Winter Wonderland Enschede *WINACTIE*

Door

Winter Wonderland in Enske!

De meesten van jullie kennen de jaarlijkse ijsbaan vast wel, ieder jaar rond kerst vind je deze op de Oude Markt. Goed nieuws; die is er dit jaar weer! Maar er is veel meer dan dat, we gingen gisteren op ontdekkingstocht in het Enschedese Winter Wonderland.

The Long Lane of Love…

Ik had Pippa al verteld dat we zouden gaan schaatsen, dat vond ze mega interessant. Maar ik wilde ook een kijkje nemen op de Long Lane of Love. Er is dit jaar namelijk veel meer te doen dan alleen de schaatsbaan. Taktisch begonnen we bij Sooco en vermeden we de ijsbaan nog even. Uit het oog uit het hoofd was wat ik dacht.
Pippa, gewapend met een zaklampje vond het maar wat interessant om in het donker een rondje stad te doen. Bij het Ei van Ko staan een paar prachtige rendieren uit hout gesneden, met een arreslee erbij. In de arreslee kun je gaan zitten/staan/liggen voor je Arselfie :-). Op een van de rendieren zat een stoeltje waar Pippa enthousiast op klom.

Winter wonderland Enschede

De rendieren voor Sooco.

Vanaf deze plek kijk je de Long Lane of Love ook in, superleuk verlicht. Met onder andere rode en witte hartjes verlichting. De meest romantische straat van Enschede op dit moment!

Winter wonderland Enschede

Long Lane of Love…

Onderweg kom je allerlei geinige dingen tegen die met kerst en de liefde te maken hebben. Zo kun je je liefde vastleggen op de ‘bevestig je liefde’ wand. Hier kun je met je schatje een slotje aan de wand vastmaken om je liefde aan elkaar te bevestigen. Maurice had zijn hangslot uiteraard meegenomen ☺.

Winter wonderland Enschede

Bevestig je liefde!

Ongeneerd zoenen kan op de vrijplaats., onder de mistletoe. Wat hadden we daar naar uit gekeken, lichtelijk teleurgesteld waren we toen het bankje bezet bleek…

Winter wonderland Enschede

Taktisch plekje heeft hij uitgezocht…

Liefdesbrieven kunnen ook gepost worden. Ben je een schrijf en/of dichttalent, leef je dan uit. De mooist brieven worden geplaatst op een van vier liefdespanelen en beloond met een diner voor 2. Ik wist van de brievenbus af, Pippa nam een kunstwerkje mee om in de brievenbus te doen.

Winter wonderland Enschede

Daar gaat de Love Letter.

 

Doel in zicht!

Ik heb het niet geteld, maar onderweg hoorde ik onze dame met de zaklamp erg vaak vragen of we al gingen schaatsen. Iemand had er zin in. Via het schaatscafé kom je bij de Schaatsbaan.

Winter wonderland Enschede

Eindelijk!

Bij de ijsbaan aangekomen zochten Maurice en Pippa een paar schaatsen uit.

Winter wonderland Enschede

Eindelijk!

Voor de kleintjes hebben ze van die ijzertjes, die je gewoon over je schoenen heen doet. Eindelijk kunnen ze het ijs op. Ik keek toe met mijn dikke buik. Gelukkig bleek het schaatsen een ware hit, het was de eerste keer voor haar. Maar ze vond het gewéldig. We waren er rond half 6 en het was heerlijk rustig, een fijne bijkomstigheid. Voorzichtig maakte ze de eerste beweging aan de hand over het ijs. Maar na een tijdje ging ze zelf rond met behulp van de dolfijn, zie de foto hieronder. Maurice kon het natuurlijk niet laten om snoeihard over het ijs te scheuren met Pippa op de dolfijn.

Winter wonderland Enschede

Winter wonderland Enschede

Winter Wonderland Enschede

Toppertje die dolfijn!

Het schaatscafé zit aan de ijsbaan vast, na het schaatsen kun je dus heerlijk opwarmen met een warme choco.

Ik vind het wel echt een aanrader om in de schemering of in het donker te gaan. Wil je alles van de Long Lane of Love zien dan moet je tijdens de openingstijden van de winkels gaan. Als de winkels sluiten gaat veel van de decoratie ook naar binnen.

En omdat liefde door de maag gaat…

Trakteerden we ons nog even op een pizza bij Happy Italy…top-avondje!
Nu nog heel hard wensen dat er sneeuw komt en dan is het plaatje helemaal compleet.

En er is nog veel meer

Naast de Long Lane of Love en de ijsbaan is er nog veel meer aan Winter Wonderland extra’s in de binnenstad. Zo vind je de Enschedese foodtruck Soep met Ballen hier vanaf 18 december. En in de Stadsherberg kun je de dagen voor kerst genieten van amateurs en professionals uit de kunst en cultuur. Check de site van Winter Wonderland voor een compleet overzicht van alle activiteiten.

 

Winactie, wil je ook schaatsen in Winter Wonderland? Winactie is verlopen.

Bekijk onderstaand filmpje en zie of jij de gelukkig bent! De winnaars mogen een mail sturen naar info@vettt.nl.

 

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Enschede Promotie.

Winter Wonderland Enschede

Winter Wonderland Enschede

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.