Weekendtips

5, 6 & 7 maart

De leukste kinderuitjes in Twente voor het weekend!

Iets leuks doen met kinderen in het weekend? Wij delen hier iedere donderdag de leukste tips voor uitjes en activiteiten met je gezin. Inspiratie gericht op ouders die in Twente zijn. Heb jij zelf een leuke tip voor ons? Deel hem vooral met ons, dat kan via de link hieronder. 

Toern en Smikkeln tour

Startpunt: Restaurant Florilympha Lutterzandweg 16, De Lutte

Vanaf 37,95 p.p.

}Woensdag t/m zondag

Dream Campers ontwikkelde samen met 6 verschillende restaurants ‘Toern & Smikkeln’. Rijd in eigen auto of gehuurd Volkwagenbusje en stop onderweg bij verschillende restaurants om een gang van je diner op te halen! Zo kun je toch nog uit eten. Mooie plekken waar je onderweg langskomt zijn o.a. het Lutterzand en Landgoed Singraven.

De leukste wandelplekken met take-away

Verschillende soorten

Verschilt per locatie

}Van zonsopgang tot zonsondergang

 VETTT-blogger Karen schreef een nieuwe blog met de leukste wandelplekken met take-away. Een fijne manier om na het wandelen toch wat lekkers te eten of drinken nu dit niet meer kan bij een café of restaurant!

Wandel over Het Bult Beesten Pad!

€4,95 per kind vanaf 3 jaar, incl. 1 consumptie munt

Hengelosestraat 6, Deurningen

} Donderdag t/m Zondag van 10.00 – 16.00 uur

Frans op den Bult heeft weer een leuk nieuw wandelpad voor kinderen gemaakt! Deze keer kunnen kinderen meer leren over dieren. Trucker Frans heeft plaatjes verstopt in het bos en leuke spelletjes en opdrachten bedacht voor onderweg. Kinderen krijgen verschillende cadeautjes, o.a. een dierenmasker en een beker.

Ga op zoek naar kabouters in Nijverdal!

Startpunt: Grotestraat 281, Nijverdal

Kind t/m 12 jaar: €3,50

}Van zonsopgang tot zonsondergang

Het kabouterpad is een leuke korte wandeling voor de allerkleinsten! Met een puntmuts op voeren je kinderen verschillende opdrachten uit en luisteren ze onderweg naar een kabouterverhaal. Je krijgt ook een knapzak gevuld met lekkers! Het startpunt is bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug.

Ga op zoek naar kabouters in Nijverdal!

Sallandse Heuvelrug

Gratis

}Van zonsopgang tot zonsondergang

Je kunt ze tegenkomen bij een wandeling over het eekhoorn- of kabouterpad of op andere plekken op de Sallandse Heuvelrug; KeiTof-stenen. Deze stenen zijn bedoelt om mensen op te vrolijken. Je kunt ook zelf een steen beschilderen en verstoppen! Vergeet dan niet KeiTof-Salland op de steen te schilderen.

Zoek schatten met Geocaching

Download een geocaching app om schatten in jouw buurt te vinden

Gratis account mogelijk, Premium account vanaf ongeveer €34,95 per jaar

}Van zonsopgang tot zonsondergang

Installeer een geocaching app en zoek tijdens het maken van een wandeling echte schatten in jouw buurt! Leuk voor zowel kinderen als ouderen, dus een perfecte gezinsactiviteit.   

Ontdek natuur online met Naturalis

Gratis

Thuis

} Wanneer jij maar wilt!

Freek Vonk geeft je een online rondleiding door Naturalis! Zo kunnen je kinderen meer ontdekken over de natuur door zelf onderzoek te doen of de mooiste stukken van de collectie te bekijken.

Knutsel een vogelhuisje met het pakket van Het Paradijs

€9,95

Thuis

} Wanneer jij maar wilt!

Met dit knutselpakket van Restaurant Het Paradijs kunnen je kinderen gemakkelijk zelf een vogelhuisje voor een koolmees maken! De instructies en alle benodigdheden zitten in het pakket, het enige wat je nog nodig hebt is een hamer.

Koop of maak zelf een Fidget Toy!

Thuis

Verschilt per Fidget Toy

} Zelf in the plannen

Fidget Toys zijn al een tijdje een hype voor kinderen. Heb je er nog nooit van gehoord? Het zijn speeltjes waar je kinderen mee kunnen friemelen. Leuk om mee te spelen als je kinderen zich vervelen! In onze blog geven we je tips voor het maken of kopen van dit leuke speelgoed.

Comments are closed.