De weekendtips: 10 t/m 12 november

Door woensdag, november 8, 2017 0 Permalink 0

De weekendtips voor dit weekend! Zelf ben ik niet in de buurt, we gaan met vriendinnen een weekendje vertoeven in een Landal Park in de buurt van Zwolle. Eindeloos bijkletsen, superveel zin in!  Zwolle stap-en-eet-tips zijn welkom :-). De kindersterrenkijkavond staat ook nog op mijn wist-list én de evenementen bij De Dondersteen lijken mij ook zo gaaf. Dat is sowieso een winkel waar je een keer een kijkje moet nemen!

Vrijdag 10 november: Peuter- en kleuterochtend bij De Dondersteen (Hengelo)

Ik deed laatste een goede ontdekking! De Dondersteen in Hengelo, wat een toffe winkel. Ik kwam er om Herfstspecials te brengen, dat was gelijk de eerste keer dat ik deze mega-uitgebreide speelgoedspeciaalzaak bezocht. Ze hebben er echt de gaafste dingen! Alle spelletjes kun je proberen, speelgoed ligt allemaal op leeftijd en er is zoveel kennis in de winkel. Als je iets leuks zoekt voor een bepaalde leeftijd, vraag het ze en ze laten je met liefde alles zien. Maar wat ik ook ontdekte is dat ze iedere zondag open zijn, en iedere zondag een thema-middag hebben. Steeds voor een andere doelgroep. Daarnaast zijn er de komende weken op vrijdag peuter- en kleuterochtenden. Heel leuk om in de gaten te houden! Voor meer info check je het Facebook event. 

Zaterdag 11 november: Kindersterrenkijkavond bij de Sterrenwacht (Lattrop)

Zaterdag is er weer een sterrenkijkavond speciaal voor kinderen. Op deze unieke locatie in Lattrop zijn kinderen deze avond de baas in de sterrenwacht! We hopen natuurlijk dat het helder is, want gelukkig is het in Lattrop nog wel echt donker! Tijdens een boeiende lezing leer je alles over ons zonnestelsel. De grootste planeten komen voorbij, de Zon, kometen en vallende sterren. We reizen met de snelheid van het licht door het zonnestelsel! In het planetarium bekijk je de sterrenhemel en in heb Observatorium kijk je door één van de grootste telescopen van Nederland.

Zaterdag 11 november: SpeelgoedBeurs De Eschmarke

Een paar keer per jaar worden er bij De Eschmarke beurzen georganiseerd, vaak met kinderkleding of speelgoed. Dit weekend is het speelgoed aan de beurt en kun je speelgoed inslaan! Voor meer info kijk je hier.

Zondag 12 november: Thema-middag 6-12 jarigen bij De Dondersteen (Hengelo)

Zoals ik helemaal bovenaan al schreef ben ik nogal onder de indruk van deze speciaalzaak. Op de website zag ik dat er zondag een thema-middag is voor 6-12 jarigen. Ik kan je alleen niet vertellen wat het precies is, dat vond ik niet terug op de site. Ik verwacht dat kinderen allerlei verschillende spelletjes kunnen spelen en testen. Neem bij interesse gerust contact op met De Dondersteen, ze kunnen het je vast vertellen!

Nog meer leuke dingen om dit weekend te doen

Dit weekend staat er weinig aan evenementen op de agenda, maar er is genoeg leuks te doen. Je vindt heel veel inspiratie in de Vettt Herfstspecial en hieronder nog een aantal tips voor jou:

  • Ga wandelen en taart eten bij Arboretum Poort Bulten in De Lutte. Neem dan ook even je Vettt Herfstspecial mee (of scoor ‘m daar). Achterin vind je namelijk een kortingsbon!
  • Zoek één van de geheimen over de grens op. Maryke schreef er een blog over.
  • Ga op culinaire ontdekkingsreis bij De Twentsche Foodhal. Vorig weekend geopend en ik ben fan!
  • Ga lekker naar buiten, maar dan wel naar een plek waar je ook nog even lekker neer kunt strijken voor een borrel. In deze blog lees je waar dat kan.

Heb jij nog aanvullingen op de agenda? Laat het ons weten, vinden we leuk. Een heel fijn weekend allemaal!

Liefs,
Yvette

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.