De weekendtips 9 t/m 11 februari

Door donderdag, februari 8, 2018 0 Permalink 0

Voor half Twente zal dit weekend veelal in het teken van Carnaval staan. Ben je op zoek zijn naar iets anders dan hossende tukkers, lees dan even verder! Aan het einde van dit overzicht vind je nog een link naar alle optochten, supertof uitje met kinderen (en jezelf, haha) het vieren van carnaval!

Vrijdag 9 februari: Verlichte optocht (Tubbergen)

Ik hoor hier zulke goed verhalen over, ik ben benieuwd of jullie er al geweest zijn en het ook zo’n aanrader vinden? De verlichte optocht in Tubbergen schijnt heel tof te zijn, dus mocht je vrijdag nog een fris neusje willen halen en iets spectaculairs in Tubbergen willen zien dan kan deze op de agenda!

Zaterdag 10 februari: Kindersterrenkijkavond bij Cosmos Sterrenwacht (Lattrop)

Op zaterdagavond 10 februari organiseert de sterrenwacht een kindersterrenkijkavond. Als het weer zo helder blijft als de afgelopen dagen dan kun je de wintersterrenhemel heel gaaf zien. We beginnen met een voorstelling in de Astro Theater waar we je meenemen op reis door het zonnestelsel en het verre heelal. Voor meer info kijk je hier.

Zaterdag 10 februari: Workshop ‘van Koekeloer naar Kunstenaar’ bij Concordia (7+)

Rondom de toffe expositie ‘Speel je Mee’, worden verschillende workshops georganiseerd. Zaterdag kunnen kinderen leren kijken naar kunst; hoe doe je dat eigenlijk? Samen met de KinderBeeldbinder (kunstenaar en tekenaar Danielle Spoelman) ga je dat onderzoeken. Aan de hand van leuke, gekke, grappige en soms ook wel een beetje moeilijke vragen kom je meer te weten over de kunst in de expositie. En daarna ga je tekenen als een kunstenaar, vanuit jezelf, jouw eigen verhaal verbeelden. Vanaf 7 jaar. Na de workshop kun je ook nog het levensgrote bordspel van de expositie zelf volgen om de kunstwerken van dichtbij mee te maken. Voor meer info klik je hier.

Workshop Concordia

Zondag 11 februari: Kinder kookworkshop Twentsche Foodhal

Meer info vind je via deze Facebook link. Remco van Paleo Bro’s geeft zondag een workshop aan kinderen. Ik ben fan van Remco, een hele tijd geleden heeft hij voor ons toen nog een stuk kleiner Vettt-team een diner verzorgd. Dat was echt te gek, Heleen schreef er een blog over die lees je hier.
Maar zondag is hij dus te vinden in de Twentsche Foodhal. Er kunnen 20 kinderen meedoen per workshop, inschrijven kan op de dag zelf aan de bar. De eerste workshop is van 13:00 tot 14:30 uur en de tweede is van van 14:30 tot 16:00 uur. De kosten zijn €5,- per kind (alleen pin).

Overzicht carnavaloptochten Twente

Naast de verlichte optocht in Tubbergen zijn er nog veel meer toffe optochten te zien dit weekend. Neem een kijkje op deze link voor een compleet overzicht van de optochten in Overijssel.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.