Weekendtips

27 t/m 29 januari

De leukste kinderuitjes in Twente voor het weekend!

Iets leuks doen met kinderen in het weekend? Wij delen hier iedere donderdag de leukste tips voor uitjes en activiteiten met je gezin. Inspiratie gericht op ouders die in Twente zijn. Heb jij zelf een leuke tip voor ons? Deel hem vooral met ons, dat kan via de link hieronder. 

Theatervoorstelling: Als het anders loopt

12,50

Wilminktheater, Enschede

}Vrijdag, 27 januari

De muzikale jeugdvoorstelling Als het anders loopt (9+)gaat over een wachtkamer waar niemand wil zijn. Waar de muren bewegen, mensen wankelen en tóch sterk blijven. Inclusief muziektheater vol beeldende poëzie en dans, vrijdag 27 januari om 19:30 in het Wilminktheater. Kom jij ook?

Foto: Moon Saris

De Toneelmakerij – Poppenkast

Raadpleeg de site

Beursstraat 44, Hengelo

}Zondag, 29 januari

Zondag 29 januari om 14:30 draait de voorstelling de poppenkast in de Schouwburg in Hengelo. Alle poppenkasten komen samen, Jan Klaassen, Katrijn, Pierlala en de Draak! De voorstelling is voor kinderen van 5+.

Familievoorstelling: De Prins van Oranje

Raadpleeg de site

Theater Hof 88, Elisabethhof 4, Almelo

}Zondag, 29 januari

Dieuwertje Blok en Jeroen Kramer staan in een spannend theatersprookje. Het gaat over een prinses die een prins moet bevrijden uit een sinaasappel: De Prins van Oranje. De voorstelling begint om 11 uur!

De vrolijke voorstelling: Bing is jarig

19,25

Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede

}Zondag, 29 januari

Aankomende zondag is Bing jarig en hij geeft zijn verjaardagsfeestje. Hij nodigt al zijn vriendjes en vriendinnetjes uit. Jij bent (samen met papa en mama of opa en oma) uitgenodigd. Jullie gaan samen zingen en Bing zou het super tof vinden als iedereen die komt ook verkleed komt! De voorstelling speelt om 14 en 16 uur en is 1+.

Gong en de vier neuzen!

15,00 (kinderen t/m 12, 7,50)

Concordia Film – Theater, Oude Markt 15

}Zondag, 29 januari

BOING! Wie sloeg daar op de gong? Vier neuzen wijzen alle kanten op. Ergens zit een neus verstopt. Hij was het: de feestneus! De wijsneus weet wel waar hij zit. Wie gaat hem halen? Muzikale mopjes en poëtische klanken gaan bij dit theatrale concert hand in hand.

Open dag vol toffe activiteiten in Almelo!

Gratis

Het Cultuurplein Elisabethhof, Almelo

}Zaterdag, 28 januari

Deze zaterdag organiseren de culturele organisaties, Theater Hof 88, Kaliber Kunstenschool en Kunsthal Hof 88 een open dag met live muziek, backstage rondleidingen, gratis workshops, toffe creatieve activiteiten en natuurlijk gratis koffie, thee, ranja en wat lekkers. De open dag begint om 13 uur en eindigt om 16 uur.

Pyjama Party Monkey Town

10,95

Colosseum 82, Enschede

}Vrijdag, 27 januari

De hele avond spelen in je pyjama, wie wilt dat nou niet? Monkey Town opent speciaal zijn deuren vrijdagavond om dit voor jou mogelijk te maken. De avond begint met een lekker glaasje kinderchampagne. Er is ook live muziek aanwezig. De dresscode is voor kinderen en ouders!

PeuterPassie voorleesmiddag

7,50 (leden, 6,00)

PeuterPassie, Torenlaan 5-3, Hengelo

}Zaterdag, 28 januari

In het kader van de Nationale Voorleesdagen organiseert PeuterPassie een gezellige voorleesmiddag. Naast het lezen van verschillende prentenboeken gaan de voetjes van de vloer en ga ja ook nog een boekenlegger knutselen!

