Weekendtips

27 maart t/m 29 maart

De leukste kinderuitjes in Twente voor het weekend!

Het is een beetje vreemd weekend vieren in deze periode van Corona. Om toch jezelf én jouw kinderen een weekendgevoel te geven, delen we in deze editie van de weekendtips een aantal Corona-vriendelijke tips met jou. Veel Vettt-lezers gaan nog wel het bos in, maar naast het bos is er nog veel meer leuks te doen! En voor het ultieme weekendgevoel bestel je dit weekend je eten bij een lokale ondernemer, jij blij, zij blij!

haal lokaal lekkers in de drive-by van landgoed kaamps

DLandgoed Kaamps, Vliegveldstraat 4a, Deurningen

Gratis

}Zie website: Landgoed Kaamps

Een afhaalpunt voor iedereen die niet graag de auto uit komt en toch boodschappen wil doen. Bestellen kan via telefoon 074-2775739, via Whatsapp (06-21314651) of per mail naar reserveringen@kaamps.nl.
De bestelling staat max. 1 uur later klaar (zolang de voorraad strekt en binnen onze winkelopeningstijden). Betalen kan bij het afhalen met de pin.

Vier het weekendend met een mini-taart!

DDe Branderie, Hendrik Jan van Heekplein 35, Enschede

Vanaf 9 Euro

}Zie website: De Branderie

De Branderie in Enschede heeft iets lekkers bedacht: Mini-taartjes. 4-persoonstaartjes waar je met jouw gezin van kunt genieten, zoals deze snickers cheesecake. Voor als je iets te vieren hebt of gewoon om even een speciaal moment te creëren. De Branderie heeft voor deze periode ook een fantastische lunch- en saladekaart! Te bezorgen of af te halen.

Ultiem chillaxen: laat wat eten bezorgen of haal het af!

Ontzetten treurig dat veel Horeca noodgedwongen dicht zit, maar je kunt ze wel blijven supporten door juist nu wat af te halen of te bezorgen. Veel restaurants bieden juist nu een bezorg- of afhaaldienst aan. In onderstaande blog vind je een aantal favorieten!

Ga op berenjacht!

Diverse locaties

Gratis

}Wanneer jij maar wilt! 

Ga je een frisse neus halen? Kijk dan goed om je heen want je kunt op Berenjacht. Door heel Twente (en de rest van Nederland) hebben mensen beren voor het raam gezet, die jullie kunnen spotten. Meer over dit iniatatief vind je via de link hieronder.

Gratis download: op zoek naar schatten in de natuur

In de natuur

Gratis

}Wanneer jij maar wilt! 

Het wordt nog leuker om het bos in te gaan met dit speurblad. Ga op zoek naar schatten (en zwerfafval :-)) in de natuur en noteer op jouw persoonlijke speurblad precies wat je allemaal gevonden hebt. Tip: neem 2 tasjes mee, 1 voor je schatten en 1 voor het zwerfafval dat je tegen komt. 

Bezoek virtueel een museum!

Vanuit huis

Gratis!

}Wanneer jij maar wilt!

Je kunt de komende tijd virtueel een aantal van ‘s Werelds bekendste musea bezoeken. Hoe gaaf is dat. Deze leuke tips hebben we toegevoegd aan ons overzicht met binnenuitjes (nummer 4). Het Rijksmuseum staat er ook tussen!

Volg gratis via Insta theaterles bij Buro Bis

Deze tip komt van Vettt blogger Heleen. Ze is er super enthousiast over én haar 5-jarige dochter ook. Deze tip is dus getest én goedgekeurd :-). De lessen worden op Instagram gegeven.

 

Nog meer inspiratie nodig? Check deze lijst met tips voor activiteiten in en om huis!

We maakten een overzicht met leuke dingen die je in en om je huis kunt doen. Die vind je nu terug op Vettt. Leuke proefjes, paaseieren verstoppen in de tuin (kun je zelf even chillen), toffe DIY’s, paasknutsels die je kunt maken, hutten bouwen en nog véél meer! 

De leukste wandelingen met kinderen in Twente

Diverse locaties

Gratis

}Nvt

Hoe fijn is het om lekker naar buiten te gaan. Samen een mooie wandeling te maken in het prachtige Twente. Soms is een korte wandeling door een bos al voldoende. Neem wat lekker mee voor onderweg en hou een stop voor een picknick. 

Comments are closed.