Weekendtips

23 t/m 25 april

De leukste kinderuitjes in Twente voor het weekend!

Iets leuks doen met kinderen in het weekend? Wij delen hier iedere donderdag de leukste tips voor uitjes en activiteiten met je gezin. Inspiratie gericht op ouders die in Twente zijn. Heb jij zelf een leuke tip voor ons? Deel hem vooral met ons, dat kan via de link hieronder. 

Kampeer op een unieke locatie

Locatie: Campground Twente, Vliegeveld Twente

Vanaf € 84,50 per nacht (2 personen)

}Van 23 april t/m de zomervakantie

Tot en met de zomervakantie kun je op een unieke locatie kamperen. Het bunkerpark van Vliegveld Twente is namelijk omgetoverd tot meest spannende Campground. Je overnacht in één van de luxe glamping accommodatie met volop avontuur voor kinderen én voor jou als ouder!

Ook op koningsdag: avatarz

Hengelosestraat 230, Deurningen

Vanaf €11,00 per persoon

}Voorseizoen: woensdagen en vrijdag t/m zondag + dinsdag 27 april Koningsdag

Een bos saai? Ga dan eens naar AvaTarZ! Het grootste klimpark van Nederland, waar kinderen maar ook zeker volwassenen hun hart op kunnen halen. Er zijn verschillende parcours te boeken, die variëren in moeilijkheid.

Geniet van heerlijk eten met Wandel’n en ett’n

Startlocatie: Lutterzandweg 12, De Lutte

€34,50 p.p. €12,50 per kind

}Elke vrij-, zater- en zondag in april, start tussen 12:00-16.00 uur

Paviljoen Lutterzande bedacht deze prachtige wandeling door natuurgebied Lutterzand met 4 mooie ToGo-gerechten geserveerd op bijzondere plekken in de natuur. Voor volwassenen is er een heerlijk viergangenmenu met o.a. een salade met beenham, aspergesoep en maishoenfilet. Voor de kinderen is er een speciaal menu met een kipcocktail, pannenkoek en schatkistje.

Wandeling: Rondje Hengel’eau

Startpunt: Twentsche Bierbrouwerij

Vanaf 10,00 p.p, kidsbag voor €5,00. 

}Elke Vrij, za en zo vanaf 26 maart t/m 25 april. start tussen 12.00 – 16.00 uur.

Vanaf dit weekend kun je weer een nieuwe wandeling maken bij de Twentsche Bierbrouwerij! De route is zo’n 7km en je loopt langs het prachtige waterpark ‘t Genseler Er is nu ook een interactief spelelement aan de wandeling toegevoegd zodat je wandeling nog leuker wordt!

Wat krijg je?
🍻 Een heerlijk broodje pulled chicken, Twents biertje, jong belegen kaas, kortingsbon en een limited edition Twentse Bierbrouwerij tas (€ 10,00 p.p.).
🍫 Voor de kids tussen de 4-12 jaar hebben we een speciale kids bag met een flesje frisdrank, broodje kaas en een kinder surprise ei (€ 5,00 p.p.).

Breng een bezoekje aan Landgoed Kaamps!

Vliegveldstraat 4a, Deurningen

Gratis

} Zaterdag 09:00-18:00 en zondag van 10:00-18:00

Op Landgoed Kaamps kunnen je kinderen heerlijk spelen, dieren bekijken op de kinderboerderij maar je kunt er ook heerlijk wandelen of eten afhalen. Het is de perfecte plek om een middagje met het hele gezin naartoe te gaan!

Ga tandemfietsen bij de Watermolle!

Watermolenweg 3, Haaksbergen

De tandems kosten € 10,- per uur of €25,- per dag.

}Reserveren kan via:reserveren@dewatermolle.nl

Het buitengebied van Haaksbergen, waar hotel-restaurant de Watermölle ligt, is een prachtig gebied om te wandelen en te fietsen. Extra leuk met een ouder-kind tandem die de Watermölle verhuurt! Vanaf hier kun je verschillende routes fietsen. Zijn jullie klaar met fietsen? Bij de kiosk van de Watermölle kun je opwarmen met thee of koffie en lekkernijen.

Op zoek naar kabouters in haaksbergen

Watermolenweg 3, Haaksbergen

€ 5,- per kind

}Reserveren kan via:reserveren@dewatermolle.nl

Het kabouterpad in Haaksbergen is top om te doen met de allerkleinsten. De tocht is kort, duidelijk aangegeven, en de faciliteiten zijn dichtbij. En het is boven alles een prachtig idyllische plek. Wandelschoenen aan, jas dicht, wandelwagen of draagzak in de auto en go! Je start vanaf de Watermolle Haaksbergen.

