De weekendtips: 12 t/m 14 januari

De eerste weekendtips van het nieuwe jaar! Ik hoor om me heen dat het een heerlijke zonnige zondag gaat worden. Mocht je erop uit willen trekken, check dan vooral de wandeltips van Maryke even.

Zaterdag 13 januari: Kindersterrenkijkavond bij Cosmos (Lattrop)

Zaterdag is er weer een Kinder Sterrenkijkavond bij Cosmos Sterrenwacht in Lattrop. Een supergave en leerzame ervaring voor jong en wat ouder :-). Een van de Vettt-bloggers, Stephanie is er al eens geweest met haar zoontje. Lees hier haar blog: Cosmos Kinder Sterrenkijkavond.

 

Sterrenwacht

Zaterdag 13 januari: Voorstelling ‘Wij gaan op Berenjacht’ (Enschede)

 

´Wij gaan op berenjacht´ is een 4+ familievoorstelling over moedig zijn, met zijn allen dwars door de modder en de sneeuwstorm sjouwen, over óvermoedig zijn en samen lekker bang zijn onder de dekens.
De voorstelling is gebaseerd op het bekende en geliefde prentenboek van Michael Rosen. Voor meer informatie en tickets: Theater Sonnevanck.

Zaterdag 13 januari: Workshop ‘Striptrip’ bij Concordia 8+ (Enschede)

Er is een hele toffe expositie bij Concordia, ‘Speel je mee’ heet het. Ik was er vorig weekend. Rondom de expositie worden er verschillende workshops gegeven. Zo ook dit weekend! In deze workshop ga je aan de slag met je eigen strip. Maar niet zomaar een strip! Deze zal volgens bepaalde spelregels gemaakt moeten worden, waardoor het nét een beetje spannender wordt… Vanaf 8 jaar. Na de workshop kun je ook nog het levensgrote bordspel van de expositie zelf volgen om de kunstwerken van dichtbij mee te maken. Voor meer informatie: Concordia.

Zaterdag 13 januari: Knutselen bij Bauhaus (Hengelo)

Vettt Blogger Jasmijn tipte deze toffe tip. Het stond in de krant! Kinderen kunnen zaterdag tussen 10.00 en 16.00 weer terecht voor een leuke gratis knutselmiddag bij Bauhaus Hengelo. Er wordt een Pietje Pinda gemaakt. Dat is een voedselvoermannetje waar niet alleen de kinderen, maar ook de vogels blij van worden.

Zaterdag 13 januari: Laat je (kind) schminken bij Sam Sam (Enschede)

Ben je zaterdag in de binnenstad van Enschede? Strijk dan even neer bij Sam Sam, van 13.00 tot 15.00 kunnen kinderen zich er laten schminken. Goed excuus om daar gelijk te lunchen!

Zondag 14 januari: Fien en Teun (2+) bij Theaterhotel (Almelo)

Een superleuk uitje voor de allerkleinsten, stap in de trein naar Almelo en loop naar het Theaterhotel voor de voorstelling van Fien & Teu. Ze zijn dagelijks te zien op RTL Telekids en nu ook in het theater met hun eigen familievoorstelling ‘Feest op de boerderij!’. In deze grappige theatershow beleven Fien en Teun avonturen samen met hun vriendjes Sebastiaan het varken, Rosa de koe en Pim de hond. Een interactieve voorstelling waarin ze samen met de jongste theaterbezoekers (2+) en hun ouders van alles leren over dieren, de natuur en het boerderijleven. Voor meer informatie kijk je op de site van het Theaterhotel.

Weekendtips

Weekendtips

Hele weekend: Expositie ‘Apenstreken in De Oertijd’ bij Wonderryck (Denekamp)

Wonderryck is een heel gaaf museum en ook nog eens supergeschikt voor families. Er loopt nu een tentoonstelling over bijzondere fossielen. Vettt-blogger Maryke was er  een tijdje geleden en schreef er een blog over.

Natura Docet Wonderryck Twente

 

Heb jij nog tips?

Heb jij nog leuke tips voor dit weekend? Deel het met ons! Laat gerust hieronder of op Facebook een berichtje achter!

Fijn weekend!

Liefs,
Yvette

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.