen tot 12 jaar en onder begeleiding hebben gratis toegang. Meer informatie vind je op de website. 

Vrijdag 1 maart: De verlichte parade (Hengelo)

De grootste verlichte optocht van Noord-Oost Nederland: De Twentse Lichtparade in hartje Hengelo. Verlichte praalwagens met hierop characters, dansers en danseressen maar ook loopgroepen groot en klein, muziek en nog veel meer trekken door de binnenstad van Hengelo en zorgen voor een spetterende lichtparade. Voor meer informatie kijk je op de website.

Zaterdag 2 februari: knutselen met Asma en Budour (Bibliotheek Enschede)

Iedere woensdag en zaterdag organiseert de Openbare Bibliotheek Enschede gratis knutselactiviteiten voor kinderen van 5 t/m 9 jaar. Onder leiding van het creatieve duo Asma en Budour wordt er steeds wat anders geknutseld, de activiteiten zijn gratis en opgeven is niet nodig.

Zaterdag 2 maart: Carnavalsoptocht in Vasse, Losser en Denekamp

Op zaterdag kun je onder andere genieten van de optochten in Vasse, Losser en Denekamp. Maar er zijn er nog veel meer, kijk voor een compleet overzicht van de optochten op deze pagina.

Zaterdag 2 maart: Kindersterrenkijkavond (

Zaterdag 2 maart: Pre-opening Pop-Up atelier Heerlijk & Happy (Hengelo)

Er komt een geweldige nieuwe hotspot in Hengelo genaamd Heerlijk & Happy. Een samenwerking tussen Hiske van OzoHeerlijk en Meta van A lot of Happiness. Vanaf mei 2019 zullen zij hun eigen winkel openen, Vettt-blogger Rosanne was bij de eerste pre-opening van Heerlijk & Happy in februari. Dit weekend kun je er weer een kijkje nemen, leuke spullen shoppen en genieten van heel veel lekkers! Neem voor meer informatie een kijkje op hun Facebook pagina.

Heerlijk en Happy

Zaterdag 2 maart: Familiezwemmen bij Twentebad (Hengelo)

Dit ontdekte ik laatst, maar ik werd er blij van zeg! Bij Twentebad Hengelo kun je om de week op zaterdag van 16.30 tot 19.30 familiezwemmen. En dit weekend is het bad op zaterdag avond weer geopend. En ik zag dat wel voor mij, pyjama’s mee en na het zwemmen zo lekker door naar bed. Heerlijk toch! Meer informatie vind je op de website van Twentebad Hengelo.

Zaterdag 2 maart: Kindersterrenkijkavond bij De Sterrenwacht in Lattrop

Zaterdagavond is er weer een Kindersterrenkijkavond bij Cosmos Sterrenwacht in Lattrop. Een supergave en leerzame ervaringHet belooft een bijzondere avond te worden met een spectaculair mooie winterse sterrenhemel waar o.a. de  rode planeet Mars en de Orionnevel te zien zijn. Maar er is natuurlijk veel meer te beleven en te doen in en om de sterrenwacht! Kijk voor meer informatie op de website!

Zondag 3 maart: Peuterfestival bij Theater de Kappen (Haaksbergen)

Een tip van onze nieuwe bloggers uit Haaksbergen, het Peuterfestival bij Theater de Kappen. Het blijft heerlijk, een theater binnen stappen, waarvan de foyer is veranderd in een vrolijke Prentenboekenstad, vol bekende figuren uit de vele prachtige prentenboeken die ons land rijk is. De kinderen vinden allerlei huisjes van figuren uit de mooiste prentenboeken. Ongemerkt spelen en sjouwen ze zo urenlang door de stad.  Meer informatie vind je op de website

weekendtips

Zondag 3 maart: Carnavalsoptocht Oldenzaal en Geesteren

Op zondag zijn er optochten in onder andere Oldenzaal en Geesteren, voor het complete overzicht kijk je op deze pagina.

Iedere zondag:  Lazy Sunday met knutselactiviteiten bij de Twentsche Foodhal

Elke zondag zijn er bij de Twentsche Foodhal begeleide kinderactiviteiten. Terwijl de kinderen lekker verven, knutselen, kleuren of koken, genieten de ouders lekker van een gerecht, een speciaalbier en natuurlijk elkaar. Een Lazy Sunday, zonder poeha! Aanmelden door ouders bij de bar. De activiteiten zijn van 15:00 tot 18:00 uur. De kosten zijn €1 per kind. Leeftijd, tenzij anders aangegeven, 3 tot 10 jaar.

Coco was hier heerlijk aan het kleien, onder begeleiding van deze dame!

Wij wensen jullie een te gek weekend, geniet ervan!

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.