Weekendtips

30 september t/m 2 0ktober

De leukste kinderuitjes in Twente voor het weekend!

Iets leuks doen met kinderen in het weekend? Wij delen hier iedere donderdag de leukste tips voor uitjes en activiteiten met je gezin. Inspiratie gericht op ouders die in Twente zijn. Heb jij zelf een leuke tip voor ons? Deel hem vooral met ons, dat kan via de link hieronder. 

Zondag: pannenkoekenfestijn Klein Afrika (Oldenzaal)

Gratis entree en pannenkoeken voor een klein prijsje. Kinderpannenkoek €2,50, reguliere pannenkoek 7,50.

Oude Almeloseweg 6, Oldenzaal

}Zondag 2 oktober 11.00-19.00 uur

Zondag organiseert Klein Afrika het Pannenkoekenfestijn. Een dag waarbij je op het prachtige terrein van Klein Afrika van alles kunt doen en beleven. Er zijn allerlei gratis workshops, er is een roofvogelshow, je kunt je laten schmincken en de hele dag heb je gratis toegang tot het dierenpark. De pannenkoeken eet je op deze dag met fikse korting! Het is op vrije inloop, je hoeft dus niet te reserveren.

Zondag: Saxion technology day

Gratis

Hogeschool Saxion, M.H. Tromplaan 28, Enschede

}Zaterdag 1 oktober 11.00 – 16.00 uur

Kom zaterdag 1 oktober naar de Saxion Technology Day bij Saxion in Enschede. Of je jong of oud bent, bij Saxion ontdek je hoe technologische toepassingen onze wereld blijven innoveren en verbeteren. Zie en ervaar zelf hoe leuk en verrassend technologie kan zijn! Een te gekke dag met heel veel leuke kinderactiviteiten.

Zondag: Koopzondag bij Haas & Aap

De Kalter 9, Haaksbergen

}Zondag 2 oktober 12.00 – 17.00 uur

Afgelopen augustus opende Susan haar prachtige winkel in Haaskbergen: Kidsconceptstore Haas & Aap. Met een collectie van de mooiste merken kinderkledig (0 -10 jaar) en heel veel mooie duurzame kidsproducten. Een feestje om te bezoeken, ook voor leuke cadaeas! Je shopbezoek combineren met een leuk uitje? Maak een (kabouter)wandeling vanaf De Watermolle in Haaksbergen of maak een rit met de stoomtrein!

Oktober: reis gratis met het ov!

Gratis

Bussen en regionale treinen in Gelderland, Overijssel en Friesland

}Hele maand oktober

Lekker een dagje weg met de kids? Ga eropuit met het OV! Echt tijd voor elkaar. Dat heb je als je voor de bus of trein kiest in plaats van de auto. Van 1 t/m 31 oktober 2022 mogen kinderen gratis mee!  

Zondag: roofvogelshow tierpark nordhorn

Reguliere entree dierentuin: inderen tot 4 jaar gratis, 4 t/m 16 jaar €7,00 volwassenen €11,50

Dierentuin Nordhorn

}Zondag 2 oktober

Op zondag 2 oktober zijn er weer valkerijdemonstraties in de grote „Vechtewiese“ in de dierentuin van Nordhorn. Marga en Frans Hueben van de valkerij “de Valkenhof” uit het Gelderse Aalten zullen zich presenteren aan geïnteresseerde bezoekers. De Nederlanders laten om 11.00 uur, 14.00 uur en 16.00 uur de vaardigheden van hun roofvogels zien in tweetalige spraak: Duits en Nederlands.

Zondag: Hansel en Gretel (10plus)

Vanaf €16,50 

Wilminktheater, Enschede

}30 september en  2 oktober (meer data op de website)

Het bekende sprookje van Hans en Grietje, bewerkt tot een hartverwarmende en hoopvolle fantasy-opera voor iedereen vanaf 10 jaar! We volgen Hänsel en Gretel op hun magische reisavontuur, met hoopvolle energie als brandstof. Zoals alle sprookjes stelt deze opera een ‘volwassen’ vraag: wat doe je als je door het leven op de proef wordt gesteld? Hou elkaar vast, dan overwint het goede altijd!

T/m oktober: Lumagica de magische lichtshow

Vanaf €8 per kind €16 voor volwassenen, familiekaart €39

Kasteelpark Bad Bentheim. Bahnhofstraße 7, 48455 Bad Bentheim

}23 september t/m 31oktober 

Het bekende sprookje van Hans en Grietje, bewerkt tot een hartverwarmende en hoopvolle fantasy-opera voor iedereen vanaf 10 jaar! We volgen Hänsel en Gretel op hun magische reisavontuur, met hoopvolle energie als brandstof. Zoals alle sprookjes stelt deze opera een ‘volwassen’ vraag: wat doe je als je door het leven op de proef wordt gesteld? Hou elkaar vast, dan overwint het goede altijd!

