Iedere donderdag verschijnen op Vettt de weekendtips Twente. Wij gaan op zoek naar de leukste dingen om te doen in je weekend voor jezelf of met je gezin. We gaan met het hele team op zoek naar de leukste activiteiten en uitjes in de regio.  En heb je zelf tips of aanvullingen? Laat het ons weten, vinden we leuk! Dat kan door het formulier hieronder in te vullen.

Het weer dit weekend wordt niet fantastisch, onderaan deze blog geven we nog wat bonus-tips voor leuke dingen om binnen te doen. Altijd handig bij dit soort weekenden!

Weekendtips

Zaterdag 23 juni: Open huis bij Universiteit Twente

Verwacht je dat jouw zoon/dochter hier nog te jong voor is? Niets is minder waar! Het Open Huis is voor iedereen die een kijkje in de keuken van de Universiteit Twente wil nemen. Nodig je familie, vrienden en kennissen uit om een bezoekje te brengen aan de Universiteit Twente. De campus bruist met activiteiten waarin je het plezier en belang van wetenschap en techniek ervaart. Doe mee aan workshops en demo’s in een feestelijke en internationale setting. Beleef een virtuele werkelijkheid in het Virtual Reality & Smart Industry Lab, ervaar windsnelheden van 100 km/uur in de windtunnel of stap in de schoenen van een echte onderzoeker in het MESA+ Nanolab. Voor meer informatie kijk je op de website van het Open Huis

 

22 juni t/m 24 juni: Foodfestival TREK (Enschede)

In mijn zoektocht naar weekendtips kwam ik ‘ineens’ deze tegen. Afgelopen twee jaar was ik erbij en ik ben fan! Op de één of andere manier had ik het voor dit jaar niet opgeslagen, maar gelukkig mocht ik nog wat weekendtips verzamelen voor jullie :-). Het Volkspark staat dit weekend in het teken van heel veel leuke foodtrucks met lekker eten, erg leuk ook om met kinderen naartoe te gaan vind ik zelf én samen een insectje eten :-). Pippa vond het 2  jaar geleden heeeeel lekker!

Food Truck Festival Enschede

23 juni: Kindersterrenkijkavond (Lattrop)

Zaterdag is er weer een Kinder Sterrenkijkavond bij Cosmos Sterrenwacht in Lattrop. Een supergave en leerzame ervaring voor jong en wat ouder :-). Voor meer informatie kijk je hier: Cosmos Kinder Sterrenkijkavond.

Sterrenwacht

24 juni: Kleuterbios Nick Jr. in de Bios (Hengelo)

Pathé Kleuterbios vertoont voor kinderen van 3 tot 6 jaar de allerleukste kinderfilms, waarbij het licht niet helemaal uit gaat en het geluid wat zachter staat. Bovendien krijgt ieder kind een kleurplaat en diploma!  Tickets zijn inclusief een Pathé Kids Combo (of koffie/thee met iets lekkers voor de ouders/begeleiders).Klik hier voor meer informatie over deze kleuterbios.

24 juni: Reuzenvlooienmarkt (Deventer)

Dol op het bezoeken van Rommelmarktjes? Dit weekend is er in Deventer een outdoor reuzenvlooienmarkt. Van 09.00 tot 16.00 kun je hier terecht, voor meer informatie kijk je op de website.

t/m 1 oktober: Zandsculpturen Kasteel Warmelo (Diepenheim)

Zin in zand maar niet in strand? Bij Kasteel Warmelo kun je genieten van de meest prachtige zandsculpturen. Indrukwekkend en groot zijn ze. Ieder jaar wisselt het thema en dit jaar komen zowel nieuwe als oude sprookjes voorbij. Van Hans en Grietje en Meneer de Uil tot de Gelaarsde Kat. Vorig jaar waren wij er bij en deden we de speurtocht, ontzettend leuk! De foto boven deze blog maakte Tjeerd Derkink vorig weekend bij Kasteel Warmelo.

Zandsculpturen

Scoor Waarbeek kaartje voor maar 6,50!

Deze ontdekte ik vandaag nog even, ik kreeg een mailing van De Waarbeek dat je de komende 24 uur met een speciale kortingscode tickets kunt kopen voor maar 6,50! Handig! Bij het bestellen vul je deze kortingscode in: “24uur”. Let op, je schrijft 24uur aan elkaar! Bestellen kan via deze link. De actie zou tot vrijdag 22 juni, 13.00 moeten lopen.

Waarbeek

Ga Zwemmen!

Dit doen wij dus veels te weinig. Afgelopen zondag mocht Pippa ‘proefzwemmen’, dat is goed gegaan en zondag is het officiele afzwemmen voor A. Ik heb me dus serieus voorgenomen om vaker met de kinderen te gaan zwemmen. En in een weekend dat het weer niet top is, is dat natuurlijk een top-uitje! Een aantal favoriete zwembaden van ons:

Ga zelf klei maken

Altijd leuk om in het weekend wat te knutselen. Femke maakte een tijdje geleden zelf klei, dat staat hier ook nog op de wishlist: zelf klei maken.

zelf klei maken

Weekendtips Twente, heb jij aanvullingen?

Heb jij nog aanvullingen voor ons overzicht met weekendtips Twente? We horen graag van je, je kunt het formulier invullen om jouw tips met inspiratie voor het weekend met ons te delen.