Weekendtips

26 t/m 29 mei

De leukste kinderuitjes in Twente voor het weekend!

Iets leuks doen met kinderen in het weekend? Wij delen hier iedere donderdag de leukste tips voor uitjes en activiteiten met je gezin. Inspiratie gericht op ouders die in Twente zijn. Heb jij zelf een leuke tip voor ons? Deel hem vooral met ons, dat kan via de link hieronder. 

Food Festival Stoer Voer Enschede

Gratis entree

G.J. Van Heekpark, Enschede

}Donderdag 26 t/m zondag 29 mei

Tijdens Food Festival Stoer Voer geniet je van verrassend en duurzaam eten & drinken. De veelal rollende keukens bereiden met veel passie hun gerechten pal voor je neus. Naast het geweldige eten, drink je heerlijke lokale en duurzame wijnen en (speciaal) bieren. En ook voor de kinderen is er van vrijdag tm zondag een programma. Vinyl dj’s, bands en andere activiteiten zorgen voor een weekend om niet snel te vergeten!

Donderdag 26 mei: KRANG Familie Festival

Gratis entree

Stadspark Weusthag, Hengelo

}Donderdag 26 mei 11:00 tot 19:00

KRANG is hét gratis familiefestival van Twente en omstreken en is leuk voor iedereen die houdt van muziek, techniek, kunst en theater! Er valt enorm veel te ontdekken en te beleven tijdens KRANG en niet alleen voor volwassenen maar ook voor de jongere cultuur- en kunstliefhebber is er veel te doen.

28 mei: BAM Festival Hengelo

Toegang is gratis

Prins Bernardplantsoen, Hengelo

}Zaterdag 28 mei van 12:00 tot 00:30 uur

BAM! is een festival voor jong en oud. Van rock- tot popmuziek, van blues tot house, er is voor ieder wat wils! Muziek, theater en kunst worden op een unieke manier samengebracht.
Maar BAM! is meer dan alleen muziek. EEr zijn ook workshops  er wordt poëzie voorgedragen en zijn (lokale) kunstwerken te bewonderen. Voor de kleine BAM! bezoekers is er natuurlijk ook van alles te doen.

26 en 27 mei:  Hemelvaartspicknick De Oale Zessprong

13 Euro voor kindeen en 17  Euro voor volwassennen

De Oale Zessprong, Boekelosestraat 155, Usselo

}Donderdag 26 en vrijdag 27 mei

Terug van weggeweest: de Oale Zessprong picknicktas! Hij maakt zijn comeback op dé dag om er lekker op uit te trekken: Hemelvaartsdag. En het picknickplezier houdt dan nog niet op, want ook de dag na hemelvaart: vr. 27/5, kun je op pad met onze picknick. Met een speciale wandelroute voor kinderen!

Kijk mee met Schaapscheren van de Schaapskudde bij Hoeve Springendal

Gratis

 Hoeve Springendal, Brunninkshuiswe 3, Hezingen

}28 en 29 mei vanaf 10.00 uur

De schapen van Mieke Boode worden zaterdag 28 en zondag 29 mei ontdaan van hun warme vacht. De schapen worden onder handen genomen door stoere schaapscheerders die de dieren zowel machinaal als met de hand scheren.

erder komen er spinsters en sokken breisters, ook zijn er 2 imkers die uitleg geven over de zwarte bij die bij Hoeve Springendal in de kassen leeft. Er staat een kraampje met wol gerelateerde artikelen op het erf en natuurlijk is het gezellige terras geopend!

De scheerders beginnen om 10.00 uur in de ochtend en zijn tot in de middag bezig. Bezoekers zijn van harte welkom om even een kijkje te nemen bij het schaapscheren.

Vossenjacht in Het Doolhof van Ruurlo

2,50 p.p voor kinderen en € 3,50 p.p voor volwassenen.

Hengeloseweg 2a, Ruurlo

}27 mei, 13.30 uur

Vrijdagmiddag 27 mei van 13.30 tot 15.30 uur lopen er ‘vossen’ rond in de Doolhof te Ruurlo. Zij dragen opvallende kleding en het is de bedoeling dat jij die opspoort, want elke vos heeft een vraag.

Bij de kiosk aan de ingang krijg je een pen met een deelnameformulier waarop je de antwoorden op die vragen kunt invullen. Als je dit deelnameformulier na afloop bij de kiosk inlevert krijg je een traktatie en maak je kans op het winnen van een prijsje. Na afloop van de vossenjacht wordt er uit alle ingeleverde formulieren een winnaar getrokken. De prijzen worden opgestuurd dus daar hoef je niet op te wachten. Kom met het hele gezin naar deze spannende middag in de Doolhof. De entreeprijs voor kinderen is 2,50 euro, volwassenen 3,50 euro.

