Weekendtips: 8 t/m 10 april

Door

Het was even een zoektocht :-), meestal komen de leuke dingen mij aanwaaien maar voor dit weekend staat er niet heel vele op de agenda’s. Maar wel weer hele leuke dingen! De laatste is niet in het weekend, maar heb ik wel alvast op de agenda gezet. Een toffe activiteit bij Hof Espelo!

Zondag 10 april Hulsbeekdag (Oldenzaal)

Ieder jaar word De Hulsbeekdag georganiseerd op Het Hulsbeek. Aanstaande zondag 10 april kun je van 11.00 tot 17.00 weer op het Hulsbeek terecht voor de jaarlijkse Hulsbeekdag. In en rond de vijvers kan deelgenomen worden aan diverse outdoor activiteiten, zoals een rondritje op een pony, trike rijden, cross steppen, bumperballen, hindernisbaan, kajak varen, paintballen, karten, buggy crossen en quadrijden. Ook zijn er tal van demonstraties, zijn er muziek -en theateroptredens, is er een Weddingfair en presenteren zich vele verenigingen en aanverwante partijen die Het Hulsbeek delen, zoals de Oldenzaalse Wielerclub, de Oldenzaalse Hengelsportvereniging, Houthandel Bulthuis, Hemelgames festival, Hengelose sportduikers, Stichting Hulsbeek Samen, Kidsproof Twente plein, VVV Oldenzaal, de IVN Oldenzaal, Waterschap Vechtstromen en nog veel meer ………..

Meer info: Hulsbeekdag 2016

Zondag 10 april Opa-Oma-Diploma, Rabotheater (Hengelo)

Is het moeilijk om opa of oma te zijn? Wat moet je kunnen? Moet je er voor leren? Of lukt je het gewoon, als je het wordt? Marlies en Pieter vinden zichzelf zeer geschikt, want ze denken aan alle eisen te voldoen. Ze hebben de leeftijd, maken toffe muziek en kunnen met computers omgaan. Ze vergeten wel eens dat ze iets al gezegd hebben. Doen gekke dingen. Krijgen kinderen aan het lachen, maar kunnen ook best iets strengs zeggen. Alleen…hebben ze geen kleinkind. Kunnen ze toch een opa-oma-diploma krijgen? Daarover gaat het in dit familiespektakel. Het publiek mag natuurlijk stemmen en verder krijgt iedereen die het verdient, een diploma.

Meer info: Rabotheater

Zondag 10 april Ernst, Bobbie en de Rest, Theaterhotel (Almelo)

Door een onhandigheid van Bobbie is er in het huis van Ernst en Bobbie geen water meer. Ernst en Bobbie gaan op onderzoek uit en komen er achter dat zij niet de enige zijn in de wereld met een schoon water tekort: in het Afrikaanse land Nbuku leven de bewoners al jaren zonder schoon drinkwater. Ernst en Bobbie komen in actie en gaan geld en water inzamelen voor dit goede doel. In hun goedbedoelde actie gaat natuurlijk van alles mis en werken zij zich alleen maar in de nesten. Via een omweg komen zij uiteindelijk zelfs in het Afrikaanse land terecht. Dit doldwaze avontuur van de twee kinderhelden heeft alle vertrouwde ingrediënten die we gewend zijn: een spannend avontuur, heel veel bekende liedjes en veel, heel veel grappen.

Meer info: Theaterhotel Almelo

Woensdag 13 april Kindermiddag Sprookjesbos Hof Espelo

Ik weet het, niet in het weekend…maar wel het noemen waard (denk ik!). Tijdens deze middag belanden kinderen pardoes in het Sprookjesbos van Sneeuwwitje en de zeven dwergen. Samen met de vriendelijke boskenners gaan de kinderen op zoek naar het huis van de zeven dwergen. Wanneer ze het huisje vinden blijkt Sneeuwwitje al van de appel te hebben geproefd, ze is in diepe slaap. En de zeven dwergen zijn nergens te bekennen. Met de boskenners gaan de kinderen de zeven dwergen zoeken. Onderweg leren ze van de dwergen van alles over hun bijzondere sprookjesbos. Maar het aller belangrijkste is Sneeuwwitje wakker krijgen. Zou het ze gaan lukken? Kom ons op woensdag 13 april vanaf 14.00u helpen!

Meer info: Landschap Overijssel

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.