Weekoverzicht: Het Vettt Bengelfestijn, in de krant, kamperen en eindelijk naar Kettelerhof!

Door

Heel lang wil ik al een wekelijks overzicht met jullie delen van allerlei ‘achter-de-schermen’ belevenissen. Ik ben er ook al eens mee begonnen, maar steeds kom ik erachter dat het bijhouden wat minder ‘mijn ding’ is. Ik vind dat heel jammer, het is namelijk zo leuk om stil te staan bij wat je de afgelopen week gedaan heb. Daarnaast gebeuren er achter de schermen ook heel veel dingen, waarvan ik denk dat het voor jullie ook leuk is om daar een kijkje in te krijgen. Zo’n weekoverzicht is ook een mooi moment om de week af te sluiten en met nieuwe energie de nieuwe week in te gaan. Ik ga het gewoon weer proberen, vanaf nu, iedere maandag een week-overzicht op Vettt!

En wat een week was het, zo ontzettend veel gedaan…lees je mee?

Zaterdag: De 3e editie van het Vettt Bengelfestijn

Op 5 mei vond de 3e editie van het Vettt Bengelfestijn plaats. Qua voorbereiding liep het dit jaar allemaal een stuk soepeler. Dat komt vooral doordat ik meer tijd heb nu ik niet meer in loondienst ben. Dat was wel écht een verademing. Ik ging de dag van het evenement (5 mei) ook redelijk relaxed in, maar het blijft toch wel echt een ‘dingetje’. Zo spannend, je hoopt natuurlijk dat alles goed gaat én er komen zoveel mensen op af. Het weer was heerlijk, de bezoekers leken allemaal heel blij, ik had hele goede hulp uit het Vettt-team van Danielle en Susan en de samenwerking met de verschillende lokale ondernemers was ook écht leuk. Ik kijk terug op een hele mooie dag, ik hoop jullie ook!

Weekoverzicht

 

Zondag t/m woensdag: Op kampeeravontuur

Zondag ochtend heb ik gelijk alle spullen van het Bengelfestijn opgeborgen in de loods om vervolgens te kunnen verkassen naar onze vaste plek op een camping in Vasse. Van heel veel drukte naar helemaal niets. Wat een contrast! Maurice moest nog terug naar Enschede om te werken en ik was voor het eerst ook een dag en nacht alleen op de camping. Het is een camping zonder stroom en zonder bereik, best spannend dus. Ik blijf het een uitdaging vinden, stroom- en internetloos. Aan de ene kant is het heerlijk én ontdek ik hoe veel tijd ik eigenlijk online doorbreng maar het is ook echt confronterend. Woensdag avond reden we met z’n allen terug. De camping staat middenin het bos en de plek is helemaal té gek…!

Maandag: In de krant!

Tijdens het Vettt Bengelfestijn kregen we bezoek van een journaliste Marjon Kok, superleuk! En wat gaaf dat ze een heel mooi stuk heeft geschreven over het Vettt Bengelfestijn. Ik ontdekte het overigens pas op woensdag omdat ik even in ‘the middle of nowhere’ zat!

Vettt bengelfestijn

Donderdag: Hemelvaartsdag bij Ter Huurne en Erve Hooge Esch

Donderdag was ik alleen met de kinderen, ik ging samen met een vriendin naar Ter Huurne. Ik was er nog nooit met mijn kinderen geweest! De reden dat we hiernaartoe gingen was eigenlijk het mega-springkussen dat er stond. Het schijnt de grootste van de wereld te zijn. Ik schrok een beetje toen we bij Ter Huurne aankwamen, het was er zo druk! Ter Huurne ligt op de grens. Het is een grote speeltuin, maar ook een supermarkt en ze verkopen er bloemen. Ongelofelijk dat hier zoveel mensen op af komen, de supermarkt was ook niet te doen zo druk. Ik was écht verbaasd. Toen de kinderen uitgespeeld waren wilden we nog even wat eten voordat we naar huis zouden gaan. Dat zou een uur gaan duren :-), toen hebben we ons verkast naar Erve Hooge Esch in Buurse voor een paar pannenkoeken. Wat een verademing. Wij zaten lekker op het terras met een wijntje en de kinderen konden lekker spelen.

Vrijdag: relaxed dagje en de Vettt Bengelfestijn afterborrel

Vandaag stond er even niets op de planning. Heerlijk vond ik, Pippa vond van niet. Ze wilde spelen. We hebben niet echt een buurt waar je je kinderen op straat in een speeltuintje kan laten spelen dus ze ging wat lijntjes uitgooien :-). Ze vroeg haar vriendinnetje Bliss. Ze kennen elkaar omdat wij als ouders elkaar kennen. En ondanks dat ze elkaar niet heel veel zin, hebben ze het altijd heel leuk samen. De ouders gingen naar Denekamperdijk 59 in Losser en Pippa mocht mee, lucky girl! Coco lag te slapen dus ik bleef thuis…mocht je Denekamperdijk 59 nog niet kennen, het is perfect met kleine kinderen. Terwijl zij spelen, geniet jij op het terras.

Vrijdag stond er een afterborrel op de agenda met de leuke ondernemers die tijdens het Vettt Bengelfestijn hebben geholpen. Tijdens het event is er zo weinig tijd om met elkaar te kletsen, dit leek me dus een perfecte oplossing. Samen met Merel van Merel Events, Chantal van Let’s Make up, Kitty van Sjiek Photography&Film, Annemiek van Dance4Fun en Maurice van Jan Doodle hadden we een top avond bij de Twentsche Foodhal.

Zaterdag: Bezoekje aan Kettelerhof!

Deze stond al zo lang op mijn wish-list: een bezoekje aan Kettelerhof in Duitsland. Vanaf Enschede is het een klein uurtje rijden. Het was mega-druk op de parkeerplaats, maar binnen merk je er eigenlijk weinig van. We gingen samen met onze buren en hun kindjes van 2 en 6 en het was supergezellig. Het is echt een relaxed park, we hebben overigens lang niet alles gezien, dus ik ga zeker nog een keer terug. Dankzij de blog van Maryke over Kettelerhof had ik zwemkleren voor Pippa mee, dat kwam wel echt heel goed van pas! We eindigden bij het watergebeuren met een ijsje en toen weer op huus an!

Ik vond het een top-park, hoewel ik zo’n hele dag in een park ook altijd wel een tikkeltje vermoeiend vind, ‘s avonds kon je mij opvegen!

Kettelerhof
Dat was hem dan, het eerste weekoverzicht. Ik wens jullie allemaal een hele mooie week toe, geniet ervan!

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.