Weekoverzicht: Freshtival een spontane picknick en naar Frankrijk!

Door

Ik begin de week-overzichtjes steeds leuker te vinden. Lekker terugblikken, ik hou ervan. En afgelopen week was me een weekje, heerlijk weer en heel veel leuke dingen! Ik was echt een mazzelkont, ik mocht namelijk voor Vettt naar Puy du Fou in Frankrijk. Ik kan me voorstellen dat je denkt ‘Puy du wat?!?’…snap ik, maar komt goed. Heb je kinderen die van ridders, de middeleeuwen, roofvogels, paarden en de grootste shows die je ooit live gezien hebt houden…hou Vettt dan de komende tijd in de gaten!

Zondag: Freshtival!

Eindelijk weer een feestje! Zondag gingen we naar Freshtival, de 10e editie. Het was heerlijk weer en het was een topdag met vrienden. Ik stond vooraan bij Gerard Joling (moest van A.), heb Sean Paul in het heel klein gezien en dronk heel veel wijntjes. Oh en ik heb nog even gedanst in het kunstwerk van de boyfriend!

freshtival

Maandag: ultiem niks doen

Een extra vrij dagje want het was Pinksteren. Ik haalde de kinderen ‘s ochtends op bij de buren die zo lief waren om op te passen. En daarna heb ik ze allebei even naar bed gestuurd. Pippa kan niet heel goed tegen weinig slaap en vaak gaat ze wel slapen als ik haar even in bed leg. Dat werkte dit keer ook. Ik werd in de veranda wakker van haar, was ik zelf ook gewoon in slaap gevallen :-).

Dinsdag: nieuwe workshop live gezet

Ik ging weer eens bij GoalGorilla zitten te werken, ik had gezelschap van P. die er de week ervoor ook zat. Verder was er niemand, heerlijk rustig dus. ‘s Middags ging ik samen met Danielle van het Vettt team aan de slag met de Vettt Workshop. We hebben de allernieuwste kookworkshop live gezet; babyhapjes maken. Er kwamen gelijk zoveel reacties op, het duurt nog ruim 3 weken maar hij zit al bijna vol, superleuk. De workshop wordt gegeven door de dames van PureGeneraties uit Borne. Mocht je meer willen weten over deze workshop kijk dan even hier.

Woensdag: Spontane picknick

Woensdag is mijn dag met de kinderen. ‘s Ochtends probeerde ik nog wat dingen in de stad te regelen met Coco erbij. Ik vind dat nooit zo’n succes. Eigenlijk wilde ik wat zomerse kleren halen, maar hoewel ik weet dat dat niet werkt met een kind erbij ben ik er toch weer ingetuind, herkenbaar? Om half 1 stond ik alweer bij school, Pippa nam een vriendinnetje mee en we maakten pizza. Ik kocht zo’n kant en klaar deeg en ontdekte dat je daar geen bolletje van kunt maken. Dat krijg je van je levensdagen niet meer plat. De pizza’s kregen dus een bijzondere vorm :-).

Woensdag leek me de perfecte dag voor een picknick, ik pakte allemaal restjes in en we zaten lekker te chillen in het Volkspark. Ik ging op de bakfiets met de kinderen en spullen naar het park en Maurice kwam daar. Goed idee was dat zeg!

weekoverzicht

Donderdag: luizenpluizen en in de trein.

Na het luizenpluizen op school, vertrok ik voor een afspraak. Gelijk daarna bracht Maurice mij al naar de trein. Vrijdag zou ik vanaf Schiphol naar Frankrijk vliegen en de vertrektijd was iets te vroeg om vanaf Enschede te halen. Ik vertrok op tijd richting Voorburg voor een date met een vriendin. Voor dat treinkaartje vond ik trouwens een goede deal, twee enkeltjes voor 24 Euro. Ik google altijd even op ‘goedkope treinkaartjes’ en daar is altijd wel wat te vinden. Zeker een aanrader als je binnenkort met de trein moet! In Voorbrug gingen even lekker lunchen, haalden haar kinderen uit school en dronken wijn :-). Vanaf daar was het de volgende ochtend maar een half uurtje naar Schiphol.

Vrijdag t/m zondag

‘s Ochtends zat ik al vroeg in de trein richting Schiphol. Ik was uitgenodigd voor een persreis naar Puy de Fou samen met twee andere bloggers, Pauline en Sharon. Wat een cadeautje! Altijd een spannend om met onbekende mensen een weekend weg te gaan, maar ze waren goed gezelschap :-). Puy du Fou is een themapark op een uurtje rijden vanaf Nantes in Frankrijk. Het park bevindt zich in een gebied met een hele rijke geschiedenis en de verhalen uit de geschiedenis van de omgeving zijn allemaal verwerkt in verschillende shows. Het park bestaat al meer dan 40 jaar en ieder jaar wordt het park uitgebreid. Als bezoeker bevindt je je steeds in een ander tijdperk met een bijbehorend verhaal en de shows zijn zo waarheidsgetrouw opgezet. Prachtige muziek, heel veel goede acteurs, gigantische decors die je steeds weer versteld doen staan en hele mooie verhalen die ik niet altijd kon volgen :-). Een uitgebreide blog volgt nog maar het was écht zo indrukwekkend. Als je in de zomer naar Frankrijk gaat dan zou ik zeker even kijken of je in de buurt bent/komt!

puy du fou

Eén van de (heel veel) shows die ik gezien heb.

Op naar een nieuwe week! Deze week staat mij een nieuwe ervaring te wachten, ik heb me laten overhalen voor de Avondvierdaagse. Vanavond beginnen we en jawel, er staat regen én onweer voorspeld. Ik ben heel benieuwd hoe dat gaat, over het algemeen is ze niet zo’n loper. To be continued dus…:-). Mensen met ervaringen en tips voor het lopen van de Avondvierdaagse? Ik ben benieuwd!

Een hele fijne week voor jullie!

Liefs
Yvette

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.