Uitwaaien bij de Witte Wieven van Zwiep door Stephanie

Door

We hebben Boaz nog niet verteld wat we die zondag in de planning hebben. Normaal gesproken is de onthulling van een verrassingsuitje namelijk het mooiste moment van de dag. Voor ons dan. Als we hem zien transformeren van neutraal naar overenthousiast én heel erg dankbaar in 0.2 seconden is onze hele dag weer goed.

 

…surprise, we gaan naar de Witte Wieven!

Ik ben dan ook helemaal klaar om het serieuze gezichtje van Boaz op te zien fleuren en ga er even goed voor zitten. Op mijn hurken. Ooghoogte met hem. “Boaz?! Zullen we vandaag wat leuks gaan doen?” *oogjes beginnen te glinsteren*  “Zullen we vandaag wat leuks gaan doen met Puk?” *mondhoekjes gaan flink omhoog* “Zullen we vandaag naar “de witte wieven”  gaan?”

 

Damn you, Sinterklaasjournaal

Bibberen! Huilen! Tranen met tuiten over zijn rode wangetjes. Met grote, verschrikte ogen kijkt hij mij aan. “Witte wieven? Dat is helemaal niet leuk, dat is super eng. Ik wil daar echt niet naar toe, en Puk ook niet! Dat is een stomme verrassing, mama. Bedenk maar snel iets anders!” Damn you, sinterklaasjournaal.

Ik probeer hem met knuffels, en kusjes, en “het zijn maar poppen, het is echt niet eng” te troosten en te overtuigen dat het hartstikke leuk gaat worden. Het maakt geen verschil. Gelukkig is daar papa to the rescue. Na een simpele “Niet bang zijn, jongen. Papa beschermt je toch wel?” worden tranen weggeveegd, komt er een voorzichtige glimlach te voorschijn en kunnen we onderweg. We rijden richting Lochem, waar deze Witte Wieven verblijven.

 

De Witte Wieven van Zwiep

Lang geleden werden de witte mistslierten die in de vroege ochtend over de weilanden hingen soms aangezien voor levende wezens, ‘witte wieven’. Gevaarlijke vrouwen waar je goed voor moest oppassen! De meeste kinderen kennen deze griezelige spookvrouwen van het laatste sinterklaasjournaal. Het is dus helemaal niet gek dat Boaz een beetje bang was.  Voor de “Witte Wieven” van Zwiep hoef je echter niets te vrezen.

Witte Wieven zwiep

 

Back-to-basis uitwaaien mét wijn

Deze Witte Wieven wonen in een enorme buitenspeeltuin waar kinderen vrij spel hebben. Er is een grote zandbak waar kinderen door de ouders vanaf het heerlijk ruim opgezette terras goed in de gaten kunnen worden gehouden. Maar wat veel leuker is, is dat de kinderen op avontuur kunnen gaan. Rennen door de bamboebossen, klimmen over omgewaaide bomen, springen over sloten, het meer oversteken over een wiebelbrug en indiaantje spelen rond een groot takkenbos. Er zijn huisjes om in verstoppen en buizen om door te kruipen.

Witte Wieven zwiep

Af en toe zal je een wit wief tegen komen, maar als je snel bent zullen ze je nooit te pakken krijgen! Het is allesbehalve eng en juist super leuk. Het back-to-basic-uitwaaigehalte ligt heerlijk hoog!

Witte Wieven zwiep

Na flink afgemat te zijn in de buitenlucht hebben de kids (en ouders natuurlijk) honger gekregen. Een grote kom zelfgemaakte erwtensoep en een bord patat met kipnuggets (en een speeltje, jeuj) gingen er dan ook goed in! Daarna kan iedereen er weer tegen aan en gaan we weer naar buiten.

Tijdens het laatste rondje, want de kids wilden nog lang niet naar huis, durft stoere Puk wel bij een “wit wief” op schoot te kruipen. Boaz kijkt argwanend van een afstand toe. De speeltuin vindt hij geweldig, de poppen hadden om hem niet zo gehoeven.

Witte Wieven zwiep

De entree van de speeltuin is gratis en geschikt voor kinderen van elke leeftijd die zichzelf goed kan vermaken in de buitenlucht. In het restaurant kun je goed terecht voor een heerlijke kop koffie, huisgemaakte soep, pannenkoeken en gluhwein!

Alle kids sliepen al zodra we de parkeerplaats afreden. Het ultieme bewijs van een geslaagde middag!

 

Witte Wieven Zwiep, hoe kom je er?

Je vindt de Witte Wieven Zwiep in Lochem op 40 minuutjes rijden vanaf Enschede. Voor meer informatie neem je een kijkje op de website: Witte Wieven Zwiep.

 

Stephanie is moeder van twee zoontjes Boaz (’11) en Midas (’14) en woont in Hengelo. Ze gaat er met de boys regelmatig op uit. Stephanie is vaste gastblogger voor Vettt daarnaast schrijft ze ook op haar eigen blog: www.wolferien.com.

Witte Wieven zwiep

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.