Weekendtips

28, 29 en 30 januari

De leukste kinderuitjes in Twente voor het weekend!

Iets leuks doen met kinderen in het weekend? Wij delen hier iedere donderdag de leukste tips voor uitjes en activiteiten met je gezin. Inspiratie gericht op ouders die in Twente zijn. Heb jij zelf een leuke tip voor ons? Deel hem vooral met ons, dat kan via de link hieronder. 

Twente light

Kinderen 0 t/m 3 jaar gratis, kinderen 4 t/m 12 jaar 11,50 p.p, vanaf 12 jaar 13,50 p.p 

Vliegveld Twenthe

}Donderdag t/m zondag (vanaf 18.00 en in het weekend ook de mogelijkheid de ochtendopening te bezoeken vanaf 06.30 uur)

Honderden lichtobjecten vertellen het verhaal van jouw vrijheid aan de hand van de 9-jarige Sara. Zij droomt weg bij een verhaal van haar opa over de oorlog, en neemt je mee op reis. 

Winters knutselen met suikerklontjes

}Deze winter

Een iglo knutselen van suikerklontjes. Met deze knutselactiviteit zijn ze wel even zoet. Ook jongens en iets oudere kinderen vinden dit een erg leuke opdracht. Naast ruimtelijk inzicht oefenen ze ook de fijne motoriek.

Bibliotheek

de Bibliotheek 

De bibliotheek mag gelukkig gewoon open blijven. Dus ga vooral even leuk langs om een boekje te lezen of om een paar boeken lenen voor thuis.

De Winter-Gruffalo (3 plus)

9,50 p.p.

Schouwburg Hengelo

}Zondag 30 januari om 15:00

Deze winter is de succesvoorstelling ‘De Gruffalo’ te zien in een speciale sneeuw-editie. Dus neem je muts en handschoenen mee en geniet nog eenmaal van de avonturen van de Muis. Zelfs Slang is hiervoor wakker geworden uit zijn winterslaap. Met sneeuwballen gevecht na afloop in de zaal!

Drive, dine en escape

15,60 per auto

Pelle’s, Deurningen

} 28, 29 en 30 januari starten tussen 14:00 en 17:00

Ben jij bereid je auto om te toveren tot een escaperoom en te helpen met het oplossen van het het mysterie van maffiosi Alessandro de Ndrangheta? Wacht niet langer, meld je aan en help het mysterie op te lossen. Het startpunt is bij Pelle’s en vanuit Deurningen volg je de route richting de overige horecabedrijven. Gedurende de autorit zit je in een heuse escaperoom met raadsels, puzzels en andere ingewikkelde dingen. Lukt het jullie om voor de volgende stop het code woord te ontrafelen en zo je 2de gang mee te krijgen en tips en aanwijzingen te ontvangen over de schuilplek van maffiosi Alessandro de Ndrangheta?

Veurn en Ett’n

39,95 p.p.

Vasserweg 34, Nutter

}Zaterdagen: 29 januari
Zondagen: 30 januari

Zes horecabedrijven slaan tijdens deze lock down de handen ineen en bieden een heerlijk 6-gangen diner aan in je auto. Dit doormiddel van een mooie route langs vijf verschillende horecaondernemers in de gemeentes Dinkelland en Tubbergen. Bij het startpunt ontvang je het voorgerecht en eventueel een drankenbox. Bij elk restaurant op de route ontvang je een andere gang van het diner. Er is ook een speciaal kindermenu!

Kinderboerderij Dondertman

Meester Bosweg 5, Holten

Vanaf 3,50 p.p.

Kinderboerderij Donderman is blij, want de overheid heeft besloten om voor kinderboerderijen een uitzondering te maken, zodat kinderen toch lekker buiten kunnen spelen en van de dieren kunnen genieten. Je moet wel even reserveren!

Puzzeltocht met de Hulsbeek pinguin

4,- entreeprijs

Het Hulsbeek

}10 januari t/m 31 maart 2022

Volg de route van de Pinguïn, doe onderweg parcoursoefeningen. Klim als een aap door de speeltuintjes en rust tussendoor natuurlijk ook eventjes lekker uit. Ga je mee speuren naar antwoorden op de vragen? De Hulsbeek Pinguïn wijst jou de weg over het Hulsbeek. Volg zijn aanwijzingen, je kunt aan de pijlen zien welke kant je op moet, en soms vertelt hij dat ook. Of je ziet de pinguïn op het juiste pad staan.

Teun en Jet en De Winterspelen op De Witte Berg

7,50 per kind (volwassenen gratis)

Vakantiepark De Witte Berg, Ootmarsum

}Zaterdag en zondag tussen 10:00 en 15:30

Teun & Jet zijn in de zomer altijd druk in de weer om onze jongste gasten te vermaken met spelletjes en leuke activiteiten, maar in de winter vervelen ze zich een beetje en missen ze de kinderen! Daarom hebben Teun & Jet een coole wintertocht uitgezet! Volg de speurtocht over ons terrein en doe onderweg de leukste winter-activiteiten.
Heb je alle opdrachten gedaan? Dan krijg je als beloning een medaille en iets lekkers.
Deze tocht is leuk, leerzaam en uitdagend voor het hele gezin!