Voorstelling: de Waanzinnige boomhut van 52 verdiepingen (7 plus)

18,00 p.p 

Schouwburg Hengelo

}Zaterdag 28 mei 14.00 uur

Ze zijn weer terug! Andy en Terry’s Boomhut is nu 52 verdiepingen hoog. Met zo mogelijk nog meer fantastische uitvindingen: een wortelkanon met raketaandrijving, een Vermom-o-matic 5000, een Opleidingsinstituut voor Ninja-slakken, een vliegende gebakken-ei-auto en een hypermodern detectivebureau met hypermoderne detective-apparatuur…

Hemelsmooi Delden

Gratis

Centrum Delden

}26 mei 11:00 tot 20:00

Het centrum van Delden is tijdens Hemelvaartsdag de perfecte locatie voor een markt en braderie met leuke attracties, omlijst met gezellige terrassen, lekker eten & drinken en daarbij diverse podia met live muziek. Kortom, vermaak voor jong en oud tijdens Hemels Mooi Delden!

Het Erlebnispark van Emsflower

Vanaf 6,50 p.p voor kinderen (4 tot 11 jaar) en € 11,00 p.p voor volwassenen.

Carl-von-Linné-Str. 1 48488 Emsbüren

}Maandag t/m zondag geopend van 10:00 tot 18:00

Het Erlebnispark van Emsflower bied een kijkje achter de schermen van Europa’s grootste perk- en potplantenkwekerij. Maar het is ook een prachtig indoor speelparadijs dat je combineert met een bezoek aan de aanliggende tropische tuinen waar je verschillende exotische dieren ontdekt. Of wandel door de vlindertuin waar honderden tropische vlinders rondvliegen! Het Erlebnispark bied een dagje uit voor jong en oud, bij zowel goed als slecht weer.

Dierenpark Nordhorn

Vanaf 7,- p.p.

Heseper Weg 110, Nordhorn

}Ma – Zo 9.00 uur tot 19.00 uur (toegang tot 18.00 uur)

Leuk om te bezoeken: dierentuin Nordhorn. Je geniet hier van de dieren, en de speeltuin is altijd favoriet voor een lange pauze. Dichbij, betaalbaar en favoriet bij veel Tukkers! De speeltuin vind je net over de grens bij Denekamp.

Maakdag Dagfestival

Gratis

Enschede, Almelo, Hengelo, 

}27 mei | 11:00 – 15:00 uur in Schouwburg Hengelo

28 mei | 11:00 – 16:00 uur in Bibliotheek Almelo
| 10:00 – 16:00 uur in Bibliotheek Enschede

Tijdens de Maakdag Festivals kan je in verschillende labs nieuwe maakwerelden ontdekken! Breng een bezoek aan het MaakLab en experimenteer met creatieve (maak)technieken zoals de nieuwste Make-It techniekkit Hankamp Gears Ros van Twente of maak een instrument van restafval. Leer in het FilmLab hoe je een 360 graden film maakt of bezoek het RobotLab waar deelnemers (vanaf 3 jaar) een van de slimme robots kunnen programmeren. Creëer in het MediaLab je eigen verhaal met de digitale installaties Mijn Lijn of Terra Nova. Ontdek welke technieken en maakprocessen in het onderwijs en het Twentse bedrijfsleven worden gebruikt én praat met de experts in het KennisLab!

Oyfo 

0 – 3 jaar gratis

4 – 17 jaar €9,50 (Kinderen t/m 15 jaar o.b.v. volwassene)

Floris Hazemeijerstraat 300, Hengelo

}Maandag t/m vrijdag van 09.00 – 21.00 uur en zaterdag & zondag van 10.00 – 17.00 uur

In de oude fabriek van Hazemeijer onderzoek je in het interactieve museum wat techniek in ons leven betekent. Kom alles te weten over stoommachines en smartphones, robots en kunst, energiebronnen en onze planeet. Kortom, alles over mens en techniek!

creatief atelier Kijk & Doe

Verschilt per atelier

Boomshoeksstraat 4, Almelo

}Verschillende data

Bij creatief atelier Kijk & Doe organiseren ze allerlei leuke ateliers voor alle leeftijden. Er is een peuteratelier voor kinderen van 2 tot 4 jaar, een kleuteratelier voor kinderen van4 tot 6 jaar en een kinderatelier voor kinderen van 6 tot en met 12. Ook voor de allerkleinsten is er een atelier; Spelen met zintuigen voor 6 maanden tot 4 jaar. Kijk op de site wat de activiteiten zijn en kies uit wat je aanspreekt.

De Waarbeek

Vanaf 15,50 p.p.

De Waarbeek

}Kijk op de site voor de openingsdagen 

Yes, je bent weer welkom in attractiepark De Waarbeek! Je kan hier de hele dag  genieten van gezelligheid en leuke attracties. Er is een mix van bestaande attracties en nieuwe hippe attracties. Een leuk uitje voor in het weekend, zeker nu het weer moo weer is in Nederland!

