De leukste winteruitjes en tips met kinderen in Twente!

Een beetje een gekke winter en kerstvakantie is het zo wel.  Er mag ineens weer zo weinig.

We dachten dat we ons overzicht met Winterse tips en uitjes helemaal Corona-proof voor elkaar hadden. Were we wrong! Ineens werden de maatregelen aangescherpt en nu bevinden we ons middenin een lock-down.

Gek genoeg onstonden er ook gelijk weer allerlei mooie initiatieven. En een voordeel met kinderuitjes: veel mag en kan nog wel. Dus we gingen op zoek naar wat er allemaal nog kan. Maar ook naar nieuwe initiatieven, dat heeft dit fijne lijstje opgeleverd!

Met leuke Drive-Throughs, kinderwandelingen, tips om in huis te doen & nog veel meer. Laat je inspireren!

Kiek in de Kerststal

Bookholtlaan 25, Losser

Gratis

}Vanaf 12 december t/m 3 januari, 10:00-20:00

Tijdens de kerstperiode kun je op Erve Kreasgenborg in Losser komen kijken in de kerststal. De Böggelschuur is omgetoverd tot een grote kijkdoos. Achter elk raam en achter de grote niendeur vind je een kerststal of andere kerstafbeelding. Loop langs en beleef zelf de kerstsfeer. Voor de kinderen is er onderweg een speurtocht.

Red de verloren kerstcadeautjes op het Kerstpad van Frans op den Bult

Hengelosestraat 6, Deurningen

T/m 3 jaar €1,00 per kind, vanaf 4 jaar €2,95 (leeftijd ongeveer t/m 8 jaar)

} 7 december t/m 3 januari, 10:00-17:00

Na het succes van het Halloween-en Sinterklaaspad is er nu het Kerstpad! De cadeautjes van de kerstman zijn uit de arreslee gevallen. Help jij met het terugbrengen van de cadeautjes? Als de opdrachten zijn volbracht krijg je een Knutsel Kerst Pakket van Studio LiVE (vanaf 4 jaar) of een kleurplaat met kleurtjes! (t/m 3 jaar).

Knutsel2Go buitencentrum sallandse heuvelrug

 Grotestraat 281, Nijverdal

Wisselend per activiteit

Natuurlijk kun je nog steeds de heerlijke (kinder)wandelingen doen bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug. Maar daarnaast hebben ze ook superfijne knutselpakketten die je kunt bestellen voor thuis of buiten. De activiteit wordt dan thuis gestuurd. Kijk voor meer info op de Facebook page via de link hieronder.

Doe de Enschede Fietsstad Bingo

In je eigen woonplaats

Gratis

}Van zonsopgang tot zonsondergang

Streep locaties die jij en je kind hebben bezocht af op de bingokaart. Stuur een foto van jouw volle kaart voor 15 februari 2021 naar info@enschedefietsstad.nl en maak kans op een leuk fietspakket voor jou en je kind. Een leuke stimulans op vaker de fiets te pakken!

Maak een wandeling met pony sas

Stal Denink, Mander

20 Euro (ongeveer 1 uur)

}Zelf in te plannen

Bij Stal Denink in Mander kun je op pad met shetlander Sas. Je maakt een wandeling samen met de pony vlakbij het prachtige Springendal. En de kinderen? Die mogen meerijden op de rug van Sas!

Loop de OERRR Kinderroute

Bentheimerstraat 23, De Lutte

Voor leden van Natuurmonumenten €2,50 en voor niet-leden €5,00 per routeboekje

}Van zonsopgang tot zonsondergang

Vanwege de korte afstand van 2km is de OERRR kinderroute perfect om te wandelen met jonge kinderen. Het routeboekje is op te halen bij Pannenkoekenhuis de Stroper, waar je nu ook eten kan afhalen. Op de routepaaltjes staan getallen die overeenkomen met leuke natuurfeitjes in het boekje! Let op: in het Vettt Winterboekje vind je een kortingsbon voor pannenkoek, ijsje + de Oerrr route.

