Weekendtips: 27 t/m 29 mei

Door

Zo, heb je even? Wat is er veel te doen dit weekend! Jullie kinderen gaan het druk krijgen, maar wel érg leuk. Ik wens jullie allemaal een heel fijn weekend en laat je vooral inspireren door onderstaande tips voor de komende dagen. Enjoy!
 

27 mei t/m 5 juni: Muziek in de Straten (Enschede)

De komende twee weken (27 mei t/m 5 juni) zal de binnenstad van Enschede helemaal in het teken staan van het concept ‘Muziek in de straten’. Een gaaf meerdaags evenement om de binnenstad nog aantrekkelijker te maken. Ik schreef een blog over de kinderactiviteiten tijdens Muziek in de Straten.
 

28 mei: Maker Festival (Enschede)

Bedrijven, uitvinders, doe-het-zelvers, ambachtslieden, wetenschappers, kunstenaars en andere makers worden uitgenodigd om te laten zien wat ze maken, delen en wat er geleerd kan worden. Vorig jaar was ik erbij, heel tof is het. Misschien niet de tofste bezigheid met een toen nog 3-jarige die vooral in prinsessenjurken rondloopt :-). Maar voor kinderen (en volwassenen) met interesse in techniek is het fantastisch! Het vindt plaats in de Performance Factory aan de Hoge Bothofstraat.

Meer info: Maker Festival Twente
 

28 mei: Welpenfestijn (Enschede)

Op zaterdag 28 mei kunnen kids dansen, springen en ranja drinken bij Atak. Tijdens het Welpenfestijn kunnen kinderen vanaf 4 jaar lekker los gaan in Atak. Van 16.00 tot 19.00 zijn de deuren voor de mini’s geopend. Jong geleerd…

Meer info: Welpenfestijn Atak
 

27 t/m 29 mei: Twentse Lente (Almelo)

Dit jaarlijkse evenement duurt dit weekend voor het eerst een heel weekend. Gedurende het hele weekend is er van allerlei leuks te doen in Almelo. Check voor meer info de site van Twentse Lente.

 

29 mei: Picknick at the Park (Almelo)

Vanaf 12 uur heerlijk luieren op een dekentje in het Hagenborghpark in Almelo. Lekker eten, drinken & gezellige sounds maken deze derde editie van Picknick At The Park een onvergetelijke dag voor jong en oud.

Meer info: Picknick at the park

 

29 mei: Kunst kijken op het Hogeland (Enschede)

Helaas ben ik hier zelf nog nooit geweest. Ieder jaar vindt dit evenement plaats en ook ieder jaar zie ik op social media ontzettend veel gave foto’s voorbij komen van dit evenement. Volgens mij is het echt heel leuk! Kunst kijken op het Hogeland is een kunstroute waarbij ateliers en andere locaties bezocht kunnen worden. Je kunt de kunstroute fiesten, de route beslaat ongeveer 9 kilometer. De start van de route is in het Wooldrikspark.
Extra leuk is dat dit jaar ook Basischool de Kiem meedoet. De school is van 11.00 tot 14.00 geopend. De kinderen hebben kunst gemaakt en deze kun je bekijken, ze hebben zich laten inspireren door de grote meesters. En bezoekende kinderen kunnen zelf ook kunst maken. Kaliber kunstschool is ook in de school aanwezig voor leuke muzikale activiteiten.

Meer info: Kunst kijken op het Hogeland.
 

29 mei: Familiedag Emsburen Gartenland (Duitsland)

Gartenwelt Emsbüren is een reusachtig tuincentrum van tweeëntachtigduizend vierkante meter in Emsbüren, net over de grens bij Oldenzaal. Het ligt naast het misschien wel bekende Emsflower, producent van perk- en potplanten, ze leveren o.a. aan de Aldi, Lidl en Gamma. Ook staat Emsflower bekend als Erlebnispark, met een tropentuin, vlindertuin, showtuinen, grote indoor speeltuin en nog veel meer leuks. Jaarlijks bezoeken zo’n driehonderdduizend mensen uit Duitsland en Nederland deze locatie.
Ik kan helaas nog niet uit ervaring spreken, dit uitje staat nog op mijn persoonlijk to-do lijst. Zondag organiseren ze in ieder geval een familiedag in het tuincentrum Gartenwelt Emsbüren. Er zijn dan natuurlijk ook allerlei leuke extra activiteiten voor kinderen.

Meer info: Gartenwelt Emsburen

Dat waren de tips voor aankomend weekend. Zijn we nog wat vergeten? Laat hieronder vooral weten wat er nog meer voor leuks te doen is.

Fijn weekend,

Team Vettt!

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.