Weekendtips

18 t/m 20 september

De leukste kinderuitjes in Twente voor het weekend!

Iets leuks doen met kinderen in het weekend? Wij delen hier iedere donderdag de leukste tips voor uitjes en activiteiten met je gezin. Inspiratie gericht op ouders die in Twente zijn. Heb jij zelf een leuke tip voor ons? Deel hem vooral met ons, dat kan via de link hieronder. 

Natuurpark De Leemputten

Natuurpark De Leemputten Groenlo

Afhankelijk van wat je uitgeeft 🙂

}Heel september geopend in de weekenden en op de woensdag middag.

In dit prachtig stukje Achterhoek staan ontspanning en plezier  centraal. Op de waterfiets het dierrijke natuurgebied verkennen, een wandeling maken over het bospad, genieten op het terras of het strand of lekker spelen en vies worden in onze speelweide. Een heerlijk natuuruitje!

Atelierroute Almelo

Verschillende locaties door Almelo

Gratis toegang

}19 en 20 september

Dit weekend stellen verschillende kunstenaars hun atelier open en kun je een kijkje nemen. Ga je met je kinderen? Dan moet je zeker atelier Kijk&Doe bezoeken, hier is van alles te doen voor kinderen. Echt een aanrader! Een overzicht van de deelnemers & activiteiten vind je op de site.

Kunstfestival Ratjetoe Festival, Denekamp

Ratjetoe Festival, centrum Denekamp

Gratis toegang

}19 september van 11.00 – 17.00 uur

Op RATJETOE vind je kunst, streekproducten, vinyl en boeken. Er zijn kramen met schilderijen, beelden, boeken, platen, handgemaakte babykleding, vilten, quilten, sieraden, handgemaakte kaarten, glas in lood, energetische kristallen, gebreide sokken enzovoort! Clown Funny zal met haar ballonnen de kinderen gaan vermaken. Voor kinderen is het mogelijk dat de kinderen gaan stoepkrijten en kunnen ze bijzondere bellen gaan blazen.

Rij mee met de stoomtrein

Museum Buurtspoorweg, Haaksbergen

Kinderen van 4 t/m 12 jaar €6,75, 12 + €9,75. Kinderen t/m 3 jaar zijn gratis. Tickets reserveren op de website.

}Zondag 20 september

Het weer wordt dit weekend wisselvallig, maar in de stoomtrein zit je natuurlijk lekker droog! Ga terug in de tijd bij Museum Buurtspoorweg en rij mee van Haaksbergen naar Boekelo en weer terug!

Kinderfestival bij Theateer De Kappen

Theater De Kappen, Haaksbergen

Veel activiteiten zijn gratis. Op de website vind je meer info over de activiteiten en welke tegen betaling zijn. 

}Zaterdag, 19 september

Het Cultuurplein bij het Kulturhus Haaksbergen/Theater De Kappen wordt op zaterdagmiddag 19 september van 14.00 tot 17.00 uur in beslag genomen door de jeugd. De WAK werkgroep (Week van de Amateurkunst) organiseert in samenwerking met de Rotary Haaksbergen een kinderfestival voor kinderen in de leeftijdsgroep van 0 tot 12 jaar.

Open dagen bij skicentrum Moser

Blikkersmaatweg 19, Enschede

Gratis

}Zaterdag 19 en zondag 20 september

Zowel dit weekend als volgend weekend worden er bij Skicentrum Moser open dagen georganiseerd. Tijdens de open dagen geven wij proeflessen voor Skien en Snowboarden voor € 10.00 p.p. 45 minuten. Opgeven kan via het contactformulier op de website of telefonisch 053-4283141.

Open Huizen Kaliber Enschede en Wierden

Kaliber Kunstenschool Enschede en Wierden

€ Gratis, wel vooraf aamelden

}Zaterdag 19 september

Wil je graag muziek maken, dansen, zingen, theater spelen of kunst maken? Tijdens de open huizen maak je kennis met de docenten en kun je genieten van optredens. Ga alle lokalen langs en luister muziek, kijk naar leuke theaterscenes, verwonder je in de danszaal en ga zelf creatief aan de slag in het atelier. De hele maand september zijn er open Huizen op de locaties: Enschede, Almelo, Oldenzaal, Tubbergen en Wierden. Klik hieronder voor het programma.

Dwaal door het maisdoolhof en pluk verse bloemen!

Groot Twentsch Maisdoolhof, Fleringen

Maisdoolhof: € 4,oo per persoon. kinderen t/m 2 jaar zijn gratis. Bloempluktuin: € 4,00 per bos.

}Zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 uur.

Lekker in de buitenlucht bewegen! Bij het Groot Twentsch Maïsdoolhof ga je op zoek naar de grote uitkijktoren die in het midden van het doolhof staat. Onderweg zijn er niet alleen de vele kruisingen en doodlopende paden om te bedwingen, maar leiden de antwoorden van de speurtocht ook naar de oplossing van een mysterie!

Bekijk de prachtige zandsculpturen bij kasteel Warmelo

Borculoseweg, Diepenheim

12,50 per persoon

}Volwassenen (€ 7,50 p.p.), kinderen 6 t/m 12 jaar (€ 2,50 p.p.) en kinderen tot 6 jaar zijn gratis. 

Niet zoveel tijd in het weekend, maar er toch even helemaal uit met je kids? Dan is kasteel Warmelo in Diepenheim een echte aanrader. Blogger Rianne was er onlangs en ze was positief verrast van de prachtige historische tuin, de mooie zandsculpturen en het mooie kleine kasteel op de achtergrond. De speurtocht voor kinderen was een succes!

Loop het Blotevoetenpad Twello

Rijksstraatweg 17, Twello

}Woe t/m zo van 10.00 – 17.00uur

In Twello vind je een fantastisch Blotevoetenpad. Blogger Marloes schreef een blog over haar bezoekje aan dit leuke uitje met haar kinderen. Je leest er alles over in de blog via onderstaande link.

Maak een mooie wandeling! 

Diverse locaties

}Van zonsopgang tot zonsondergang

Heerlijk om af en toe even met z’n allen een fijne wandeling te maken. En er zijn zoveel plekken in Twente waar dat kan. We hebben een overzicht gemaakt met leuke wandelplekken met kinderen in Twente.

Bezoek de MuseumFabriek!

Zo’n leuk museum in de wijk Roombeek in Enschede. Een supertip is de familiejaarkaart, deze koop je voor 24 Euro en je hebt dan een jaar lange met je familie toegang tot De MuseumFabriek &  Rijksmuseum Twenthe. Favoriet bij onze kinderen is de MakerSpace in De MuseumFabriek, waar je de tofste knutsels kunt maken.

Comments are closed.