Leuke uitjes voor het weekend! Iedere donderdag updaten we deze pagina met de allerleukste weekendtips voor ouders in Twente. Dit weekend staat natuurlijk helemaal in het teken van de Sinterklaasintocht. Wij wensen je een heel fijn weekend en hopelijk vind je in onderstaande activiteiten inspiratie om met je gezin te gaan doen! 

Hele weekend: Sinterklaasintochten

Ik hou ervan; het Sinterklaasfeest! Dit weekend komt de beste man weer aan in het land en dat wordt op heel veel plekken gevierd. Daphne maakte een overzicht met de Sinterklaasintochten in Twente en daarnaast heeft ze een aantal evenementen gevonden die tof zijn!

Zaterdag 17 november: Kindersterrenkijkavond bij Cosmos Sterrenwacht.

Volgens de laatste berichten is het dit weekend helder, dus de perfecte avond om een kindersterrenkijkavond bij Cosmos Sterrenwacht te bezoeken. Deze unieke plek in Twente organiseert dit weekend weer een avond speciaal voor kinderen. Hij staat bij mij nog hoog op de wishlist!

Zaterdag 17 november: Pietendisco (Oldenzaal)

Van 14.00 tot 17.00 wordt er bij Ter Steeg in Oldenzaal tijdens de Pietendisco gevierd dat Sinterklaas weer in het land is. Voor meer informatie kijk je hier.

Weekendtips

17 en 18 november: Kids Activiteiten bij de Twentsche Foodhal

Elke zondag zijn er bij de Twentsche Foodhal begeleide kinderactiviteiten. Terwijl de kinderen lekker verven, knutselen, kleuren of koken, genieten de ouders lekker van een gerecht, een speciaalbier en natuurlijk elkaar. En dit weekend dus ook op zaterdag, perfect om een bezoek aan de intocht in Enschede mee af te sluiten! Je kunt je kind aanmelden bij de bar. De kosten zijn €1 per kind. Leeftijd, tenzij anders aangegeven, 3 tot 10 jaar.

weekendtips

18 november: Kleuterbios Buurman & Buurman (Enschede)

Het kan best een beetje eng zijn om voor de eerste keer naar de film te gaan. Daarom is er bij Cineast Enschede (centrum) op zondag 18 november voor de allerkleinste filmfans de Kleuterbioscoop. Bij binnenkomst krijgen alle kinderen een bekertje limonade. Ook is er een kleurhoek met kleurplaten van de film. Na afloop van de voorstelling ontvangen alle kinderen een echt Filmdiploma. Een onvergetelijke bioscoopervaring voor de allerjongste filmhelden! Speciaal voor de jonge bezoekers wordt tijdens de Kleuterbios het geluid in de zaal iets gedempt en blijft het zaallicht gedeeltelijk aan. De kleuterbios is zowel bij Wolf Cineast (naast Fellini in de stad) als bij Kinepolis.

18 november: Doe- en draaidag bij Techiekmuseum Oyfo (Hengelo)

18 november: Kinderexcursie Speuren naar Sporen (Hof Espelo)

Welke sporen ontdek jij in het bos? Tijdens de excursie ‘Speuren naar sporen’ op zondag 18 november op landgoed Hof Espelo weet je er vast veel te vinden. Samen met de gids van Landschap Overijssel ga je op speurtocht. Onderweg is het goed kijken naar welke sporen er zijn. En dat zijn er meer dan je denkt! Dit is een leuke excursie voor kinderen met leeftijd 4-8 jaar. Natuurlijk mag het hele gezin mee. De start is om 13.30 uur en het duurt circa 1,5 uur. Kijk ook op de website van Landschap Overijssel voor meer info over deze leuke weekendtip.

weekendtips

weekendtips

Altijd leuk!

Wil je wat leuks doen in het weekend maar kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Check onderstaande tips!

Wandelen in het Lutterzand en marshmallows roosteren bij De Lutte Hutte.

Afgelopen weekend waren we. We liepen de gele route van 3 kilometer, je start dan bij het Paviljoen. Vanaf daar loop je een rondje en kom je langs heel veel bomen waar je heerlijk in kunt klimmen. Als je het zandgedeelte achter je laat dan moet je eigenlijk links het pad op om de route te vervolgen. Maar als je hier rechts gaat leidt het pad je naar De Lutte Hutte, een heerlijke boshut waar het genieten is! Op regenachtige dagen is De Lutte Hutte misschien niet de beste optie, je kunt dan ook heerlijk weer opwarmen bij Paviljoen ‘t Lutterzand, met ernaast een grote speeltuin.

Leuk uitje

Bezoek Landgoed Kaamps

Wat een fijne plek is Landgoed Kaamps, ik was er deze week op een doordeweekse ochtend. Je kunt er knuffelen met konijnen, spelen in de speeltuin, geitjes aaien, koeien van heel dichtbij bekijken, je ziet met eigen ogen hoe kaas gemaakt wordt, je mag kaas proeven en er is een fijn restaurantje bij waar je tot kunt lunchen, taartjes kunt eten maar ook voor een vroeg avondmaaltijdje kun je hier terecht! Aanrader hoor! Ook het leukst om een mooie dag, maar zowel de winkel, de belevingsboulevard (waar onderstaande foto is genomen) als het restaurant zijn gewoon overdekt :-). En leuk te combineren met het naastliggende Tuincentrum die al helemaal in kerstsferen is.

leuke uitjes

Emsflower, net over de grens

Op ongeveer 15 minuutjes over de grens bij De Lutte vind je Erlebnispark Emsflower. Hier heb je een indoor speelgedeelte, maar ook allemaal tropische planten en een geweldige vlindertuin. Wij kwamen mega enthousiast terug van dit leuke binnenuitjes, lees hier de blog die we op Vettt schreven over Emsflower.

Emsflower

Brunchen bij Familierestaurant De Troubadour

Te gek op zonnige dagen, maar ook op wisselvallige dagen want hier is zowel een binnen- als buiten speeltuin! Vettt blogger Susan was er een paar weekjes geleden voor de family-brunch én om de nieuwe speeltuin te checken, haar blog over De Troubadour lees je hier.

de troubadour