Open huis Kaliber 

Gratis

Verschillende locaties

}21, 28 januari en 4 februari

Heb jij altijd al interesse gehad in theater, kunst, dans of muziek? Dan kun je tijdens de open dagen van Kaliber kijken of jij dit jaar met een van deze nieuwe hobby’s wilt beginnen! De open dagen vinden op 3 verschillende datums en locaties plaats. 

21 januari: Wilminkplein 1, Enschede; 28 januari: Elisabethhof 2, Almelo; 4 februari: Wilhelminastraat 5, Oldenzaal

Workshop Zootroop (10 plus) Rijkmuseum  Twenthe.

5,00

Rijksmuseum Twenthe, Enschede

}Zaterdag 14 en zaterdag 28 januari

Een zoötroop? Dat is een soort tekenfilmapparaatje waarmee je jouw eigen animatie kunt maken. Het woord komt uit het oude Grieks en betekent ‘tot leven draaien’.

Je kent het vast wel: stilstaande beelden die telkens net iets anders zijn en die je snel achter elkaar ziet. Dan lijkt het net alsof de figuur op de afbeeldingen beweegt. Meestal heeft zoiets de vorm van een boekje, waar je heel snel doorheen moet bladeren. Nu is het geen boekje maar een constructie op een stokje. Door het stokje snel te laten draaien, komt de animatie tot leven!

Maak tijdens deze workshop van twee uur gebruik van de aanwezige afbeeldingen voor jouw animatie of teken je eigen figuren op een strook papier. Knip en plak jouw zoötroop in elkaar, draai ‘m rond en genieten maar!

Leuke en leerzame speurtocht voor kinderen door Enschede!

Gratis

Centrum Enschede

}Januari

Hoe leuk is dat? Een speurtocht door de binnenstad van Enschede. Er is echt van alles te zien en te doen. Wil je de binnenstad van Enschede echt goed leren kennen met jouw kinderen? Loop dan deze supergave en leerzame speurtocht. Voordat je aan deze leuke speurtocht begint kun je een gaaf doeboekje ophalen bij Tourist Info Enschede aan de Langestraat of op één van de andere locaties in de binnenstad (Sam Sam, Stoet, Boekhandel Broekhuis en Concordia). In dit doeboekje staan alle stappen, opdrachten en vragen om op avontuur te gaan door de stad! Ook staan er een aantal leuke spelletjes in die je na de speurtocht nog kunt maken. De route is 1,5 km lang en ontwikkeld voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

Ijsbeeldenfestival in Zwolle

Raadpleeg de website

Rieteweg 4, Zwolle

}T/m 5 maart

De beste 42 ijskunstenaars van de wereld komen naar Zwolle om een paar weken lang aan de slag te gaan en de mooiste creaties te maken van grote blokken ijs en sneeuw. Er wordt gebruik gemaakt van 275.000 kilo ijs en 275.000 kilo sneeuw. Combineer dat met de speciale effecten van licht, geluid en projectie en er ontstaat iets prachtigs. Er zijn meer dan 100 ijssculpturen te zien, sommige zijn wel 6 meter hoog. Kom jij ook een bezoekje brengen? Check de site voor tickets!

Wandelen met kinderen: De Tovertocht in De Lutte

14,50

De Lutte, Losser

}Januari

De tovertocht is een leuke wandelroute vanuit Natuurmonumenten. Deze kinderwandeling loopt door het bos van landgoed Egheria. Tijdens de wandeling voer je allerlei opdrachten uit. De wandelroute van 2 kilometer combineert een fijne buitenactiviteit mét een heerlijke afsluiter: een maaltijd van pannenkoekhoes De Stroper. De tovertocht start bij Pannenkoekhoes De Stroper, hier ontvang je alles wat je nodig hebt, inclusief een heuse toverketel om tijdens jouw uitje een echte tovenaar te worden. Volwassenen lopen gratis mee. Ben je lid van OERRR? Dan krijg je korting!

