Weekendtips

2 t/m 4 juni

De leukste kinderuitjes in Twente voor het weekend!

Iets leuks doen met kinderen in het weekend? Wij delen hier iedere donderdag de leukste tips voor uitjes en activiteiten met je gezin. Inspiratie gericht op ouders die in Twente zijn. Heb jij zelf een leuke tip voor ons? Deel hem vooral met ons, dat kan via de link hieronder. 

Racemania

Vanaf 19,50

Dorpsstraat 11, Ruurlo 

}Maandag t/m zaterdag 10:00-18:00 uur en zondag van 14:00-18:00 uur

Ben jij een fan van racen? Dan is dit een perfect uitje voor jou en je familie. Racemania is namelijk het grootste racebaan centrum van Europa! Race op de verschillende banen van verschillende lengtes. Racemania is ook een perfecte plek voor kinderfeestjes! Reserveren kan op de site.

Enschedese Havendagen: durf jij een duik te nemen?

Gratis

De Enschedese Haven

}Zondag, 4 juni van 10:00 tot 16:00 uur

Kom op 4 juni 2023 naar de allereerste Enschedese Havendag. De Enschedese Havendag is een evenement in de binnenhaven van Enschede. Een gratis event vol watersport, creativiteit en techniek. DiveWorld is hierbij aanwezig met een duiktank met 17.000 liter verwarmd water en ze bieden een gratis introductieduik aan voor iedereen vanaf 10 jaar met zwemdiploma.

Stoervoerfestival Enschede en Hengelo

Entree is gratis

Enschede: G.J. Heekpark, Hengelo: Prins Bernhardplantsoen 1

}Enschede: 2,3 en 4 juni, Hengelo: 30 juni, 1 en 2 juli. Iedere dag vanaf 14.00. De foodtrucks zijn tot 21.00 geopend en de bar tot uiterlijk 23.30 uur. Op zondag eindigt het festival om 21.00 uur.

Het is weer zover, het jaarlijkse stoervoerfestival! Er zullen verschillende foodtrucks voor je klaar staan, met eten van vis tot vlees, van oesters tot loaded fries en van churros tot ijs. Uiteraard vergezeld door heerlijke vinyl tunes! Ook zullen er dit jaar weer activiteiten worden georganiseerd voor kinderen. Kom jij ook?

Hé, wie zit er op de WC? (2 plus)

7,50

Gildehauserweg 27, Openluchttheater Brilmansdennen, Losser

}Zondag, 4 juni van 13:30 tot 14:15

Acteur en poppenspeler Alexander Brouwer brengt de prachtige prenten ‘Hé wie zit er op de wc?’ en ‘Retteketet, we gaan nog niet naar bed’ van Harmen van Straaten  tot leven in een fysieke theatervoorstelling vol verrassingen en humor. Kom jij ook?

Open Huis Universiteit Twente

Gratis

Universiteit Twente, Drienerlolaan 5, Enschede

}Zaterdag, 3 juni vanaf 10:00 uur

Zaterdag 3 juni opent Universiteit Twente  haar deuren speciaal voor jou. Ben jij geinteresseerd in de technische universiteit? Neem dan zaterdag een kijkje en doe mee met de verschillende workshops, rondleidingen, demonstraties en quizzen! Vergeet je niet aan te melden op de site.

Dauwpop

35,67 (kinderen t/m 12 jaar)

Festivalterrein aan de Luttenbergerweg, Hellendoorn.

}Vrijdag, 2 juni van 14:30 tot 00:30 en zaterdag, 3 juni van 11:00 tot 22:30 uur

Dit weekend is het weer tijd voor het super gezellige festival Dauwpop! Dit festival in Hellendoorn is super leuk om naar toe te gaan met het gezin. Er zijn artiesten te vinden zoals Goldband, Claude en The Opposites! Kom jij ook?

Landelijke Boekstartdag

Gratis

Bibliotheek Almelo, Het Baken 3

}Zaterdag, 3 juni van 10:00 tot 13:00 uur

Dit is de dag waar een kind kennis kan maken met boeken! Je kunt boeken- en voorleestips krijgen bij de informatiestand en hier ligt ook een gratis groeimeter voor je klaar! Baby’s tot 18 maanden krijgen bovendien bij een lidmaatschap een BoekStartkoffertje met twee prentenboekjes cadeau.

The Addams Family Musical

Vanaf 15,00

TheaterHotel Almelo

}1 juni om 19:30 uur en 3 juni om 13:30 en 18:30 uur

InSPE’s bewerking van de succesvolle Broadway-musical The Addams Family zal dit weekend in volle gang gaan! Met een getalenteerde cast, live orkest, prachtige decors en spectaculaire effecten. Deze humoristiche musical wil je niet missen!

