Iedere donderdag updaten we deze pagina met de allerleukste weekendtips voor ouders in Twente. Wil je zeker weten de weekendtips niet missen? Zorg dan dat je ingeschreven staat voor de Vettt Nieuwsbrief.

 

Zaterdag 12 januari: Kindersterrenkijkavond bij Cosmos Sterrenwacht

Zaterdag is er weer een kindersterrenkijkavond bij Cosmos Sterrenwacht in Lattrop van 19.00-21.30. Hij staat bij mij al heel lang op de wishlist en ik heb hem hier voor zaterdag op de agenda gezet.

De Sterrenwacht organiseert elke zaterdagavond een sterrenkijkavond. En regelmatig zijn er avonden speciaal voor kinderen. Tijdens een sterrenkijkavond is een interessante lezing in het Astro Theater, een bezoek aan het planetarium en bij helder weer kijken door de grote telescoop en door de telescopen op ons fraaie dakterras. Ook tijdens bewolkt weer is een kijkavond een bezoek meer dan waard, er valt genoeg te beleven en te doen. Voor meer informatie neem je een kijkje op de website.

 

kindersterrenkijkavond

 

Kinderexpositie Concordia ‘Ik zie ik zie wat jij niet hoort’ (Enschede)

In december opende de nieuwe kinderexpositie bij Concordia. Dit jaar staat de kinderexpositie helemaal in het teken van geluid. In de expo is werk te zien van kunstenaars die het niet zo nauw nemen met één
bepaalde manier van werken. Ze doen gewoon wat ze zelf leuk vinden en gebruiken beeld en geluid tegelijk. Wil je meer weten over de expositie, de openingstijden en/of de workshops? Neem een kijkje op de website. Wij zijn er in de kerstvakantie geweest, zeker een aanrader!

Kinderexpositie bij Concordia

Zondag 13 januari:  Lazy Sunday bij de Twentsche Foodhal

Elke zondag zijn er bij de Twentsche Foodhal begeleide kinderactiviteiten. Terwijl de kinderen lekker verven, knutselen, kleuren of koken, genieten de ouders lekker van een gerecht, een speciaalbier en natuurlijk elkaar. Aanmelden door ouders bij de bar. De kosten zijn €1 per kind. Leeftijd, tenzij anders aangegeven, 3 tot 10 jaar.
Tijden zijn vanaf 15:00 uur tenzij anders aangegeven. Meer informatie vind je op de Facebook page van de Twentsche Foodhal.

Dagje enschede met kids

 

Zondag komt het Zandkasteel naar Hengelo! Om 11.00 kun je in het Rabotheater genieten van deze leuke kindervoorstelling, geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar! Voor meer informatie kijk je op de website.

weekendtips


Overige leuke activiteiten

Er is natuurlijk nog veel meer leuks te doen, bekijk hier een overzichtje met nog meer inspiratie!

De leukste restaurants met kinderen

Zin om lekker uit eten te gaan dit weekend naar een plek die ook top is met kinderen? Lees dan deze blog met onze favoriete restaurants met kinderen. Of deze blog met tips voor pannekoekenrestaurants met kinderen.

KidsJump Krazy Kangaroo vanaf 2 jaar!

Vanaf eind vorig jaar is de leeftijd van de KidsJump omlaag gegaan. Kinderen vanaf 5 jaar konden er (onder begeleiding) springen en dat is nu vanaf 2 jaar geworden. Perfect voor ouders met een kind van 3 en 7 jaar, zoals ik zelf :-). De KidsJump is voor iedereen vanaf 2 jaar, kinderen moeten alleen wel een begeleider meenemen. Je mag dus meespringen!

 

Krazy Kangaroo

Familiezwemmen bij Twentebad Hengelo

Dit ontdekte ik laatst, maar ik werd er blij van zeg! Bij Twentebad Hengelo kun je familiezwemmen op zaterdag van 16.30 tot 19.30. En ik zag dat wel voor mij, pyjama’s mee en na het zwemmen zo lekker door naar bed. Heerlijk toch! Meer informatie vind je op de website van Twentebad Hengelo.

Bezoek De MuseumFabriek

Dit leuke familiemuseum in Enschede is eigenlijk altijd heel leuk om te bezoeken. Wij hebben zelf een familiekaart dus we kunnen zo vaak gaan als we willen. De familiekaart van de MuseumFabriek scoor je al voor 20 Euro en die heb je er na één bezoekje al uit! En halverwege het museum kun je allerlei leuke creatieve dingen doen in de Fabriek. En als je gaat, vergeet dan een bezoek aan het museumcafé niet, daar hebben ze de heerlijke gebakjes van Mrs. Brown! VETTT-blogger Evelin was er in de kerstvakantie, lees hier haar blog over de MuseumFabriek.

MuseumFabriek

Maak een Winterse wandelingen

Altijd lekker om even naar buiten te gaan. In deze blog van Maryke lees je tips voor wandelinspiratie, handig! Tip: neem wat warme chocolademelk, slagroom en rum mee :-).

wandelen, borrelen en spelen in Twente

Ga brunchen bij Familierestaurant De Troubadour

Te gek op zonnige dagen, maar ook op wisselvallige dagen want hier is zowel een binnen- als buiten speeltuin! Vettt blogger Susan was er een paar weekjes geleden voor de family-brunch én om de nieuwe speeltuin te checken, haar blog over De Troubadour lees je hier.

de troubadour

Comments are closed.