Weekendtips

2, 3 & 4 juli

De leukste kinderuitjes in Twente voor het weekend!

Iets leuks doen met kinderen in het weekend? Wij delen hier iedere donderdag de leukste tips voor uitjes en activiteiten met je gezin. Inspiratie gericht op ouders die in Twente zijn. Heb jij zelf een leuke tip voor ons? Deel hem vooral met ons, dat kan via de link hieronder. 

Bezoek Het Groot Twentsch Maisdoolhof en de Bloemenpluktuin

Oldenzaalseweg, Fleringen

}Elke zondag van 09:00 tot 18:00 uur.

Het maisdoolhof beslaat een flinke oppervlakte van wel vijf voetbalvelden aan elkaar! Het mais staat zo hoog dat je werkelijk niets ziet en je heel klein voelt! Halverwege het doolhof kom je een uitkijktoren tegen, na even te hebben genoten van het uitzicht over het gehele maisdoolhof ga je via een andere kant weer verder, op naar de uitgang. Hebben jullie de weg uit het doolhof gevonden? Ga dan vooral nog even langs de bloementuin. Op dit stuk grond van meer dan drieduizend vierkante meter staan prachtige snijbloemen die je zelf kunt plukken. Zo gaan jullie met een gezellig bosje bloemen naar huis!

Bekijk de voorstelling Heb je mijn zusje gezien? (2plus)

Noorderhagen 27, Enschede

€ 7,50 per kaartje

}Zondag, 14:30

‘Heb je mijn zusje gezien?’ is gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Joke van Leeuwen dat in 2007 bekroond werd met De Gouden Penseel. Het ‘stapelverhaal’ wordt door Hoge Fronten bewerkt tot een beeldende, muzikale en grappige familievoorstelling voor de allerkleinsten (2+). De tekeningen van Joke van Leeuwen vormen de inspiratiebron voor de personages, de kostuums en het decor. Ook de bezoekers en theaterzaal worden ‘verkleed’.

Aardbeien plukken en eten bij de Manderveense aardbei

Broekdijk 25, Manderveen

}Reserveren voor de Zelfpluk is verplicht

In een prachtig gebied in het dorpje Manderveen, vind je dit boerenbedrijf waar je (h)eerlijke aardbeien kunt kopen. Je moet ze alleen nog wel even zelf plukken. Na het harde werken kun je genieten van de lekkerste versnaperingen op het terras! Kinderen kunnen ook heerlijk spelen op de speelweide voor het terras. Overal is het thema ‘aardbei’ doorgevoerd, wat voor de kinderen een feestje is.

Ga schatgraven in het Lutterzand

Lutterzandweg 12, De Lutte

Gezin € 19,50 (max. 5 pers; zonder horeca)

}Vooraf reserveren via de site

Tijdens deze speurtocht gaan kinderen verkleed als echte piraten op zoek naar ‘De schat van het Lutterzand’ met behulp van een tablet en metaaldetector. Langs de route zijn dertien paaltjes geplaatst, genummerd 1 t/m 13 , met daarop een QR-code. Deze QR-code kan gescand worden met de tablet. Vervolgens moeten de kinderen een vraag beantwoorden met behulp van meerkeuze antwoorden. Zijn alle paaltjes gevonden en de vragen goed beantwoord? Dan verschijnt er een schatkaart in beeld waarmee de schat, met behulp van de metaaldetector, gezocht kan worden!

Bezoek Klein Afrika

Oude Almeloseweg 6, Oldenzaal

}Elke dinsdag t/m zonsag

Verse pannenkoeken eten, spelen in de speeltuin en dieren bekijken in een dierenpark. Wat wil een kind nog meer? Bij Restaurant Klein Afrika kan het allemaal! Terwijl je als ouder je kinderen in de gaten houdt vanaf het terras, natuurlijk met een kopje koffie, kunnen zij zich vermaken op de schommels, klimtoestellen, kabelbaan en in de zandbak. Naast het terras ligt het kleine dierenpark Het Hulsbeek. Via een leuke route kom je heel veel dieren tegen, zoals alpaca’s, konijnen, geitjes, struisvogels, vogeltjes, stekelvarkens, walibi’s, en wasbeertjes.