Knuffelen met Rupsje Nooitgenoeg

Gratis

Bibliotheek Enschede Centrale

}Zaterdag, 3 juni om 9:30, 10:30 en 11:30 uur

Rupsje Nooitgenoeg komt op de BoekStartdag live in de Bibliotheek Enschede voor een heuse Meet & Greet. Er wordt deze ochtend drie keer voorgelezen uit een levensgrote versie van het prentenboek van Eric Carle. Na afloop stapt de vrolijke rups uit het prentenboek en krijgen kinderen de gelegenheid om de rups te knuffelen, een high five geven of samen op de foto te gaan. Vergeet niet een fotocamera mee te nemen voor een leuke herinnering!

Ultiem genieten met de voetjes in het zand: Hulsbeach Oldenzaal

Afhankelijk van wat je nuttigt 🙂

Het Hulsbeek, P1

} Vrijmibo vanaf 14.30, zaterdag vanaf 13.00 en zondag vanaf 11.00 uur. Met op zaterdag en zondag een waterballonnen spektakel!

Dit is toch wat je wil? Voetjes in het zand, drankje in je hand, kinderen die spelen. Perfect voor een vrijmibo of een lekkere dag met kinderen in het weekend. In deze Reel laten we je wat meer zien over deze hotspot en wat er allemaal rondom Hulsbeach te doen is.
Deze nieuwkomer is dé hotstpot voor een heerlijke lente/zomerdag. 

Voorlezen voor kinderen in Bibliotheek Haaksbergen

Gratis

Bibliotheek Haaksbergen, Blankenburgerstraat 40-42

}Elke zaterdagochtend om 10:30 uur

Vind jij het leuk om voorgelezen te worden? Dat kan elke zaterdagochtend bij Bibliotheek Haaksbergen om 10:30 uur. Dit is voor kinderen van 3-6 jaar. Ouders, opa’s en oma’s zijn ook welkom! Daarnaast kun je ook komen knutselen, hoe leuk?

Attractiepark de Waarbeek

17,50 (kinderen t/m 2 jaar gratis), dit is een All-in prijs inclusief eten en drinken!

Twekkelerweg 327, Hengelo

}Vanaf zaterdag, 1 april van 10:00 tot 17:00 uur 

Het Attractiepark de Waarbeek is geopend! Het park is uitgebreid met 3 nieuwe attracties: De Raptor Adventure, DinoExpress en Dino Discovery. Je kunt een dagje met familie of vrienden het pretpark bezoeken, maar de Waarbeek is ook een fijne plek voor kinderfeestjes en schoolreisjes! Kom jij ook?

P.S. bij de tickets zijn drinken en eten inbegrepen, hoe top!

Ga zwemmen in één van VETTT’s favo-zwembaden

Raadpleeg de website

Verschillende locaties

} Zie voor openingstijden desbetreffende website

Zwemmen vinden de meeste kinderen altijd wel een goed idee. Hierbij een aantal tips voor zwembaden waar bij fan van zijn en hieronder een link naar de blog over het bad Bahia net over de grens!
Een aantal tips: Twentebad Hengelo, Preston Palace Almelo, De Scheg Deventer, Zwembad Nordhorn, Bahia in Bocholt, Marveld in Groenlo!

Op het water in en om Twente: 5 x leuke wateractiviteiten met kinderen!

Raadpleeg de website

Verschillende locaties

} Zie voor openingstijden van de activiteiten desbetreffende website uit de blog.

Leuke wateractiviteiten in en om Twente? Die zijn er volop! Suppen, kano-varen, wakeboarden of waterskien, op avontuur met een sloep of waterfiets. Lees mee in ons overzicht!

Bosspel “Het geheim van de Herberg”

15 per spel (max. 4 kinderen)

Herberg de Pas, Molenweg 2, Haarle

}Dinsdag t/m zondag van 10.00-15.00 uur

Ontdek het geheim en vindt de schatkist! Om de schatkist te vinden moeten de kinderen een tiental opdrachten uitvoeren tijdens een wandeling. Deze opdrachten bestaan uit kaartlezen, speuren, puzzelen en rekenen!

Leuke en leerzame speurtocht voor kinderen door Enschede!

