Weekendtips 18 t/m 20 januari 2019

Het weekend staat weer voor de deur, iedere donderdag vind je op VETTT onze verzameling met tips voor het weekend en de UITagenda voor het weekend in Twente.

Zaterdag 19 januari: Kidsworkshop Intratuin

Regelmatig worden er bij Intratuin Enschede leuke kinderworkshops georganiseerd. Vrijdag organiseren ze de workshop Tulpen van Papier. De workshops zitten vaak vol, op moment van schrijven is er nog plek maar ik weet uit ervaring dat het altijd snel gaat! Meer informatie vind je in het Facebook Event.

Zaterdag 19 januari: Woezel en Pip Reggehof Theater (Goor)

Zou jij ook willen weten hoe het is om groot te zijn? Woezel en Pip kunnen niet wachten. Als de Wijze Varen even niet kijkt, glippen ze stiekem zijn nieuwe tijdmachine in. Op naar het land van nog niet gebeurd. Op naar een nieuw avontuur samen met hun vriendjes Buurpoes en Charlie. Bam, boem, knars, zoem! Als dat maar goed gaat… Een familiemusical voor alle kinderen vanaf 2 jaar. De voorstelling is later het jaar ook nog te zien in Rijssen en in Enschede. Voor meer info en tickets over de kindervoorstelling in Goor kijk je hier.

Kindervoorstelling

 

Zaterdag 19 januari: Voorstelling: Kindervoorstelling De Familie van Nielie breekt de tent af (Hengelo)

Vorig jaar was Vettt-blogger Marije bij een voorstelling van deze Theatergroep. En dit jaar zijn ze terug in Hengelo met: ‘De Familie van Nelie breekt de tent af’. Een splinternieuwe familie, met een nieuwe vader, moeder, broertje, zus, kortom de ‘Familie van Nielie’, die almaar groter en groter wordt. Waar woont zo’n nieuwe familie? De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 6 jaar en begint om 19.30. Voor meer informatie en tickets kijk je hier.

kindervoorstelling

Kinderexpositie Concordia ‘Ik zie ik zie wat jij niet hoort’ (Enschede)

In december opende de nieuwe kinderexpositie bij Concordia. Dit jaar staat de kinderexpositie helemaal in het teken van geluid. In de expo is werk te zien van kunstenaars die het niet zo nauw nemen met één
bepaalde manier van werken. Ze doen gewoon wat ze zelf leuk vinden en gebruiken beeld en geluid tegelijk. Wil je meer weten over de expositie, de openingstijden en/of de workshops? Neem een kijkje op de website. Wij zijn er in de kerstvakantie geweest, zeker een aanrader!

Kinderexpositie bij Concordia

Zondag 20 januari:  Lazy Sunday bij de Twentsche Foodhal

Elke zondag zijn er bij de Twentsche Foodhal begeleide kinderactiviteiten. Terwijl de kinderen lekker verven, knutselen, kleuren of koken, genieten de ouders lekker van een gerecht, een speciaalbier en natuurlijk elkaar. Aanmelden door ouders bij de bar. De kosten zijn €1 per kind. Leeftijd, tenzij anders aangegeven, 3 tot 10 jaar.
Tijden zijn vanaf 15:00 uur tenzij anders aangegeven. Meer informatie vind je op de Facebook page van de Twentsche Foodhal.

Dagje enschede met kids

 


Overige leuke activiteiten

Er is natuurlijk nog veel meer leuks te doen, bekijk hier een overzichtje met nog meer inspiratie!

De leukste restaurants met kinderen

Zin om lekker uit eten te gaan dit weekend naar een plek die ook top is met kinderen? Lees dan deze blog met onze favoriete restaurants met kinderen. Of deze blog met tips voor pannekoekenrestaurants met kinderen.

KidsJump Krazy Kangaroo vanaf 2 jaar!

Vanaf eind vorig jaar is de leeftijd van de KidsJump omlaag gegaan. Kinderen vanaf 5 jaar konden er (onder begeleiding) springen en dat is nu vanaf 2 jaar geworden. Perfect voor ouders met een kind van 3 en 7 jaar, zoals ik zelf :-). De KidsJump is voor iedereen vanaf 2 jaar, kinderen moeten alleen wel een begeleider meenemen. Je mag dus meespringen!

 

Krazy Kangaroo

Familiezwemmen bij Twentebad Hengelo

Dit ontdekte ik laatst, maar ik werd er blij van zeg! Bij Twentebad Hengelo kun je familiezwemmen op zaterdag van 16.30 tot 19.30. En ik zag dat wel voor mij, pyjama’s mee en na het zwemmen zo lekker door naar bed. Heerlijk toch! Meer informatie vind je op de website van Twentebad Hengelo.

Bezoek De MuseumFabriek

Dit leuke familiemuseum in Enschede is eigenlijk altijd heel leuk om te bezoeken. Wij hebben zelf een familiekaart dus we kunnen zo vaak gaan als we willen. De familiekaart van de MuseumFabriek scoor je al voor 20 Euro en die heb je er na één bezoekje al uit! En halverwege het museum kun je allerlei leuke creatieve dingen doen in de Fabriek. En als je gaat, vergeet dan een bezoek aan het museumcafé niet, daar hebben ze de heerlijke gebakjes van Mrs. Brown! VETTT-blogger Evelin was er in de kerstvakantie, lees hier haar blog over de MuseumFabriek.

MuseumFabriek

Maak een Winterse wandelingen

Altijd lekker om even naar buiten te gaan. In deze blog van Maryke lees je tips voor wandelinspiratie, handig! Tip: neem wat warme chocolademelk, slagroom en rum mee :-).

wandelen, borrelen en spelen in Twente

Ga brunchen bij Familierestaurant De Troubadour

Te gek op zonnige dagen, maar ook op wisselvallige dagen want hier is zowel een binnen- als buiten speeltuin! Vettt blogger Susan was er een paar weekjes geleden voor de family-brunch én om de nieuwe speeltuin te checken, haar blog over De Troubadour lees je hier.

de troubadour

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.