De Weekendtips: 8 t/m 10 februari

Yes, het weekend staat weer voor de deur! Het moment om eropuit te gaan. We hebben weer heel veel toffe dingen voor je verzameld. Nog een tip van ons voor jou. We publiceerden deze week de blog met tips voor uitjes met kleinkinderen. De input kwam bijna allemaal vanuit de VETTT lezers zelf en er zaten zoveel gave dingen tussen. Ook zeker goed om even tussen te kijken als je wat leuks wilt doen! 

Zaterdag 9 februari: knutselen met Asma en Budour (Bibliotheek Enschede)

Iedere woensdag en zaterdag organiseert de Openbare Bibliotheek Enschede gratis knutselactiviteiten voor kinderen van 5 t/m 9 jaar. Onder leiding van het creatieve duo Asma en Budour wordt er steeds wat anders geknutseld, de activiteiten zijn gratis en opgeven is niet nodig.

Zaterdag 9 februari: opening MTB route en Wandelroute Skiheuvel Het Rutbeek (Enschede)

Een tijdje geleden was VETTT blogger Evelin op de Skiheuvel van Het Rutbeek. Haar jongens namen er een skiles. Vanaf dit weekend is er nog meer te doen op het Rutbeek. Er is een vernieuwde Mountainbike route en een wandelroute. Op zaterdagmiddag 9 februari aanstaande is het zo ver: de mountainbikeroute en het wandelpad ‘Skiheuvel Rutbeek’ in Enschede worden officieel geopend! Meer informatie over de opening en de tijden vind je in het Facebook event.

Skicentrum Moser in Enschede

Skicentrum Moser in Enschede

Zaterdag 9 en zondag 10 februari: Kidsweekend Kinepolis De LEGO Film 2 (Kineopolis, Enschede)

Dit weekend kun je het nieuwe avontuur van de helden van Steenstad te bekijken! Niet alleen zie je De Lego Film 2, maar is er in de bioscoop ook van alles te doen. Bij binnenkomst ontvang je een welkomstlimonade. Daarnaast zijn er allerlei activiteiten voor kinderen, zodat ze (onder meer) lekker kunnen kleuren en knutselen. Ook krijgt elk kind een kleine verrassing (op=op). Voor meer informatie kijk je hier.

Vrijdag 8 t/m zondag 10 februari: Fun, Jump & Fly (Lingen, Duitsland)

Dit weekend kun je je longen uit het lijf springen bij onze Oosterburen. In Lingen is een megahal van 5000 vierkante meter omgetoverd tot een springparadijs. En uit betrouwbare bron heb ik gehoord dat het heel tof is. Voor meer informatie kijk je hier.

Zondag 10 februari: Museum JeugdUniversiteit MuseumFabriek (Enschede)

Vanaf zondag 10 februari 2019 organiseert De Museumfabriek in het kader van de MuseumJeugdUniversiteit 5 colleges over kleur. Deze colleges zijn voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar. Waarom is de lucht blauw? Hoe maakte Rembrandt zijn verf? Kleur uit de oertijd herkennen: kan dat? Waarom is rood mijn lievelingskleur? En… Waarom zijn wespen zwarte met geel? Zijn de vragen die aan bod komen. Voor meer informatie kijk je hier.

In de MuseumFabriek bij een bezoek aan de Makerspace!

Zondag 10 februari: Kleuren op Muziek bij Concordia (Enschede)

Op dit moment is er bij Concordia een kinderexpositie te zien ‘Ik zie ik zie wat jij niet hoort‘. Rondom de expo worden er allerlei leuke dingen georganiseerd, zoals deze! De vloer van de expositie verandert in een grote kleurplaat die jij mag inkleuren! Tekenen en kleuren worden deze middag gecombineerd met muziek. In de expositie speelt live muziek en kan je, terwijl de kunstenaar een tekening maakt, de tekening inkleuren. Op zondag 10 februari komen Jenny & Ruben muziek en tekent illustrator Femke Hesselink de vloer vol. het Kleuren op Muziek is van 15.00 tot 16.00, voor meer informatie kijk je hier. 

weekendtips

Zondag 10 februari: Voorstelling ‘De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen’. Wilminktheater, Enschede

De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen is in Nederland één van de meest verkochte kinderboeken in tijden. Deze bestseller is omgetoverd tot een nét zo waanzinnige theatervoorstelling vol krankzinnige humor en magische theatertovenarij. Dit weekend kun je de voorstelling zien in Enschede!