Speelpark HOGE BOEKEL

Speelpark: € 9,00 (ouders € 4,00) 

Hoge Boekelerweg 410, Enschede

}Het speelpark is t/m 30 oktober geopend van 10:30 tot 18:30 uur 

Speelpark Hoge Boekel is weer open! De spectaculaire bootspringschans, uit je dak gaan op de trampolines en springkussens, ravotten in het ballenbad, een avontuurlijke rit met de safari jeeps en spoortrein, niemand hoeft zich in Speelpark Hoge Boekel te vervelen! Ook is er een prachtige 18-holes midgetgolf. En terwijl de kleintjes lekker blijven spelen, kun jij ze vanaf het zonneterras gemakkelijk in de gaten houden. Alle grotere attracties zijn bij de entreeprijs inbegrepen en slechts enkele kleinere attracties worden in werking gesteld door middel van attractiemunten.

crossen op de crossbaan van Natuurlijk crossen!

Vanaf €15,- p.p.

Leningsbeekweg 2a,  Mander

}Donderdag t/m zondag van 10:00 tot 17:00

Opzoek naar een stoer uitje voor kinderen? Denk dan eens aan crossen op een quad of een motor.  In mander heeft Natuurlijk Crossen een crossbaan die geschikt is voor kinderen van 4 t/m 13 jaar. Alle leeftijden vinden een uitdaging die voor hen geschikt is. De quads en motoren zijn 100% elektrisch, dus ook nog eens duurzaam.

RIJDAG Museum Buurtspoorweg

Vanaf 7,- p.p.

Stationsstraat 3, Haaksbergen

}Zondag 23 mei

De stoomtrein tussen Haaksbergen en Boekelo rijdt weer! Maak gezellig een ritje in de stoomtrein tussen Haaksbergen en Boekelo en breng een bezoekje aan Museum Buurtspoorweg. 

Voorleesuurtje in de bieb

Bibliotheek Enschede

}Elke zaterdag

Voorlezen is leuk én belangrijk. Het kan overal: thuis, op vakantie en natuurlijk in de Bieb! Daarom lezen onze enthousiaste voorleesvrijwilligers elke zaterdagochtend de grappigste, mooiste en spannendste verhalen voor.

Kinderboerderij Dondertman

Meester Bosweg 5, Holten

Vanaf 3,50 p.p.

Kinderboerderij Donderman is blij, want de overheid heeft besloten om voor kinderboerderijen een uitzondering te maken, zodat kinderen toch lekker buiten kunnen spelen en van de dieren kunnen genieten. Je moet wel even reserveren!

Wandelen met alpaca’s

Voor kinderen €10,00 per persoon en voor volwassenen €19,50 per persoon.

Welmersweg 6, Markelo

}Zie website

Bij Hoeve Zandbelt kun je wandelen met alpaca’s. Hoe leuk is dat?! De prachtige boerderij is gevestigd in buurtschap Stokkum, bij Markelo, in Overijssel.

Wandel met een pony!

Vanaf 25,-

Stal Denink, Mander

}Alle dagen, kijk voor de beschikbaarheid op de website.

Een ponywalk! Ja, met een echte, springlevende en knuffelachtige Shetland pony. Het kan gewoon hier in Twente vlakbij het prachtige natuurgebied Springendal. Wat is dit leuk voor kinderen!

Korte wandelingen met kinderen in Twente

Twente 

Wil je erop uit met je kinderen? Lekker het bos in? Er zijn in Twente en in de buurt van Twente heel veel leuke wandelingen die geschikt zijn met kids. In dit overzicht hebben we een selectie gemaakt van korte wandelingen allemaal in, of in de buurt van, Twente. 

Kinderwandeling in Nijverdal

€5,00 p.p.

De Wilgenweard

}Vrijdag t/m zondag. Kijk voor de actuele openingstijden op de site

Op zoek naar een prachtige wandeltocht met een extra uitdaging voor je kinderen? Doe dan het kompasmysterie van de Wilgenweard, een kinderwandeling in Nijverdal. Een uitdagende manier om de welverdiende natuurvitamientjes binnen te krijgen.

Kids Jump & Krazy Jump

Vanaf 11,50

Funzone Enschede

} Zaterdag en zondag van 10:00-12:00

Bij Krazy Kangaroo kunnen kinderen vanaf 2 jaar al springen tijdens de Kids Jump (2 t/m 7 jaar) en tijdens de Krazy Jump (Alle leeftijden vanaf 2 jaar). Tijdens de Kids Jump uren is het trampolineparo exclusief voor kinderen tussen de 2 en 8 jaar en hun begeleider.

Terrasweer! 15 x toffe terrassen met kinderen

Als ouder wil je dat toch? Een kindvriendelijk terras! Lekker bijkletsen met je partner of met familie en vrienden terwijl de kinderen ook genieten én lekker kunnen spelen. We hebben met het hele Vettt team al verschillende terrassen in en in de buurt van Twente bezocht. Onze favorieten terrassen in en om Twente vind je in dit overzicht! Ze hebben allemaal een kinderspeeltuin. Check hieronder ons overzicht!

Comments are closed.