Speurneustocht Arboretum Poortbulten

6,00 per kind

Lossersestraat 68, De Lutte

}T/m 1 maart

Vind jij het leuk om te speuren? Geef je dan op voor de speurtocht bij De Lutte! Met de materialen in de speurneustas doe je allerlei opdrachten en spelletjes. De beste speurneuzen krijgen een écht speurneusdiploma. Ben je lid van OERRR? Dan krijg je korting!

Tip: OntbijtJE bij Kaamps!

Varieert van wat je neemt. De menukaart vind je op de site van Kaamps.

Landgoed Kaamps, Deurningen

}Geopend vanaf 09.00 uur.

De dag ontspannen beginnen? Rij naar Landgoed Kaamps in Deurningen voor een lekker ontbijtje op een hele fijne plek! De brasserie is volledig vernieuwd en ook de buitenspeeltuin is nog mooier geworden. Tot 12.00 uur kun je hier genieten van een heerlijk ontbijtje!

Naar buiten: deze wandelingen zijn kort en daarom een gegarandaard succes!

Gratis

Diverse locaties

Heb je zin  om lekker naar buiten te gaan met de kinderen? Een frisse neus halen met een wandeling die voor iedereen leuk is? We hebben een overzicht gemaakt voor je met korte wandelingen in en om Twente, je leest ze in onderstaande blog.

Oyfo 

0 – 3 jaar gratis

4 – 17 jaar €9,50 (Kinderen t/m 15 jaar o.b.v. volwassene), vanaf 18 jaar €12,50

Floris Hazemeijerstraat 300, Hengelo

}Maandag t/m vrijdag van 09.00 – 21.00 uur en zaterdag & zondag van 10.00 – 17.00 uur

Een museum die kinderen helemaal te gek gaan vinden? Bezoek Oyfo! Doe mee met de interactieve speurtocht door het museum en roetsj van de glijbaan! Trek gekregen? Breng een bezoek aan de buren: Lust Hengelo.
Tip: zaterdag14 januari vindt de 2e editie van Night at the Museum plaats.  Kom de modeshow bekijken, eigen kleding ruilen en doe mee met de workshop of krijg advies over verschillende onderdelen rondom kleding (18+)

Voorleesuurtje in de bieb

Bibliotheek Enschede

}Elke zaterdag

Voorlezen is leuk én belangrijk. Het kan overal: thuis, op vakantie en natuurlijk in de Bieb! Daarom lezen onze enthousiaste voorleesvrijwilligers elke zaterdagochtend de grappigste, mooiste en spannendste verhalen voor.

Kom samen helemaal tot rust en maak een Mindjar!

Thuis

}Wanneer je maar wilt!

Dit idee deelde Blogger Femke lang geleden op Vettt. Femke werkt in het onderwijs en is superenthousiast over de Mindjar. Het idee is zo eenvoudig, maar zo gaaf! Je hebt er maar heel weinig materialen voor nodig, het kán niet misgaan en geeft uren speelplezier.

Wandel met een pony!

Vanaf 25,-

Stal Denink, Mander

}Alle dagen, kijk voor de beschikbaarheid op de website.

Een ponywalk! Ja, met een echte, springlevende en knuffelachtige Shetland pony. Het kan gewoon hier in Twente vlakbij het prachtige natuurgebied Springendal. Wat is dit leuk voor kinderen!

Kids Jump & Krazy Jump

Vanaf 11,50

Funzone Enschede

} Zaterdag en zondag van 10:00-12:00

Bij Krazy Kangaroo kunnen kinderen vanaf 6 jaar al springen tijdens de Krazy Jump  en tijdens de Kids Jump kan iedereen vanaf 2 jaar jumpen!. Tijdens de Kids Jump uren is het trampolineparo exclusief voor kinderen vanaf 2 jaar en hun begeleider.

Comments are closed.