De weekendtips: 8 t/m 11 december

Heerlijk vind ik het, een weekend zonder gestress over schoentjes en pieten. Ik heb er zin in! De leukste tips hebben we weer voor jou verzameld. Enne, misschien moet je de slee wel van zolder halen…ik hoorde iets over sneeuw dat voorspelt is. WoW! Lees je mee?

8 december: Coca  Cola Kersttruck (Hengel0)

De magische kersttruck vol prachtige verlichting uit de Coca-Cola reclame. Speciaal om het kerstgevoel te verspreiden stopt dé kersttruck dit jaar weer in Hengelo. Bij de kersttruck kun je een persoonlijke kerstwens achterlaten voor jouw geliefde of persoonlijke kerstheld! Voor meer informatie kijk je bij het Facebook event.

Vanaf zaterdag 9 december: Winterwonderland (Enschede)

Van 8 december 2017 tot 7 januari 2018 is het Winter Wonderland in Enschede! De binnenstad is sfeervol verlicht en aangekleed, de ijsbaan staat op de Oude Markt en er zijn verschillende kerstmarkten. Ook zijn de winkels extra geopend. Dus voldoende gelegenheid om je decemberaankopen te doen. Voor een compleet overzicht van alle activiteiten kijk je hier.

9 december: Winterwandeling Landschap Overijssel (Mander, Vasse)

Wat gebeurt er in de winter in de natuur? Op die vraag geeft de gids antwoord tijdens de Winterwandeling op zaterdag 9 december. Hij neemt je mee naar mooie plekken in het mooie Dal van de Mosbeek en vertelt je alles over de winterperikelen in de natuur. De wandeling start bij Infocentrum IJs & Es in Mander. De wandeling begint om 14.00 uur en duurt ca. 2,5 tot 3 uur. Voor meer info kijk je hier.

10 december: Kerstmarkt Dragon Heart (Enschede)

Een unieke kerstmarkt in Middeleeuwse en Fantasy stijl. Kerstmarkt Dragonheart is een uniek, gratis te bezoeken Kerstmarkt, met een Ridder kampement met allerlei ambachten en zwaardgevechten. Voor meer informatie kijk je hier.

10 december: Mindful yoga wandeling met Jorienosaurus (Enschede)

Mindful yoga wandeling voor kids van 4 t/m 104. Deze en volgende week zondag organiseert Jorienosaurs een mooie wandeling. Verzamelen om 10:30 uur bij de ingang van het Ledeboerpark aan de Hengelosestraat 325. De activiteit duurt 1 uur, kosten €7,50 pp. Voor meer info of om je aan te melden kijk je hier.

10 december: Twinkel Twinkel kleine ster 2+ voorstelling (Enschede)

Tussen prachtige nummers als ‘Stille nacht’, ‘Gloria’, ‘Jingle Bells’ en ‘Twinkel, twinkel, kleine ster’ door vertelt ze het verhaal over de Kleine Ster, die bovenin de zaal schittert. Het lijkt wel of de ster bij elk liedje iets dichterbij komt. Deze poëtische en grappige voorstelling is geïnspireerd op het prentenboek ‘De herdertjes lagen bij nachte’ van Ageeth zelf. Noëlle Smit, de illustrator van het boek, zorgt voor de vormgeving van dit magische muziektheater voor de allerkleinsten. De voorstelling speelt in De Kleine Willem, kaartjes zijn te koop voor 7,50. Voor meer informatie kijk je hier.

10 december: Oud Engels Straattheater in Tuindorp (Hengelo)

In de wijk Tuindorp in Hengelo wordt één keer in de twee jaar Oud Engels Straattheater georganiseerd. Zondag 10 december 2017 keert Tuindorp terug in de tijd. Voor meer info kijk je bij het Facebook event. 

Zondagen in december: Winterse klanken in het Ledeboerpark (Enschede)

Op zondagen in december hoor je winterse klanken in het Ledeboerpark. Tussen 14.00 en 15.00  Voor meer informatie kijk je hier. Dit vindt plaats bij de waterput van bezoekerscentrum Het Lammerinkswönner.

10 december: Jaarlijkse kastelenwandeling en kerstmarkt (Diepenheim)

Diepenheim is zondag aanstaande hét decor van de jaarlijkse Kastelenwandeling en de Kerstmarkt. Je kunt twee wandelingen lopen van 8 km of 15 kilometer en er is een kerstmarkt. Voor meer info.

WinterWorld Twente (Hengelo)

Ben je helemaal toe aan de winter, aan kou en ijs? Dan moet je naar Hengelo, daar heb je winterplezier voor groot en klein. Tot en met zondag 7 januari 2018 wordt het centrum van Hengelo omgetoverd tot WinterWorld Twente! Je kunt de schitterende schaatsbaan bezoeken, maar er is ook een kerstmarkt. Hierna kun je lekker opwarmen in het Grand Café met een warme choco. Meer informatie vind je hier.

Dat waren de tips voor dit weekend. Heb je nog leuke aanvullingen? Kom maar door! Laat gerust hieronder of op Facebook een berichtje achter.

Liefs,
Yvette

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
2 Comments
  • Avatar
    Maud
    december 9, 2017

    Ik mis de Kerst Fair op t Hulsbeek!? 😱