Weekendtips, iedere donderdag op Vettt

Door

Weekendtips: de leukste uitjes met kinderen in en om Twente!

Iedere donderdag vind je hier een overzicht met de tips voor het weekend dat voor de deur staat. Heb jij zelf een tip? Geef het door via de button hieronder!

Oyfo Techniekmuseum in Hengelo!

Floris Hazemeijerstraat 300, Hengelo

9,50 ( 4- 17 jaar), vanaf 18 € 12,50

}Maandag t/m vrijdag: 10.00 – 21.00 uur, Zaterdag en zondag: 10.00 – 17.00 uur

Bij het Oyfo Techniekmuseum staat techniek centraal. Het museum laat je op een speelse en interactieve manier kennis maken met oude en nieuwe vormen van techniek. Er zijn verschillende activiteiten: ga van de glijbaan van boven naar beneden, doe mee met de museumbingo of ga thuis aan de slag! Er valt van alles te doen en leren bij het museum, dus zeker de moeite waard om een kijkje te nemen!! 

Emsflower by Night

Carl-von-Linné-Str. 1, Emsbüren

5,00 ( 3 t/m 11 jaar), volwassene 10 euro

}Elke vrijdag van 10 november tot 8 december vanaf 17.00 uur

Bezoek Emsflower by Night en laat je betoveren in de tropische tuinen. Volg de route en geniet van de kilometers fonkelende lichtjes en duizenden op batterijen werkende kaarsen, lampjes en lantaarns. Elke zondag kun je ook komen ontbijten met lekkere broodjes en croissants en nog veel meer!! Vergeet dit arrangement niet aan te vragen.

De Museumfabriek 

Het Rozendaal 11, Enschede

10,00 (4-17 jaar), vanaf 18 € 12,50

}Dinsdag t/m zondag, van 11.00 tot 17.00 uur

De Museumfabriek heeft van alles. Van grote opgezette dieren tot leuke wetenschap-experimentjes. Van vroeger tot de verre toekomst. Neem een kijkje bij de weefdemonstraties in de makerspace of loop rond en bewonder alles om je heen!! 

WunderLight Kalkar – de terugkeer van de dino’s

Wunderland Kalkar, Griether Straße 110-120, Kalkar

13,00

}Vanaf 1 december van 17:00 tot 20:30 uur

Ontdek in de overdekte speeltuin Wunderlight Kalkar de schitterende lichtgevende dino’s tussen de mooi uitgelichte attracties. Loop de lichtjesroute of doe mee aan de dino challenge!

Schaatsen in het centrum van Enschede met kinderdisco!!

Oude Markt, Enschede

Entree is €5,- en schaatsen kun je ter plekke huren voor €2,50.

}1 december t/m 7 januari van 9:30 tot 22:00 uur geoepend. Op vrijdagmiddag is er een kinderdisco!

De schaatsbaan is weer terug op de Oude Markt! Elke dag kun je komen schaatsen van 9:30 tot 22:00 uur (Eerste- en Tweede kerstdag, oudjaar- en nieuwjaarsdag tot 18:00 uur). Ook worden er leuke activiteiten georganiseerd. Zo kun je elke vrijdagmiddag meedansen bij de kinderdisco!

Verzamel al je ongebruikte knuffels, gooi ze in de was en lever ze in voor het goede doel!

Inleveren kan bij Jonbloed aan de Marthalaan 5

}t/m 29 december tijdens kantooruren.

De kerstknuffel-actie van Jonbloed komt terug, dit jaar voor de 3e keer en met 3 nieuwe locaties die meedoen. Om de actie tot een groot succes te maken en zoveel mogelijke kinderen blij te maken zijn ze nog op zoek naar knuffels. Lees hieronder alles over de actie en het aanleveren van de knuffels!

Winter Flierefluiter

Speelboerderij De Flierefluiter, Hogebroeksweg 15

12,50 (2 t/m 16 jaar), volwassenen 8,50

}t/m 31 januari 2024

De speelboerderij wordt deze winter omgetoverd tot een betoverende winterwereld waar papa’s en mama’s, opa’s en oma’s met hun (klein)kinderen de tijd van hun leven zullen hebben. Overal om je heen zul je twinkelende lichtjes, gezellige dennenbomen én een knisperend vuurtje zien. Kun je je iets gezelligers voorstellen?

Wandelen met kinderen in Twente: korte wandelingen

Verschillende locaties 

}Wanneer je wil en kan natuurlijk!!

Ook leuk om te doen in het weekend is wandelen. VETTT heeft voor jou in een blog alle toffe plekken om te wandelen in de buurt verzameld. Zo kun je bij Hof Espelo de kabouterwandeling lopen of in Holten lopen door het Bos van Daantje Das. Check de blog voor meer van deze plekken!!

7 x uit eten met kinderen in Twente

Verschillende locaties 

Uit eten met de kids is niet niets. Maar gelukkig heeft Twente heel veel restaurants die hun best doen uit eten gaan leuk te maken voor kinderen én voor hun ouders (fijn). VETTT heeft voor jou in een blog 7 restaurants in Twente op een rijtje gezet, zodat jij niet meer hoeft te zoeken 😉 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.