Gratis

Centrum Enschede

Hoe leuk is dat? Een speurtocht door de binnenstad van Enschede. Er is echt van alles te zien en te doen. Wil je de binnenstad van Enschede echt goed leren kennen met jouw kinderen? Loop dan deze supergave en leerzame speurtocht. Voordat je aan deze leuke speurtocht begint kun je een gaaf doeboekje ophalen bij Tourist Info Enschede aan de Langestraat of op één van de andere locaties in de binnenstad (Sam Sam, Stoet, Boekhandel Broekhuis en Concordia). In dit doeboekje staan alle stappen, opdrachten en vragen om op avontuur te gaan door de stad! Ook staan er een aantal leuke spelletjes in die je na de speurtocht nog kunt maken. De route is 1,5 km lang en ontwikkeld voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

Speurneustocht Arboretum Poortbulten

6,00 per kind

Lossersestraat 68, De Lutte

}Maandag t/m vrijdag 10.00-15.00, zaterdag 10.00-13.00

Vind jij het leuk om te speuren? Geef je dan op voor de speurtocht bij De Lutte! Met de materialen in de speurneustas doe je allerlei opdrachten en spelletjes. De beste speurneuzen krijgen een écht speurneusdiploma. Ben je lid van OERRR? Dan krijg je korting! Dus ga naar de site, reserveer je tas en speuren maar!

Tip: OntbijtJE bij Kaamps!

Varieert van wat je neemt. De menukaart vind je op de site van Kaamps.

Landgoed Kaamps, Deurningen

}Geopend vanaf 09.00 uur.

De dag ontspannen beginnen? Rij naar Landgoed Kaamps in Deurningen voor een lekker ontbijtje op een hele fijne plek! De brasserie is volledig vernieuwd en ook de buitenspeeltuin is nog mooier geworden. Tot 12.00 uur kun je hier genieten van een heerlijk ontbijtje!

Naar buiten: deze wandelingen zijn kort en daarom een gegarandaard succes!

Gratis

Diverse locaties

Heb je zin  om lekker naar buiten te gaan met de kinderen? Een frisse neus halen met een wandeling die voor iedereen leuk is? We hebben een overzicht gemaakt voor je met korte wandelingen in en om Twente, je leest ze in onderstaande blog.

Oyfo 

0 – 3 jaar gratis

4 – 17 jaar €9,50 (Kinderen t/m 15 jaar o.b.v. volwassene), vanaf 18 jaar €12,50

Floris Hazemeijerstraat 300, Hengelo

}Maandag t/m vrijdag van 09.00 – 21.00 uur en zaterdag & zondag van 10.00 – 17.00 uur

Een museum die kinderen helemaal te gek gaan vinden? Bezoek Oyfo! Doe mee met de interactieve speurtocht door het museum en roetsj van de glijbaan! Trek gekregen? Breng een bezoek aan de buren: Lust Hengelo.

Voorleesuurtje in de bieb

Bibliotheek Enschede

}Elke zaterdag

Voorlezen is leuk én belangrijk. Het kan overal: thuis, op vakantie en natuurlijk in de Bieb! Daarom lezen onze enthousiaste voorleesvrijwilligers elke zaterdagochtend de grappigste, mooiste en spannendste verhalen voor.

Ga op zoek naar natuurschatten en maak een Sensory Bottle!

Thuis

}Wanneer je maar wilt!

Een sensory bottle is een beetje magie in een flesje. Je vult de fles met allerlei natuurvondsten, takjes of steentjes bijvoorbeeld. Of bloemen en riet. Een beetje zand. Het mag allemaal. Als je je tevreden bent met de inhoud, vul je de fles met water. Als laatste voeg je wat biologisch afbreekbare glitters toe! Even schudden: En je sensory bottle is af! Lees mee in de blog hieronder.

Wandel met een pony!

Vanaf 25,-

Stal Denink, Mander

}Alle dagen, kijk voor de beschikbaarheid op de website.

Een ponywalk! Ja, met een echte, springlevende en knuffelachtige Shetland pony. Het kan gewoon hier in Twente vlakbij het prachtige natuurgebied Springendal. Wat is dit leuk voor kinderen!

Kids Jump & Krazy Jump

Vanaf 11,50

Funzone Enschede

} Zaterdag en zondag van 10:00-12:00

Bij Krazy Kangaroo kunnen kinderen vanaf 6 jaar al springen tijdens de Krazy Jump  en tijdens de Kids Jump kan iedereen vanaf 2 jaar jumpen!. Tijdens de Kids Jump uren is het trampolineparo exclusief voor kinderen vanaf 2 jaar en hun begeleider.

9 x leuke uitjes tijdens Moederdag

Zondag is het moederdag. We vroegen jullie via Instagram of jullie nog behoefte hebben aan inspiratie voor de invulling van deze dag. 75 % beantwoorde dat met een ‘ja’! We zijn aan de slag gegaan en hebben een blog geschreven met 9x uitjes die wij tippen voor aanstaande (zonnige!) moederdag.

Yes, de weersvoorspellingen zien er goed uit, dus daar hebben we rekening mee gehouden. Je vindt ze hieronder!

 

Comments are closed.