De weekendtips 23 t/m 25 maart

Door

24 maart: Lammetjesdag Schaapkooi Lemelerberg

Zaterdag kun je lammetjes knuffelen en aaien bij Schaapkooi de Lemelerberg. Voor meer informatie en een overzicht van lammetjesdagen in de buurt kijk je hier.
lammetjesdag-haaksbergen

24 maart: Kindersterrenkijkavond bij Cosmos Sterrenwacht (Lattrop)

Zaterdag avond organiseert de sterrenwacht weer een kindersterrenkijkavond. Hopen dat het helder is, want deze avond staat de Maan aan de hemel en die is bij helder weer  prachtig te zien door de telescopen. Voor meer informatie kijk je hier.

25 maart: Peutervoorstelling bij Concordia (Enschede)

Deze voorstelling is de derde en laatste in de reeks ‘Broodje Kind’. Concordia laat verschillende voorstellingen zien voor de allerkleinste theaterbezoekers, de voorstelling zijn namelijk geschikt vanaf 2 jaar. Zondat kun je de voorstelling Kluizelaar zien van Simone de Jong. Het is een ontroerende en grappige voorstelling over alleen zijn en thuis komen, voor de allerkleinsten en hun (groot)ouders. De voorstelling begint om 11.00 Voor meer info: Broodje Kind. Vettt blogger Maryke was bij de eerste voorstelling, je kunt hier haar blog teruglezen.

25 maart: Workshop Mandala maken (Enschede)

Zondag aanstaande is de eerste Culturele Zondag van het jaar, deze zondag staat in het teken van Stilte. Yoga op harpmuziek, dansoptredens in een silent disco, een Instagram-expositie, een Stiltecafé, verhalen in een kapel en kunstkijken in een hotelkamer.  Op en rond het Wilminkplein zijn er zondag allemaal gratis te bezoeken optredens, lezingen, exposities en workshops. Een overzicht van het programma vind je hier. Een aantal activiteiten die ook leuk zijn voor kinderen:

  • Kinderyoga workshop door Jorienosaurus (15.00-15.30)
  • Mandala’s maken (13.00 – 17.00)
  • Dansvoorstellingen en Pop-up theater van Flynkk (Op verschillende momenten, zie programma)
  • De Silent Disco (13.00-17.00)

25 maart: Paasbrunch workshop De Keukenbengels (Enschede)

De Keukenbengels organiseren een workshop Paasbrunch maken voor kinderen vanaf 5 jaar. Het start om 10.00 en duurt tot 12.30.Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op de Facebook page.

24 en 25 maart: Kidsweekend Pieter Konijn bij Kinepolis (Enschede)

Tijdens het Kids Weekend kun je Pieter Konijn te bekijken! Niet alleen zie je de animatiefilm Pieter Konijn, er is in de bioscoop ook van alles te doen. Bij binnenkomst ontvang je een welkomstlimonade. Daarnaast zijn er allerlei activiteiten voor kinderen, zodat ze (onder meer) lekker kunnen kleuren en knutselen. Alles in Pieter Konijn-stijl natuurlijk! Ook krijgt elk kindje een kleine verrassing (op=op). Check voor meer informatie de site.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.