Wandelen met alpaca’s

Vanaf 7,50 p.p. 

Welmersweg 6, Markelo

}Zie website

Bij Hoeve Zandbelt kun je wandelen met alpaca’s. Hoe leuk is dat?! De prachtige boerderij is gevestigd in buurtschap Stokkum, bij Markelo, in Overijssel.

Wandel met een pony!

Vanaf 25,-

Stal Denink, Mander

}Alle dagen, kijk voor de beschikbaarheid op de website.

Een ponywalk! Ja, met een echte, springlevende en knuffelachtige Shetland pony. Het kan gewoon hier in Twente vlakbij het prachtige natuurgebied Springendal. Wat is dit leuk voor kinderen!

Kabouterbos vroomshoop

Gratis

Zandstuvebos

}Van zonsopgang tot zonsondergang

Een bos met meer dan 200 kabouters in alle soorten, maten en kleuren, maar ook andere wezens. Kinderen kunnen hier een route lopen van circa 1 kilometer. Een leuk uitje voor het hele gezin! Ontdek samen met je (klein)kinderen of je alle kabouters kunt vinden en ontdek welke dieren hier wonen!

Korte wandelingen met kinderen in Twente

Twente 

Wil je erop uit met je kinderen? Lekker het bos in? Er zijn in Twente en in de buurt van Twente heel veel leuke wandelingen die geschikt zijn met kids. In dit overzicht hebben we een selectie gemaakt van korte wandelingen allemaal in, of in de buurt van, Twente. 

Huisnummer bingo

Bij jou in de buurt

Wil je er op uit met de kinderen? Samen de buurt ontdekken, maar dan wel tegelijkertijd iets ‘doen’? Nou, dat kan met de Vettt Huisnummer Bingo. Susan van SuzoDesign heeft de bingokaarten speciaal voor Vettt ontworpen en ze zijn gratis te downloaden.

Blotevoetenpad wintereditie

5,- p.p. en kinderen t/m 3 jaar gratis (entreekaarten verkrijgbaar bij de receptie)

Buitenpost, Twello

}Vrijdag t/m zondag van 10:00 tot 16:00

Ervaar een iets andere versie van het Blotevoetenpad. Ze hebben planten, dieren en andere bijzondere bewoners van Buitenpost in kaart gebracht. Ga je mee op zoek? Last van koude voeten? Schoenen/laarzen zijn toegestaan.

Het Toverbos

Buitencentrum Sallandse Heuvelrug

}Doordeweeks geopend van 10:00 tot 16:00 en in het weekend van 10:00 tot 17:00

Kom naar het Toverbos van Staatsbosbeheer in het Buitencentrum. In het toverbos leven veel dieren. Ze hebben allemaal zo hun eigen verhaal. Denk eens aan de eekhoorn: de hele zomer druk, nu in de winter kan hij zijn verstopte voorraad niet meer vinden. Zouden de kinderen kunnen helpen met het zoeken naar de hazelnoten?

Kinderwandeling in Nijverdal

€5,00 p.p.

De Wilgenweard

}Vrijdag t/m zondag. Kijk voor de actuele openingstijden op de site

Op zoek naar een prachtige wandeltocht met een extra uitdaging voor je kinderen? Doe dan het kompasmysterie van de Wilgenweard, een kinderwandeling in Nijverdal. Een uitdagende manier om de welverdiende natuurvitamientjes binnen te krijgen.

Familie Fun Middag

Kinderen 0 t/m 3 jaar gratis, kinderen 4 t/m 12 jaar 6,75 p.p, vanaf 13 jaar 7,75 p.p. 

IJsbaan Twente

}Zondag 30 januari van 13:00 tot 16:00

Tijdens de Familie Fun Middag is de hele ijsbaan beschikbaar voor vrij schaatsen voor gezinnen. Zo mag je een rondje in de tegengestelde richting schaatsen, ijshockey spelen op de buitenbaan of bijvoorbeeld met je slee of opblaasbare zwemband over het ijs schuiven! Daarnaast is het zelfs toegestaan om met schoenen op het ijs te gaan. Kom met je familie naar de ijsbaan en leef je uit!

Kids Jump

11,00 (inclusief 1 volwassene)

Funzone Enschede

} Zaterdag en zondag van 10:00-12:00

Jumpen alleen voor de allergrootsten? Ook de kleine jumpers staan te springen om de trampolines op te gaan. Daarom biedt Krazy Kangaroo speciaal voor kinderen vanaf 2 jaar Kids Jump aan. De allerkleinsten kunnen hierdoor samen met hun ouders jumpen op een veilige manier. Corona Toegangsbewijs (vanaf 18 jaar) en mondkapje verplicht, horeca alleen geopend voor afhalen.

Wo2 routeapp

Gratis

Met de nieuwe routeapp Historische Routes Overijssel stel je zelf een route samen langs de plekken waar je de Tweede Wereldoorlog in onze provincie nog steeds kunt ontdekken. Wandel, fiets of rij langs voormalige werkkampen, raketlanceerbases en plekken waar tijdens de oorlog en bevrijding iconische foto’s zijn gemaakt. Op alle locaties die je bezoekt ontvang je via de app informatie over de verborgen oorlogsgeschiedenis, inmiddels opgegaan in het landschap.

Comments are closed.