Weekend van de wetenschap: Techniek museum Oyfo

De lezing is gratis als bezoeker van Oyfo Techniekmuseum. Entreeprijzen:

Kinderen t/m 3 jaar Gratis
4 – 17 jaar €9,50
Vanaf 18 jaar €12,50

Techniekmuseum Oyfo, Floris Hazemeijerstraat 300, Hengelo

}Zondag 2 oktober, de lezing start om 11.00 uur.

Techniekmuseum Oyfo doet weer mee aan het weekend van de Wetenschap! Kom op zondag 2 oktober naar Oyfo Techniekmuseum en ga naar de lezing van Dr. Ir. Mark Vlutters. In deze interactieve lezing kom je te weten hoe robots leren bewegen.

Het Erlebnispark van Emsflower

Vanaf 6,50 p.p voor kinderen (4 tot 11 jaar) en € 11,00 p.p voor volwassenen.

Carl-von-Linné-Str. 1 48488 Emsbüren

}Maandag t/m zondag geopend van 10:00 tot 18:00

Het Erlebnispark van Emsflower bied een kijkje achter de schermen van Europa’s grootste perk- en potplantenkwekerij. Maar het is ook een prachtig indoor speelparadijs dat je combineert met een bezoek aan de aanliggende tropische tuinen waar je verschillende exotische dieren ontdekt. Of wandel door de vlindertuin waar honderden tropische vlinders rondvliegen! Het Erlebnispark bied een dagje uit voor jong en oud, bij zowel goed als slecht weer.

Naar buiten: korte herfstwandelingen

Gratis

Diverse locaties

Heb je zin  om lekker naar buiten te gaan met de kinderen? Een frisse neus halen met een wandeling die voor iedereen leuk is? We hebben een overzicht gemaakt voor je met korte wandelingen in en om Twente, je leest ze in onderstaande blog.

crossen op de crossbaan van Natuurlijk crossen!

Vanaf €15,- p.p.

Leningsbeekweg 2a,  Mander

}Donderdag t/m zondag van 10:00 tot 17:00

Opzoek naar een stoer uitje voor kinderen? Denk dan eens aan crossen op een quad of een motor.  In mander heeft Natuurlijk Crossen een crossbaan die geschikt is voor kinderen van 4 t/m 13 jaar. Alle leeftijden vinden een uitdaging die voor hen geschikt is. De quads en motoren zijn 100% elektrisch, dus ook nog eens duurzaam.

RIJDAG Museum Buurtspoorweg

Vanaf 7,- p.p.

Stationsstraat 3, Haaksbergen

}Zondag 3 juli

De stoomtrein tussen Haaksbergen en Boekelo rijdt weer! Maak gezellig een ritje in de stoomtrein tussen Haaksbergen en Boekelo en breng een bezoekje aan Museum Buurtspoorweg. 

Voorleesuurtje in de bieb

Bibliotheek Enschede

}Elke zaterdag

Voorlezen is leuk én belangrijk. Het kan overal: thuis, op vakantie en natuurlijk in de Bieb! Daarom lezen onze enthousiaste voorleesvrijwilligers elke zaterdagochtend de grappigste, mooiste en spannendste verhalen voor.

Wandelen met alpaca’s

Voor kinderen €10,00 per persoon en voor volwassenen €19,50 per persoon.

Welmersweg 6, Markelo

}Zie website

Bij Hoeve Zandbelt kun je wandelen met alpaca’s. Hoe leuk is dat?! De prachtige boerderij is gevestigd in buurtschap Stokkum, bij Markelo, in Overijssel.

Wandel met een pony!

Vanaf 25,-

Stal Denink, Mander

}Alle dagen, kijk voor de beschikbaarheid op de website.

Een ponywalk! Ja, met een echte, springlevende en knuffelachtige Shetland pony. Het kan gewoon hier in Twente vlakbij het prachtige natuurgebied Springendal. Wat is dit leuk voor kinderen!

Kids Jump & Krazy Jump

Vanaf 11,50

Funzone Enschede

} Zaterdag en zondag van 10:00-12:00

Bij Krazy Kangaroo kunnen kinderen vanaf 2 jaar al springen tijdens de Kids Jump (2 t/m 7 jaar) en tijdens de Krazy Jump (Alle leeftijden vanaf 2 jaar). Tijdens de Kids Jump uren is het trampolineparo exclusief voor kinderen tussen de 2 en 8 jaar en hun begeleider.

Comments are closed.