De weekendtips: 14 t/m 17 april

Door

De weekendtips april voor dit Paasweekend! Een heerlijk lang weekend voor de boeg. En hoe fijn, behalve op tweede paasdag hebben wij nog helemaal niets gepland. Maar we hoeven ons niet te vervelen dit weekend, we hebben de leukste tips weer voor je verzameld, met onder aan een overzicht van de paasvuren in de omgeving.

Zaterdag 15 april: Koe in de Wei dag Landgoed Kaamps (Deurningen)

De koeien van Kaamps gaan weer naar buiten. Juich ze toe en geniet van hun enthousiasme!

Zaterdag 15 april: Op stap met Dirk Scheele Theater de Bond (Oldenzaal)

Voor veel kindjes wordt dit misschien wel hun eerste theater-ervaring. Zaterdag kunnen kinderen vanaf 2 jaar genieten van een swingende voorstelling van Dirk Scheele bij Stadstheater de Bond in Oldenzaal. Voor meer info: Theater de Bond.

Zaterdag 15 april: Doe- en Draaidag Techniekmuseum (Hengelo)

Techniekmuseum Het Heim heet nu Oyfo en bij Oyfo is iedere derde zondag van de maand een doe- en draaidag. De machines worden op deze dag in werking gezet en je kunt met eigen ogen zien hoe die oude stoommachines gewerkt hebben. Kinderen kunnen op deze dag ook een eigen (techniek)kunstwerk maken: Techniekmuseum Hengelo.

Zaterdag 15 april: Bumba in Dromenland Rabotheater (Hengelo)

Nog een voorstelling voor de kleinste theatergasten, kinderen vanaf 2 jaar kunnen zaterdag in Hengelo genieten van Bumba: Rabotheater.

1e Paasdag: Eieren zoeken in de Zoo (Nordhorn)

In Tierpark Nordhorn wordt pasen gevierd met een bezoek van de Paashaas. Voor alle kinderen zijn eieren verstopt! Tierpark Nordhorn.

2e Paasdag: Schaapscheerdersdag Hulsbeek (Oldenzaal)

Op 2de Paasdag organiseert Erve Huiskes samen met de familie Davina deze dag waarop de schapen van Het Hulsbeek geschoren worden. Tevens zijn de lammetjes deze dag te bewonderen. Heel veel info kon ik er niet over vinden, alleen dit Facebook event.

2e Paasdag: Lammetjesdag Schaapskooi (Haaksbergen)

In Haaksbergen organiseert de Schaapskooi met Pasen weer een lammetjesdag met allerlei leuke activiteiten voor kinderen.

2e Paasdag: Scharrelkids Doedag (Losser/De Lutte)

Het IVN houdt een Scharrelkids doedag bij Aboretum Poort Bulten met een speurtocht, vogelnestjes maken, een boompaspoort maken en nog veel meer leuke dingen. Aanmelden kan via ivn.losseroldenzaal@gmail.com.

2e Paasdag: Eieren rond de molen (Lonneker)

De Lonneker Molen is van 11.00 tot 16.00 geopend, de molenaars geven uitleg over de molen en rondom het erf zijn eieren verstopt.

2e Paasdag Paaseierentocht Buurserzand (Haaksbergen)

Wandel met het hele gezin mee door het prachtige Buurserzand. Paaseieren met opdrachten wijzen jullie de weg. Voor meer informatie: Paaseiertocht Buurserzand.

 

2e Paasdag: Bammetjesdag op de Borkeld (Markelo)

Nog een lammetjesdag, bij Schaapskudde op de Borkeld in Markelo kun je op tweede paasdag de lammetjes bewonderen: Lammetjesdag op de Borkeld.

Paasvuren

Bij Pasen hoort paasvuur. De meeste paasvuren vind je op 1e Paasdag, maar ook op 2e Paasdag kun je je vuurtje meepakken. Kijk hier voor een overzicht van paasvuren in de omgeving: overzicht paasvuren.

 

Dat waren ze voor dit paasweekend. Ik wens jullie allemaal een te gek pasen, geniet ervan!

Liefs,
Yvette

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.