Bezoek kinderboerderij & speeltuin Het kukelnest

Lintelerweg 4, Goor

} Ma t/m zo 10:00 – 17:00 uur

Het Kukelnest is niet alleen een kinderboerderij, maar ook nog eens een vettt leuke speeltuin voor groot en klein! Er is een superleuke skelterbaan en er zijn schommels, een grote trampoline, interactieve dansboog en het peutergedeelte met zandbak en glijbaan. Wat deze plek extra bijzonder maakt, is dat mensen van de dagbesteding meehelpen in de keuken en in de bediening.

Midgetgolfen en terrassen bij Florilympha!

4,50 p.p.

Lutterzandweg 16-1, De Lutte

} Woensdag t/m maandag van 10:30 tot 19:00 uur

Bij Florilymphia kun je heerlijk midgetgolfen op een 18-holes midgetgolfbaan! Een leuk uitje voor het hele gezin. Ben je klaar met het golfen? Het terras van Florilymphia is sinds 21 mei weer geopend, dus doe vooral nog een drankje.

Ga tandemfietsen bij de Watermolle!

Watermolenweg 3, Haaksbergen

De tandems kosten € 10,- per uur of €25,- per dag.

}Reserveren kan via:reserveren@dewatermolle.nl

Het buitengebied van Haaksbergen, waar hotel-restaurant de Watermölle ligt, is een prachtig gebied om te wandelen en te fietsen. Extra leuk met een ouder-kind tandem die de Watermölle verhuurt! Vanaf hier kun je verschillende routes fietsen. Zijn jullie klaar met fietsen? Bij de kiosk van de Watermölle kun je opwarmen met thee of koffie en lekkernijen.

Bezoek De Museumfabriek

Locatie: Het Rozendaal, Enschede

}Zie website

De Museumfabriek heeft van alles. Van grote opgezette dieren tot leuke wetenschap-experimentjes. Van vroeger tot de verre toekomst. Zo is er een heel uitgebreide natuur collectie van verschillende dieren. Van kleine herten en vossen tot reusachtige ossen en zelfs een mammoet! De Makerspace is ook weer geopend, waar kinderen de mooiste knutselwerken maken!

Ouderwets treinen bij Museum Buurtspoorweg

Stationsstraat 37481 JA Haaksbergen

Volwassenen retour € 9,50; Kinderen 4 t/m 11 jaar retour € 6,50

}Vanaf 13 juni elke woensdag en zondag

Museum Buurtspoorweg behoort tot het cultureel erfgoed van Nederland en vertelt de geschiedenis van de lokale spoorwegen op een unieke manier. Het leuke is dat je ook een ritje Haaksbergen-Boekelo kunt maken met de alleroudste, nog rijdende stoomlocomotief van Nederland. Een treinritje van Haaksbergen naar Boekelo duurt een klein half uurtje en in die tussentijd komt natuurlijk ook de conducteur voorbij. In Boekelo zijn nog meer mooie treinen te bewonderen. Er is tijd voor een kopje koffie en de kinderen kunnen hier spelen. Vervolgens kunnen jullie de trein terug naar Boekelo nemen.

VRoegzit terrastifal

Pop-up Eetcafé Air Stanislaus, Vliegveld Twenthe

€10,0o per persoon

}Zaterdag 3 juli 14.30-17.30 en van 20.00-23.00.

Op zaterdag 3 juli gaan we het VroegZit terrastival doen bij Air Stanislaus op Enschede Airport Twente: het heerlijke festivalgevoel in terrasvorm! Deze wil je niet missen!

Overnachten bij Campground twente

Locatie: Campground Twente, Vliegeveld Twente

Vanaf € 84,50 per nacht (2 personen)

}Van 23 april t/m de zomervakantie

Ben jij op zoek naar een spannende plek om te overnachten met het hele gezin? Deze unieke Campground biedt veel avontuur voor jongens en meisjes en alle leeftijden; je kunt er lasergamen en er is een kampvuur. Daarnaast is er een heerlijk foodconcept, want ontbijt en foodtruck diner kun je erg goedkoop en all-in bijboeken. 

Comments are closed.