Weekoverzicht: Moederdag, drama in de klas en eindelijk een freak-shake!

Door

Hebben jullie ook zo genoten van het lange weekend met deze zomerse temperaturen? Wat een feestje zeg! Ik kijk weer even terug op de afgelopen week.

Zondag: Moederdag

De 6e keer dat ik zelf moeder ben. Ik blijf het bijzonder vinden. Ik werd verwend met een door Pippa gemaakt ontbijt op bed en met hele mooie knutsels. We hadden eigenlijk niets gepland en gingen spontaan naar de kinderboerderij ’t Wooldrik en ik trakteerde de family op een taartje in de tuin van Theehuis mijn moeder & ik. Ik heb altijd wat raars met moederdag. Ik denk vooral aan de kinderen (en volwassenen) die moederdag zonder moeder moeten vieren, de moeders die graag moeder zouden zijn. Moederdag is voor zoveel mensen écht een pijnlijke dag, dit beschreef de Belgische Instagrammer Eva Mouton ontzettend mooi.

moederdag

Maandag: Afspraken en een to-do-lijstje afwerken

De komende tijd ben ik heel veel onderweg voor afspraken voor Vettt, daar heb ik nu de tijd voor dus ik neem het er maar van! Ik vind het in ieder geval erg leuk om te doen. Eén v. an de bloggers, Anique, is  hoogzwanger. Voor haar ging ik op zoek naar een samenwerking om te schrijven over een zwangerschapsmassage. Dat hebben we nog niet eerder gedaan, dus leek mij zeker een toffe aanvulling.

Dinsdag: Afspraken & sporten

Ik had allerlei leuke afspraken staan, mooi begin van de week! De eerste afspraak had ik bij Van der Valk in Hengelo. De tijd tussen het naar school brengen en de afspraak, vulde ik met flexwerken bij Ikea Hengelo :-). Het zat er in de ochtend vol met mensen die daar een ontbijtje aan het scoren waren, ik blijf me er over verbazen. Ook ontdekte ik dat de koffie gratis was; hooray! ’s avonds ging ik eindelijk weer eens sporten bij Mom in Balance. Ik was met de lancering van het magazine en het Vettt Bengelfestijn zo druk geweest dat ik er helaas geen tijd voor kon vinden. En, er is bewijs 🙂

Mom in Balance Enschede

Check, 2e van rechts 🙂

Woensdag: met de kinderen & Yoga

Op woensdag ben ik altijd de hele dag met de kinderen. ’s Ochtends ging ik even de stad in met Coco, ik moest een paar boeken terug brengen naar de bieb en ik probeerde nog iets leuks te scoren voor Freshtival. Dat laatste is mislukt. Ik kocht een jurkje bij de H&M en een paar witte sneakers bij Zara. Het jurkje bleek een miskoopje, die gaat deze week weer terug :-). De witte sneakers mochten blijven maar die zijn na Freshtival van gisteren niet meer wit, haha!

’s Avonds ging ik samen met Vettt-collega Maryke aan de yoga bij De Wilmersberg in De Lutte. Een vriendin van mij geeft af en toe yoga-lessen. Meestal geeft ze ze in een zaaltje in Oldenzaal maar dit keer was het buiten. Ik ben niet zo’n yogi, dus moest goed spieken tussen het hoge gras door, maar het was heel fijn. En wat een prachtige plek!

yoga

Donderdag: Flexwerken en een nieuwe ontdekking

Donderdagochtend ging ik op een toffe flexwerkplek aan de slag. Midden op de Oude Markt zit GoalGorilla, een internetbureau. Zij hebben gratis flexwerkplekken, je kunt je je er op de website voor aanmelden. Een prima plek om een ochtendje aan de slag te gaan. Er zaten nog twee flexwerkers. Ik was er al eens eerder geweest maar ik had eigenlijk niet meer aan de plek gedacht, totdat ik er bij Jorien van Jorienosaurus wat over voorbij zag komen. En met dat ik dit schrijf bedenk ik me dat ik daar morgen ook meer weer naartoe ga!

