De weekendtips 12 t/m 14 mei

Door

Hele weekend: Muziek in de Straten mét toffe kinderactiviteiten (Enschede)

Op woensdag 10 mei is de tweede editie van Muziek in de Straten gestart. Tot en met 28 mei wordt winkelen in Enschede nog leuker! Op zaterdag 13 mei kunnen kinderen bij STOET meedoen met workshops georganiseerd door de Muziekbank en er kan weer gestoepkrijt worden op de STOET stoep. Heb je een kleine K3-fan? Vergeet dan niet langs de foto-wand te lopen, bij het Stadhuis. Daar staat een heuse K3 fotowand.

 

Zaterdag 13 mei: Landmachtdagen (Enschede)

Ik kan me voorstellen dat menig kind hier een beetje wild van wordt, misschien de vaders ook wel :-). Dit weekend kun je in het Volkspark boven op een tank klimmen, échte soldaten zien en misschien zelfs wel een geweer vasthouden. Heleen was er vorig jaar bij, haar zoontje vond het te gek. Lees hier haar blog over de Landmachtdag van vorig jaar.

Zaterdag 13 mei: Overtoomtocht met de Enterse Zomp (Rijssen)

Geniet van een speciale lange vaartocht met de Enterse Zomp over de overtoom. Een wat langere vaartocht om genoeg tijd te hebben om de stuw in de rivier de Regge spectaculair te passeren met een overtoom. Twee schippers zijn aan boord waarvan de ene vaart en de andere vertelt over alles wat met de zomp en het varen heeft te maken. Onderweg wordt voor een lunch en drankjes gezorgd. Het vertrek is vanaf het haventje bij de Pelmolen in Rijssen. Voor meer informatie kijk je op de website van de Enterse Zomp. 

6 t/m 14 mei: Nationale vogelweek

Deze hele week staat in het teken van de Nationale Vogelweek, met vogel-gerelateerde activiteiten door het hele land. In het weekend kun je op de Holterberg bij Natuurdiorama Holterberg meedoen aan een vogelquiz. ER worden door het hele land activiteiten georganiseerd!

12 t/m 14 mei Historisch festival (Almelo)

Op 12, 13 en 14 mei 2017 vindt in het Schelfhorstpark in Almelo weer het Historisch Festival Almelo plaats. Een uniek evenement waar bezoekers kunnen genieten van een gevarieerd programma voor jong en oud. Hoogtepunt is de Slag om Ruigenrode waarbij re-enactors een veldslag naspelen in Napoleontische stijl op zaterdag- en zondagmiddag. Voor meer informatie: Historisch Festival Almelo.

13 en 14 mei: Nationale Molendag (diverse locaties)

Dit weekend wordt de 45 editie van de Nationale Molendagen gehouden. Dé kans om een molen echt van binnen te kijken. Ik weet niet hoe het met jullie kinderen zit, maar Pippa hier vindt iedere molen super interessant. Misschien juist omdat je er vaak niet in mag/kan. Verschillende molens in Twente doen mee, een overzicht van deelnemende molens vind je hier.

17 mei: FC Twente Fun Games (Enschede)

Niet in het weekend, maar wellicht iets waar je kind(eren) heel blij van worden. Woensdag wordt er voor de Kidsclubleden (5 t/m 11 jaar) een leuke middag georganiseerd. Op de grasmat van de Grolsch Veste worden er allerlei verschillende voetbalspellen gedaan. Nog geen lid? Je kunt je nog aanmelden. Kijk hier voor meer informatie.

De weekendtips voor jullie!

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.