Weekendtips

24 t/m 26 Januari

De weekendtips: iedere donderdag delen we ze hier!

Ben je op zoek naar een leuk uitje of een leuke activiteit met kinderen? Iedere donderdag publiceren wij hier de weekendtips voor het weekend dat komen gaat. Zo ben je altijd op de hoogte van leuke uitjes die er in Twente te doen zijn. Wil je zelf een leuke tip doorgeven? Doen! Dat kan hieronder.

Open huis Kaliber Kunstenschool Almelo

Cultuurplein, Elisabethhof 2, Almelo

Gratis

}Zaterdag 25 janauri van 15.00 uur tot 17.00 uur

Deze hele maand organiseert Kaliber Kunstenschool open huizen op de locaties in Oldenzaal, Enschede, Tubbergen en Almelo. Dit weekend kun je in Almelo kennis maken met het aanbod van Kaliber.

Voorlezen: de avonturen van Knetter en Sptter

Centrale Bibliotheek, Enschede

Gratis

}Zaterdag 25 janauri van 14.30 uur tot 15.15 uur

De schrijvers, Ewout Eggink en Thijs van Aken, van de boeken ‘Knetter & Spetter’ komen zaterdag 25 januari voorlezen in de Bibliotheek!

In het kader van de Nationale Voorleesdagen lezen zij voor uit hun boeken ‘De avonturen van Knetter & Spetter.’ Het voorlezen is voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 11 jaar oud, en vindt plaats op de eerste etage van de Centrale Bibliotheek.

Lutterzand Literair – kindersessie ‘Knetter en Spetter’

Dorpshoes Erve Boerrigter, Plechelmusstraat 14, De Lutte

2,50 Euro per persoon

}Zondag 26 januari. Tickets zijn te reserveren in verschillende tijdsvlakken

Ieder jaar vindt in De Lutte, ‘Lutterzand Literair’ plaats. Een literair festival in Het Lutterzand. Dit jaar is er ook een programma voor kinderen. Kinderboekenschrijvers, Ewout en Thijs zijn niet alleen kinderboekenschrijvers, maar ook stemacteurs. En hebben vele stemmen ‘gedaan’ van tekenfilms, reclamespots en series. Samen met kinderen tussen ongeveer 6-11 jaar gaan ze deze middag interactief voorlezen

Nationaal Theaterweekend – Dribbel Minishow

Theater de Voorveghter, Hardenberg

10,00 Euro per persoon

}Zondag 26 januari, 11.00 uur

Dit weekend staat weer in het teken van het Nationaal Theaterweekend. In Hardenberg kun je oog in oog staan met ‘Dribbel’. Een voorstelling geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Samen met Dribbel gaan alle peuters, kleuters én hun ouders op avontuur op de boerderij. Maar alle dieren zijn kwijt! Herkennen de kinderen alle geluiden en helpen ze de dieren terug te vinden?

Nationaal Theaterweekend – Eet je bord leeg (4+)

Kleine Willem, Enschede

5,00 Euro per persoon

}Zondag 26 januari, 14.30 uur

Een hilarische kleuterkomedie met vliegende groenten. De ene dag houdt Jip veel van worteltjes, de volgende dag zijn worteltjes het goorste wat er bestaat. Soms alleen maar aardappels, dan weer alleen maar rijst. En – ieuw – wat zijn die groene dingetjes in de saus? De ouders van Jip zijn ten einde raad. Geschreeuw, gekrijs en getier en zelfs borden dampende derrie, vliegend door de lucht? Dit weekend te zien in Enschede!

Kinderexpositie ‘SAMEN’ bij Concordia

Langestraat 56, Enschede

Gratis

}Vanaf 14 december 2019 t/m 23 februari 2020

Iedere jaar is er een nieuwe kinderexpositie bij Concordia, de expositie van 2019-2020 opent dit weekend.

De expositie heet SAMEN! omdat samen een expositie maken leuker is dan alleen, en kunst kijken, maken en beleven ook samen veel leuker is. Concordia is tijdens de kinderexpo veranderd in een huis met verschillende kamers. Er is een voortuin, een woonkamer een slaapkamer een atelier en nog meer. Elke kamer wil een ander kunstwerk. Rondom de Expo worden er op een aantal data ook workshops aangeboden.

Uit eten met kinderen: Restaurant Fox Denekamp

Johanninksweg 78, Denekamp

Volwassenen € 29,95 en kinderen eten de hele maand januari voor een knaak

}De hele maand januari op vrijdag, zaterdag en zondag

Bij Restaurant Fox geniet je van een uitgebreid Dinerbuffet met livecooking. Je geniet van allerlei heerlijke gerechtjes met voldoende keuze voor iedereen. En als de kinderen even niet eten dan kunnen ze lekker spelen in het indoor speelgedeelte!

De leukste wandelingen met kinderen in Twente

Diverse locaties

Gratis

}Nvt

Hoe fijn is het om lekker naar buiten te gaan. Samen een mooie wandeling te maken in het prachtige Twente. Soms is een korte wandeling door een bos al voldoende, maar als er leuke horeca bij zit of een speelgelegenheid dan is het natuurlijk nog leuker! Onze blogs over wandelen in Twente vind je hier.

Comments are closed.