De weekendtips 29 november t/m 1 december

Door

Een aantal van jullie vieren misschien dit weekend Sinterklaas al. Bij ons thuis wordt dit weekend voor de laatste keer de schoen gezet, hoe leuk ik het ook altijd vind de Sinterklaasperiode ook altijd vrij hektisch. Ik presteer het iedere keer weer dat alles op het laatste moment nog geregeld moet worden…ik hoop voor jullie dat jullie de planning beter op orde hebben en dit weekend alle tijd hebben om leuke dingen te doen. Want er is weer heel veel leuks dit weekend!

Zaterdag 30 november: Sinterklaas bij de Bibliotheek in Oldenzaal

Zaterdag 30 november om 11.00 uur komt de Sint zijn jaarlijkse bezoek brengen aan de Bibliotheek!
Iedereen, jong of oud, wel of geen lid van de Bibliotheek is van harte welkom. De speciale stoel in onze gezellige voorleeshoek staat weer klaar. Dus kom meezingen, luister naar de verhalen van Sint of lees zelf een gedichtje of verhaaltje voor!

En de Pieten hebben natuurlijk ook hun gevulde zak weer bij zich. Kortom: het wordt feest.Lezen en voorlezen is voor ons allemaal erg belangrijk om onze fantasie en taalontwikkeling te prikkelen. Juist in de gezellige Sinterklaas tijd maken we hier volop gebruik van!

Meer info: Bibliotheek Oldenzaal

Zondag 1 december: Zin in Zondag (Vestzak theater, Enschede)

Een interactieve ochtend voor alle kinderen en ouders die houden van muziek. Iedere eerste zondag van de maand is er zo’n interactieve ochtend geschikt voor iedereen vanaf 4 jaar. In maart is er een 2+ voorstellingVoor meer informatie: Zin in Zondag

Zondag 1 december: Pietenfeest bij De Twentsche Foodhal

Zondag 1 december is het Pietenfeest bij de Twentsche Foodhal! Kids kunnen met de pieten knutselen, pepernoten eten en spelletjes spelen! Van 14:00 tot 17:00, deelname is gratis! Als je zeker wil zijn van een plekje dan is het aan te raden om een tafel te reserveren.

Zondag 1 december: Sinterklaas Kapoentje, voorstelling bij Wilminktheater

De voorstelling van 13.00 is uitverkocht maar op moment van schrijven zijn er voor de voorstelling van 15.30 nog kaarten voor de middag voorstelling. Tickets zijn vanaf 5 Euro te bestellen op de website.

Wil jij vooral even iets compleet anders doen dan Sinterklaasgerelateerde dingen? Snappen wij helemaal! Hieronder nog een paar favoriete uitjes…

Ga lekker zwemmen!

Vettt-blogger Nicole was laatst bij zwembad Delfinoh in Nordhorn. Ze schreef daar deze blog over: zwembad in Nordhorn. Ze was er met peuter én kleuter.

zwembad nordhorn

De buitenlucht in!

Ook heerlijk als je iets buiten wilt doen, is de dierentuin van Nordhorn. Betaalbaar, overzichtelijk en persoonlijk vind ik het echt een gezellige dierentuin. Ook heerlijk zijn de prachtige wandelingen die je in Twente kunt maken.

Een favoriete plek is het Lutterzand, met als hoogtepunt De Lutte Hutte. Wij gebruikten deze locatie onlangs voor de covershoot van de Winterspecial. De Lutte Hutte is alleen op zondag (bij mooi weer) geopend.

keinkinderen

Een andere toffe wandeling is het kabouterpad bij Hof Espelo, het speelbospad in Nijverdal of het Bos van Daantje Das bij Woody’s. Wandelen en borrelen combineren? Lees dan deze blog met toffe wandelplekjes met kinderen vooral even!

De VETTT Winterspecial

Op dit moment leggen we de laatste hand aan onze Winter magazine: De Vettt Winterspecial. Wil je deze straks als eerste in je mailbox ontvangen schrijf je dan gratis in: Vettt Magazine.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.