Spelen met de buitenspeelclub van Outdoor Challenge Park

Bornsedijk 105, Oldenzaal

Lid worden van de club kost eenmalig €5,00

}Ma t/m vrij, van 10:00-12:00 en 13:00-15:00

Bij de buitenspeelclub draait het om: plezier, bewegen leren en ontwikkelen. Dit wordt gedaan met behulp van thema’s. Door de week heen worden er verschillende thema’s aangeboden voor kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 12jaar. Elke week is er een ander onderdeel van dit thema aan de beurt, denk aan: vuur maken, fakkels maken, boogschieten, kanovaren, knopen etc.!

Doe de QR-speurtoch bij Familierestaurant Troubadour

Tibsweg 2, Tubbergen

€19,50 per gezin (maximaal 6 personen)

}Starttijd van 10:30-14:30, kijk voor beschikbare dagen op de site

Ga met het hele gezin op zoek naar de schatkist van Kaps. Tijdens de tocht scan je met een tablet QR-codes die je onderweg tegenkomt. Vervolgens voer je de opdrachten uit met behulp van de tablet en de attributen die je meekrijgt! Je krijgt ook nog snoepjes mee voor tijdens de tocht.

Kerst-Drive Through Appeltjes van Oranje

Rigtersbleek-Zandvoort 10, Enschede

Afhankelijk van je bestelling

} Do 24 december, van 10:00-14:00

Rij, loop of fiets op 24 december van 10.00 tot 14.00 door de Drive Through bij Appeltjes van Oranje. Het hele assortiment (zie website) is te bestellen en de 24ste af te halen. Er is ook losse verkoop, maar bestellen vooraf is verplicht zodat iedereen snel en veilig geholpen kan worden!
Zoals je van de dames gewend bent is alles gezellig aangekleed met vuurkorven, kerstman en spelletjes voor de kids!

Toern & Smikkeln

Ambachtstraat 6B, De Lutte

Menu 37,50 – korte route (2 uur), Menu van 34,95 – lange route (4 uur)

} Vanaf 19dec, elke vrij, za en zo en met kerst

Huur een leuke oldtimer bij Toern & Smikkeln of ga met je eigen auto lekker toeren en stop onderweg bij de deelnemende restaurants die iets heerlijks hebben klaarstaan om mee te nemen. Zo combineer je een leuk uitje met lekker eten! Er is een route van 2 uur in omgeving De Lutte en een route van 4 uur in omgeving Vasse. Kijk voor de precieze menu’s op de site!

Kerst-Drive Through van de Manderveense Aardbei

Broekdijk 25, Manderveen

Afhankelijk van je bestelling

} Zaterdag 19 dec tm woensdag 30 dec, 15.00 – 20.00

Na het succes van de Pietend-Drive through is het nu tijd voor een speciale kerstvariant! De Drive through isaangekleed met een tal van kerstbomen, lampjes, kerstmuziek en gezellig ingerichte houten huisjes. Ondertussen kunnen er warme drankjes en lekkernijen worden besteld!

De Stropers Pannenkoeken Drive-in

Bentheimerstraat 25, De Lutte

Afhankelijk van je bestelling

} 27 nov t/m 3 jan 2021, alleen op Za en Zo van 12:00-17:00

Bij De Stropers kun je heerlijk winters eten afhalen vanuit je auto! Speciale pannenkoeken, wafels met warme kersen, erwtensoep, broodje knakworst en lekkere warme drankjes, ze hebben het allemaal. Op eten kan op de parkeerplaats in je eigen auto of natuurlijk gewoon thuis.

Bestel speelgoed en/of spelletjes bij Van de Riet Speelgoed (Ambt-Delden)

Thuis

Afhankelijk van je bestelling

}Wanneer jij maar wilt

Van de Riet Speelgoed in Ambt-Delden is een speelgoedspeciaalzaak waar je werkelijk alles kunt vinden. Dus ook heel veel spelletjes. We vonden bij Van de Riet de leukste spelletjes voor groot een klein! Je kunt jouw vragen over het assortiment of over bijvoorbeeld een specifieke cadeauwens via whatsapp
stellen én bestellen (06-43136196). Let op: in het Vettt Winterboekje vind je een kortingsbon!