’s Middags haalde ik Pippa uit school en dat was wat minder gezellig. Ze wilde perse spelen, ken je dat? We hebben de afspraak dat ze alleen op de korte dag speelt, maar daar moest ze niets van weten. Met heel veel gemopper en gehuil ging ze heel sjaggerijnig mee op de fiets. We deden samen boodschappen bij de Lidl en toen ze mocht kiezen wat we gingen eten draaide de sfeer een beetje. Ze kwam met heel veel toetjes in haar mandje bij de kassa, ik heb het maar laten gebeuren. En ik was er ook wel blij mee, vooral met de Cookie Dough, die was top!

’s Avonds kreeg ik bezoek van Liselotte van Bloem. Ik had twee bosjes bloemen laten bezorgen en had mijzelf ook getrakteerd op een bos. Ze kwam de bos brengen én was lief om ze op de vaas te zetten. Ze tipte me dat je de vaas altijd met wat chloorwater goed moet schoonmaken. En als je de bloemen afsnijdt, gebruik dan altijd een scherp mes. Ik had net een pakje met twee nieuwe schilmesjes bij de Action gekocht en die waren volgens Liselotte prima. Liselotte werkt vanuit huis, ze is altijd bloemist geweest. Ze werkt vooral met abonnementen, je kunt dan iedere week of iedere twee weken bloemen afnemen. Ze brengt ze dan op de vaas bij je thuis. De oude vaas neemt ze dan weer mee terug voor de volgende keer. Handig he! Een superleuke dame en er ontstonden allemaal leuke ideeën voor samenwerkingen, waarover binnenkort meer!

bloemen

Vrijdag: relaxed dagje

Op vrijdag ben ik ook altijd met de kinderen en het was een heel relaxed dagje. Pippa had al een afspraak staan met een vriendinnetje, waardoor ik haar niet uit school hoefde op te halen. Toen Coco sliep schoot ik in de schoonmaak-aanval. Ik kwam tot de conclusie dat dat best okay is als er niemand je in de weg loopt. We hebben helaas de schoonmaakster stopgezet nu ik geen baan meer heb, dus we mogen het weer zelf doen. Het is alles behalve mijn hobby, maar met een lekker muziekje erbij was het best te doen.

’s Avonds organiseerde Wendy de Wit van Act for more Happiness weer een Happiness café. Dit keer was het een filmavond, en werd de documentaire HEAL getoond. Die docu maakte echt veel indruk. Het gaat over de impact die onze gedachten, overtuigingen en emoties hebben op onze gezondheid en ons vermogen om te genezen. Ik vind het echt een aanrader om de documentaire HEAL te gaan kijken.

Zaterdag: Muziek in de straten

Voor een samenwerking met Enschede Promotie bracht ik zaterdag een bezoekje aan Muziek in de Straten. Ik had overlegd met Shakes & Cakes dat we daar ook langs zouden gaan en toen Pippa’s vriendje/buurjongen daar oren naar kreeg besloot hij dat hij wel mee wilde. Coco bleef met zijn broertje spelen en ik naam het 6-jarige duo mee de stad in. Het was supertof, er komt nog een uitgebreide blog van online maar het is zeker leuk om tijdens Muziek in de Straten met je kinderen de stad in te gaan. Ze wilden bij elke act blijven hangen en kijken, dat we nog naar Shakes & Cakes zouden waren ze compleet vergeten :-).

Muziek in de straten

Bij Stoet stond o.a Nicole van Somnium Music, kinderen konden drummen op skippy-ballen.

Overal is van alles te doen en te zien! De shake hebben we natuurlijk wel meegepakt, wat een mega dingen zijn dat zeg! Een groot deel van de opvulling (snoep) kregen ze niet op en mochten ze mee naar huis nemen. Ze vonden het té gek! We sloten af bij Moeke waar we met Mats zijn moeder met zijn broertje en Coco gingen eten.

Zó dat was weer een lekker weekje, de week die eraan komt gaat ook supertof worden. Ten eerste omdat het heerlijk weer is en ten tweede omdat ik vrijdag ochtend naar Frankrijk vlieg! Ik ga voor Vettt op bezoek bij Puy du Fou, een supertof themapark. Het park schijnt je terug in de tijd te nemen. Waarbij je zowel overdag als ’s nachts een reis door de tijd maakt. Er zijn allerlei voorstelling die écht spectaculair schijnen te zijn, ik ben heel benieuwd, ik heb er in ieder geval heel veel zin in! 

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.