Weekendtips

4, 5 en 6 december

De leukste kinderuitjes in Twente voor het weekend!

Iets leuks doen met kinderen in het weekend? Wij delen hier iedere donderdag de leukste tips voor uitjes en activiteiten met je gezin. Inspiratie gericht op ouders die in Twente zijn. Heb jij zelf een leuke tip voor ons? Deel hem vooral met ons, dat kan via de link hieronder. 

Geniet van heerlijke gerechten met behulp van de Bistrobox

Thuis
€29,50 per box
}Wanneer jij maar wilt!
De gerechten uit de Bistrobox zijn samengesteld en voorbereid door topchefs. Het enige wat je zelf nog hoeft te doen is de finishing touch! De box wordt elke twee weken opnieuw samengesteld dus zo kan je meerdere boxen uitproberen.

Autotocht langs vijf restaurants met VEURN & ETT’N

Verschillende restaurants rondom Tubbergen en Dinkelland
€39,50 p.p. en €17,50 voor kinderen
}Elke Vrij, Za en Zo t/m 27 december
Deze autotocht brengt je naar verschillende restaurants in het buitengebied van Tubbergen en Dinkelland. Bij Restaurant Fox, Gatsterij de Smid, Restaurant de Witte Hoeve, Bistro De Kruidentuin en Bistro de Kampkuiper haal je elk een andere gang op van het 5-gangen diner. De gerechtjes eten doe je gewoon in de auto! Een super origineel initiatief waarbij je vijf horecaondernemers steunt.

Sinterklaas Drive-Thru: Bestel heerlijke BBQ gerechten en ontmoet Sinterklaas en z’n pieten

Afhankelijk van je bestelling
De Twentse Bierbrouwerij, Haaksbergerstraat 51, Hengelo
} 4, 5 en 6 december
Sinterklaas en zijn pieten komen op bezoek bij de Twentse Bierbrouwerij. Rijd door de Grillmaster Drive Thru, bestel heerlijke BBQ gerechten en ontmoet Sinterklaas en zijn Pieten. Voor de kids is er kinderbox met verrassing.

Door de Wasstraat in Hengelo met Sint en Piet

€7,00 voor wasprogramma zilver
Höltersweg 30-A, Hengelo
} Za 5 december, 10:00-13:00
Dit jaar komen Sint en Piet ook op bezoek bij Autowas Twente. Je auto wordt mooi schoongemaakt in de wasstraat en de kinderen krijgen lekkers van Piet!

Scoor je Pietendiploma bij het Pietenpad van Frans op den Bult

Hengelosestraat 6, Deurningen
€1,00 tot 2 jaar en €2,95 vanaf 2 jaar (t/m ongeveer 8 jaar)
} 16 nov t/m 5 dec , van 10:00-17:00
Is jouw zoon/dochter goed in het spelen van spelletjes? Op het Pietenpad bij Frans op den Bult kunnen kinderen hun pietendiploma halen na het uitvoeren van alle opdrachten. De activiteit is gratis bij aankoop van een Gezinspakket Afhaal Special.

Wandelen over het Sinterklaaspad op de Sallandse Heuvelrug

€3,00
Grotestraat 281, Nijverdal
} Van zonsopgang tot zonsondergang
Het Eekhoornpad is tijdelijk omgetoverd tot het Sinterklaaspad. Vanwege de korte route van 1km perfect voor jongere kinderen. Onderweg kunnen ze door het uitvoeren van leuke en simpele spelletjes hun pietenkunsten verbeteren! Als alle activiteiten zijn volbracht krijgen de kinderen een mooi cadeautje. VETTT-blogger Femke Heutink schreef een blog over haar bezoek aan het Sinterklaaspad!

Maak deze heerlijke tiramisu met pepernoten

Thuis
Kijk voor de precieze benodigdheden in de blog
}Wanneer je maar wilt
Een heerlijk toetje of snack gemaakt met het lekkerste snoepgoed van Sinterklaas! Leuk om te maken voor Pakjesavond aankomend weekend. Want bij het uitpakken van cadeautjes horen natuurlijk ook heerlijke snacks!

Vier Pakjesavond met simpele zelfgemaakte surprises

Thuis
Kijk voor de precieze benodigdheden in de blog
}Wanneer je maar wilt
Heb je stress omdat je nog geen surprise hebt gemaakt voor aankomend weekend? Geen zorgen! VETTT-blogger Danielle Dirkx zette 10x tips voor leuke en gemakkelijke surprises op een rijtje. Zo maak je last-minute toch nog een leuk cadeau!

Kijk de film Klaus op Netflix

Gratis met Netflix-abonnement
Thuis
} Wanneer jij maar wilt!
Jesper wordt door zijn vader naar een dorp in het Noorden gestuurd. Het leven in het dorp is eenzaam, tot hij speelgoedmaker Klaus ontmoet. Een leuke film voor de hele familie om nog meer in de stemming van de feestdagen te komen!

Los het mysterie van de gouden haarspeld op in het Palthe huis!

€6,00 per volwassene en €3,00 per kind
Marktstraat 13, Oldenzaal
} Di t/m zo, 10:00-17:00
Een perfect voorbeeld van een leerzaam museum voor kinderen dat niet suf is. Tijdens het oplossen van het mysterie wordt er gebruikt gemaakt van Augmented Reality. Met het hulp van het speurboekje gaan de kinderen stap voor stap door het museum en voeren ze ondertussen opdrachten uit.

Comments are closed.