weekendtips

 

Iedere zondag:  Lazy Sunday met knutselactiviteiten bij de Twentsche Foodhal

Elke zondag zijn er bij de Twentsche Foodhal begeleide kinderactiviteiten. Terwijl de kinderen lekker verven, knutselen, kleuren of koken, genieten de ouders lekker van een gerecht, een speciaalbier en natuurlijk elkaar. Een Lazy Sunday, zonder poeha! Aanmelden door ouders bij de bar. De activiteiten zijn van 15:00 tot 18:00 uur. De kosten zijn €1 per kind. Leeftijd, tenzij anders aangegeven, 3 tot 10 jaar.

weekendtips


Overige leuke activiteiten

Er is natuurlijk nog veel meer leuks te doen, bekijk hier een overzicht met nog meer inspiratie!

Knutselen bij Kijk&Doe

Dit weekend kan er weer geknutseld worden bij Creatief Atelier Kijk&Doe. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd voor peuters, kleuters en de basisschoolleeftijd. De peuter- en kleuterateliers op zaterdag zijn op dezelfde tijd, handig als je een peuter- en een kleuter in huis hebt!

Kijk en Doe

De leukste restaurants met kinderen

Zin om lekker uit eten te gaan dit weekend naar een plek die ook top is met kinderen? Lees dan deze blog met onze favoriete restaurants met kinderen. Of deze blog met tips voor pannekoekenrestaurants met kinderen.

KidsJump Krazy Kangaroo vanaf 2 jaar!

Vanaf eind vorig jaar is de leeftijd van de KidsJump omlaag gegaan. Kinderen vanaf 5 jaar konden er (onder begeleiding) springen en dat is nu vanaf 2 jaar geworden. Perfect voor ouders met een kind van 3 en 7 jaar, zoals ik zelf :-). De KidsJump is voor iedereen vanaf 2 jaar, kinderen moeten alleen wel een begeleider meenemen. Je mag dus meespringen!

 

Krazy Kangaroo

Familiezwemmen bij Twentebad Hengelo

Dit ontdekte ik laatst, maar ik werd er blij van zeg! Bij Twentebad Hengelo kun je om de week op zaterdag van 16.30 tot 19.30 familiezwemmen. En dit weekend is het bad op zaterdag avond weer geopend. En ik zag dat wel voor mij, pyjama’s mee en na het zwemmen zo lekker door naar bed. Heerlijk toch! Meer informatie vind je op de website van Twentebad Hengelo.

Bezoek De MuseumFabriek

Dit leuke familiemuseum in Enschede is eigenlijk altijd heel leuk om te bezoeken. Wij hebben zelf een familiekaart dus we kunnen zo vaak gaan als we willen. De familiekaart van de MuseumFabriek scoor je al voor 20 Euro en die heb je er na één bezoekje al uit! En halverwege het museum kun je allerlei leuke creatieve dingen doen in de Fabriek. En als je gaat, vergeet dan een bezoek aan het museumcafé niet, daar hebben ze de heerlijke gebakjes van Mrs. Brown! VETTT-blogger Evelin was er in de kerstvakantie, lees hier haar blog over de MuseumFabriek.

MuseumFabriek

Kinderexpositie Concordia ‘Ik zie ik zie wat jij niet hoort’ (Enschede)

In december opende de nieuwe kinderexpositie bij Concordia. Dit jaar staat de kinderexpositie helemaal in het teken van geluid. In de expo is werk te zien van kunstenaars die het niet zo nauw nemen met één
bepaalde manier van werken. Ze doen gewoon wat ze zelf leuk vinden en gebruiken beeld en geluid tegelijk. Wil je meer weten over de expositie, de openingstijden en/of de workshops? Neem een kijkje op de website. Wij zijn er in de kerstvakantie geweest, zeker een aanrader!

Kinderexpositie bij Concordia

Maak een Winterse wandelingen

Altijd lekker om even naar buiten te gaan. In deze blog van Maryke lees je tips voor wandelinspiratie, handig! Tip: neem wat warme chocolademelk, slagroom en rum mee :-).

wandelen, borrelen en spelen in Twente

Ga brunchen bij Familierestaurant De Troubadour

Te gek op zonnige dagen, maar ook op wisselvallige dagen want hier is zowel een binnen- als buiten speeltuin! Vettt blogger Susan was er een paar weekjes geleden voor de family-brunch én om de nieuwe speeltuin te checken, haar blog over De Troubadour lees je hier.

de troubadour

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.