Corona-proof ontspannen: tijdens een privé wellness arrangement!

Door

Een paar keer per jaar plannen we met vriendinnen wel een dagje of avondje sauna. Daar kan ik ontzettend van genieten, ontspannen, lekker wat eten en verder helemaal niks. Heerlijk! De sauna bezoekjes zitten er al heel lang niet in. Die hebben voor plaats gemaakt voor wandelingen. Heel veel wandelingen :-). Ik kon wel een gat in de lucht springen toen ik dit uitje ontdekte, want het kan dus toch. Op uitnodiging van Erve Broam mocht Vettt we hun nieuwkomer testen: het Wellness arrangement. Dat is ontspannen op een wel hele unieke manier: tussen de weilanden en helemaal privé bij Erve Broam. Samen met mijn vriendin Judith (die wekelijks vertelt hoe erg ze de Sauna mist) hadden we een avondje helemaal niets. Bijkletsen, ontspannen en lachen!

Over Erve Broam

Een tijd geleden had ik een afspraak bij Erve Broam, in Agelo (tussen Oldenzaal en Weerselo). Kristel en haar gezin wonen hier en rondom hun woning gebeurd van alles. Ze hebben een melkveebedrijf, een prachtige groepsaccommodatie, een vergaderlocatie, een eigen bar die verhuurt wordt voor feesten, een workshop ruimte en een wellness arrangement. Het ziet er allemaal prachtig uit, het is een beleving op zich. Vanuit de vergaderlocatie, kijk je zo de koeienstal in en alles is met liefde en aandacht gedaan. Je hebt het gevoel dat je terug in de tijd gaat, maar wel op een manier die helemaal van nu is.

Wellness op de boerderij

We komen aan op het erf van de familie en worden wegwijs gemaakt in ons ‘domijn’ voor de komende uurtjes. Een oude schuur is omgetoverd tot sauna-ruimte. Met daarin een 4-persoons sauna, een nostalgisch ligbad, stoelen waar je kunt ontspannen, een douche om af te douchen en een eigen toilet. Om het hoekje staat de houtgestookte hottub waar we gebruik van mogen maken. Vanuit de hottub kijk je uit over de weilanden. Wat een rust…

Badjassen en handdoeken liggen voor ons klaar
Erve Broam
Rechts het huisje waar de sauna in zit en links de hout gestookte hottub.


Het Wellness arrangement van Erve Broam

Het arrangement begint met een kleine wandeling, van ongeveer een half uurtje. Kristel legt ons precies uit hoe we moeten lopen. En rustig is het, onderweg komen we gewoon niemand tegen.

Erve Broam
We beginnen met een wandeling van ongeveer 3 kilometer.
Erve Broam vanaf een onze wandeling.

Terug bij Erve Broam staat er heerlijk eten voor ons klaar. We eten wat, Kristel schenkt ons een wijntje in, we kletsen maar het is vooral genieten. Het voelt gewoon een beetje onwerkelijk dat dit zomaar even kan. We hadden echt het gevoel er er écht uit zijn. Dicht bij huis maar toch in een totaal andere wereld voor een avond.

Heel veel geluk met het prachtige weer!
erve broam
Wat een feestje!

Na het eten duiken we de sauna in. Er zijn verschillende geurtjes die je kunt gebruiken voor het opgieten. Ik vind de sauna heerlijk, maar als de zandloper om is, ben ik ook altijd blij dat ik het weer ‘gehaald’ heb. Dat verschil tussen het hele hete en daarna het koude afdouchen is wel écht een feestje! We hebben gekozen voor een avond arrangement, om 21.00 moesten we helaas wel echt gaan om op tijd weer terug te zijn voor de avondklok…

erve broam
Met uitgelopen make-up én een glaasje in de hand sluiten we de avond af 🙂

Wil je meer weten over het Wellness arrangement of over Erve Broam?

Het Wellness arrangement is op doordeweekse dagen te serveren. Je kunt kiezen voor een ochtend, middag of avond arrangement van 3,5 uur. Het is te reserveren voor € 49,95 per persoon (minimaal 2 personen). Voor meer informatie en om te reserveren kun je contact opnemen met Kristel van Erve Broam (info@ervebroam.nl) of 06-30391343.

Wij vonden dit echt een top ontdekking. Super om met vriendinnen of met je partner te doen of om iemand cadeau te geven. Het is echt een unieke ervaring om een prachtige locatie! Wil je meer weten over wat er allemaal te doen is bij Erve Broam en/of benieuwd naar de groepsaccommodatie? Neem dan een kijkje op de website.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.