Doe de waanzinnige speurtocht van De Beleverij

Startlocatie: Pastoor Veegerplein in Hertme

€29,50 per gezin

}25 april

Doe dit weekend deze georganiseerde speur-puzzel-escapetocht, met begeleiding ter plaatse. Onderweg lopen jullie onze acteurs tegen het lijf die het verhaal nog levendiger maken. Daarnaast zorgen de video’s die jullie onderweg te zien krijgen ook voor extra beleving. Verder is er voor iedereen wat lekkers – o.a. een pannenkoekje, thee met Hertmese honing, snoepje. Als aandenken hebben we nog een cadeautje voor de kids. De tocht duurt zo’n 2 uur en is gemaakt voor basisschoolkinderen.

Doe de Kermit de Kikker speurtocht bij Erve Hulsbeek

Oude Almeloseweg 13, Oldenzaal

} Wanneer jij maar wilt!

Bij de receptie van Erve Hulsbeek kun je nu een Kermit de Kikker speurtocht boeken! De tocht duurt ongeveer 1,5 uur en leidt je kinderen langs verschillende klim- en speeltoestellen.

Doe de Tovertocht in De Lutte!

Bentheimerstraat 25, De Lutte.

Voor kinderen die lid zijn van OERRR of Natuurmonumenten €11.50,
€14.50 voor kinderen die geen lid zijn, volwassenen lopen gratis mee (prijzen inc. eten en drinken)

}Vrijdag t/m zondag. Kijk voor de actuele openingstijden op de Facebookpage.

Ben je op zoek naar een leuke kinderwandeling in Twente? Vanaf Pannenkoekhoes De Stroper in De Lutte kunnen je kinderen met de ‘tovertocht‘ als échte tovenaar het bos ontdekken. Deze kinderwandeling loopt door het bos van landgoed Egheria. Tijdens de wandeling voeren je kinderen opdrachten uit. De wandelroute van 2 kilometer combineert een fijne buitenactiviteit mét een heerlijke afsluiter: een maaltijd van pannenkoekhoes De Stroper.

Pluk tulpen bij ‘t Duvelshofke

Duivelsdijk 21, Oldenzaal

Afhankelijk van hoeveel  je plukt

}Zelf in te plannen, de openingstijden vind je op de website

Bij ’t Duvelshofke kun je dit weekend je eigen bosje tulpen plukken. Je kunt er een bijbehorende vaas bij kopen die je zelf kunt je zelf pimpen met een DIY pakket. De vaas is een schoongemaakte koffiepot, en de versiersels zijn pompons, stoffen bloemen, ibizalint en pailletten/lovertjes. Een leuke activiteit om samen met je kinderen te doen in de lente!

Ga midgetgolfen bij Florilympha! Ook op koningsdag!

4,50 p.p.

Lutterzandweg 16-1, De Lutte

} Vrij, za en zo van 11:00 tot 18:30 uur

Bij Florilymphia kun je heerlijk midgetgolfen op een 18-holes midgetgolfbaan! Een leuk uitje voor het hele gezin. Ben je klaar met het golfen? Haal dan een lekker warm drankje om mee bij te komen bij het restaurant.

Zoek schatten met Geocaching

Download een geocaching app om schatten in jouw buurt te vinden

Gratis account mogelijk, Premium account vanaf ongeveer €34,95 per jaar

}Van zonsopgang tot zonsondergang

Installeer een geocaching app en zoek tijdens het maken van een wandeling echte schatten in jouw buurt! Leuk voor zowel kinderen als ouderen, dus een perfecte gezinsactiviteit.   

De leukste wandelplekken met take-away

Verschillende soorten

Verschilt per locatie

}Van zonsopgang tot zonsondergang

 VETTT-blogger Karen schreef een nieuwe blog met de leukste wandelplekken met take-away. Een fijne manier om na het wandelen toch wat lekkers te eten of drinken nu dit niet meer kan bij een café of restaurant!

Haal een frisse neus bij De Watermölle!

Gratis

Watermolenweg 3, Haaksbergen

} Di t/m zo van 11:00 tot 22:00.

De Watermölle is een heerlijke plek om even tot rust te komen. Vanaf hier kun je samen met je kinderen een wandelroute lopen van 3km maar er zijn ook langere routes. Als het weer het toelaat is er een vuurschool buiten en kinderen kunnen marshmallows kopen! Er is nu ook een speciaal afhaalmenu met o.a. snert en diverse soorten stamppot.

Speel een escaperoom in je eigen huis

Thuis

€12,95 per box

}Wanneer jij maar wilt

 Bestel een box voor een van de twee beschikbare escaperooms op de site van Festiviti. Het enige wat je als ouder nog hoeft te doen is het verstoppen van de puzzels en aanwijzingen. De escaperoom “Astronauten” is geschikt voor kinderen van 7 t/m 13 jaar en de escape room “Geheim Agenten” voor kinderen van 9 t/m 14 jaar!

Maak een mooie wandeling! 

Diverse locaties

}Van zonsopgang tot zonsondergang

Heerlijk om af en toe even met z’n allen een fijne wandeling te maken. En er zijn zoveel plekken in Twente waar dat kan. We hebben een overzicht gemaakt met leuke wandelplekken met kinderen in Twente.

Comments are closed.