Vind alle figuren op het Winters Speurblad van VETTT

Thuis

Gratis

}Wanneer jij maar wilt

Maud van By Studio MR maakte dit winterse speurblad voor in het Vettt Winterboekje. Print het speurblad uit en laat jouw kinderen op zoek gaan naar alle figuren. Heb je bijvoorbeeld de 4 mutsen gevonden? Dan zet je een kruisje in het vakje naast de mutsen.

Knutselen met een pakket van Pret met Jet

Thuis

Verschilt per hoeveelheid knutselwerkjes

}Wanneer jij maar wilt

Voor de samenstelling van dit leuke gezinspakket kun je kiezen uit een spiegel, ketting, etui en/of fotolijstje. In het pakket krijg je daarnaast allerlei verschillende soorten decoratie om de spulletjes me op te pimpen! Denk aan lapjes stof, lijm, foamclay, veren etc. Een leuke manier om een middagje creatief bezig te zijn!

Proefjes en online rondleiding in NEMO Science Museum

Thuis

Gratis

}Wanneer jij maar wilt

Op de website van Nemo Sciense Museum vind je ontzettend veel toffe proefjes om thuis te doen. Op de site vind je ook een rondleiding die je kunt bekijken!

Maak kennis met allerlei musea op Museumkids.nl

Thuis

Gratis

}Wanneer jij maar wilt

Het museum bij jou thuis. Op museumkids.nl ontdek je nu vanaf de bank met jouw kinderen de leukste musea. Met de leukste online rondleidingen! Kijk binnen in het Anne Frank Huis, bij het Van Gogh Museum of het Teylers Museum. 

Zing en dans met filmpjes van Dirk Scheele

Thuis

Gratis

}Wanneer jij maar wilt

Een leuke bezigheid voor jonge kinderen waarbij ze even hun energie kunnen kwijtraken! Op het Youtubekanaal van Dirk Scheele verschijnt elke woensdag & vrijdag een nieuw filmpje. In deze filmpjes maakt DIrk muziek waarop je kinderen kunnen meedansen en zingen.

Volg een online maak- en bouwworkshop van KidsLab

Thuis

Gratis

}Wanneer jij maar wilt

Vinden jouw kinderen het leuk om technisch bezig te zijn en om te knutselen? Dan kunnen je kinderen met een labcoach van Tetem’s KidsLab online aan de slag met maak- en bouwworkshops! Alle workshops starten om 13:30 uur. De uitleg en het samen bouwen en maken duurt een uurtje en daarna is er nog 30 minuten de tijd voor vragen of tips.

Organiseer een Popcorn Party

Thuis

Gratis

}Wanneer jij maar wilt

Maak samen popcorn, kies een heerlijke film uit, installeer jezelf op de bank en druk een keer op ‘PLAY’. Wedden dat jij zo een heerlijk relaxed middagje of avondje hebt! Leuke kerstfilms die we onlangs op Netflix ontdekten:
1. Jingle Jangle: A Christmas Journey (6+)
2. Klaus (6+)
3. Mighty Express: Een machtige kerstfilm (AL)

Maak een slaapkamer van je woonkamer!

Thuis

Je huurt 2 tipi-tentjes voor 2 nachten voor €19,90

}Wanneer jij maar wilt

Je kunt de popcorn party nog een extra dimensie geen door je woonkamer om te toveren tot slaapzaal. Alle matrassen, knuffels en dekens naar beneden en chillen maar met z’n allen. In de praktijk betekent het vaak: chips tussen de dekens, turnoefeningen op de matrassen en rustig wakker worden? Forget it! Een onvergetelijk ervaring? Dat wordt het zeker! Ook leuk voor een slaapfeestje in de woonkamer: de gezellige tipi’s die Tipizzzleen verhuurt.

Bouw een hut van karton

Thuis

Verschilt per hut

}Wanneer jij maar wilt

Verzamel al het karton dat je in huis hebt en bouw hier samen een te gekke hut van. Maak de verschillende onderdelen aan elkaar vast met een lijmpistool en/of duct tape. Om het karton strak te vouwen gebruik je een stanleymesje, waarmee je het karton wat insnijdt. Je kunt natuurlijk ook lakens en dekens gebruiken! Geen zin om zelf te bouwen? Bestellen kan ook!