Workshop Lunchtrommel maken (door: Heleen)

Door zondag, november 6, 2016 0 , , Permalink 0

Mijn zoon van zes is geen moeilijke eter. Hij is een graadje erger, hij is een nee-eter. Als er geen boterham met hagelslag en stukjes komkommer in zijn broodtrommel zitten, krijg ik de hele inhoud onaangeraakt terug. Zijn liga deelt hij uit en in zijn beker zit volle houdbare melk. Altijd, dat vindt ie lekker.
 
Toen Yvette mij vroeg of het mij leuk leek om deel te nemen aan de workshop van De Leukste Lunch waarbij je een leuke lunchtrommel gaat maken, twijfelde ik dan ook wel even. Zou het wel de moeite waard zijn om energie te steken in de lunch van mijn nee-eter? “Gewoon gaan.” Zei Yvette, “en anders heb je in ieder geval een gezellige avond.”
 

Workshop Lunchtrommel maken

De workshop ‘leuke en gezonde lunchtrommel maken’ is de tweede workshop die door Vettt wordt georganiseerd. De workshop vindt plaats in de Happy Workspace, een fijne ruimte aan de Javastraat in Enschede, die voor dit soort gelegenheden kan worden afgehuurd. Het enige dat ik mee hoef te nemen is een lege lunchbox. Check!

Marije, die de workshop voor Vettt verzorgt, vertelt eerst hoe ze op het idee is gekomen van haar bedrijf De Leukste Lunch. En je raadt het al: de twee kinderen van Marije zijn moeilijke en langzame eters. Ze merkte dat haar kinderen beter gingen eten door de lunch op te leuken. Tegenwoordig heeft Marije een webshop met bijvoorbeeld hippe broodtrommels en handige lekvrije bekers, maar ook veel producten voor het maken van een leuke en gezonde lunch. Denk aan lunch prikkertjes, ei vormpjes en brood uitstekers.

Marije laat enkele producten zien. Ook laat ze zien hoe je deze kunt gebruiken. Bijvoorbeeld de uitstekertjes waarmee je je komkommer heel makkelijk in stervorm kunt uitsnijden. Met de Bento uitsteker voor de boterham maakt ze een broodje in de vorm van een dino. Ook laat ze zien dat door gebruik te maken van leuke lunch prikkertjes, de broodtrommel er al snel heel feestelijk uitziet. Na het krijgen van vele tips and tricks is het onze beurt om de meegebrachte broodtrommels te vullen.

De leukste lunch

Hard aan het werk…

Marije heeft alle benodigdheden meegebracht dus we kunnen in de weer met brood, vleeswaren, wortel, mandarijn of ander soort fruit en beleg. We mogen ook alle uitstekers, prikkers en vormpjes gebruiken die ze heeft meegenomen. Kopje koffie en chocolade er bij en ondertussen kletsen en spieken met/bij andere moeders. Inderdaad, ik heb in ieder geval een leuke avond! Ik gebruik de dino uitsteker voor de boterham van mijn dinofan en maak van een mandarijn een slak. Ik voeg nog wat komkommer in de vorm van een sterretje toe en een plakje ham en voila, de lunchbox is klaar.

De leukste lunch

Mijn creatie!

De volgende ochtend is Juliën erg enthousiast over zijn dino brood en mandarijnenslak en showt hij zijn broodtrommel trots aan de juf. Helaas is het bij showen gebleven, want eerlijkheid gebied mij te zeggen dat hij alleen het plakje ham en de komkommer heeft opgegeten. Maaarrrr…ik had de dino gemaakt van wit en bruin brood. Dat vond hij een beetje gek zei hij. Als ik hem de volgende keer van alleen bruin brood maak, zou hij hem opeten, dat beloofde hij plechtig. En de mandarijn vond hij een beetje zielig om op te eten, die arme slak!

De leukste lunch

Trots!

Ik ga gewoon nog even door met deze uitprobeersels want ik heb genoeg inspiratie op gedaan die avond. Juliën vond het wel heel erg leuk, maar ik denk dat ik hem iets beter moet voorbereiden. Tja, je bent een nee-eter of niet en net als Marije doe ik er alles aan om hem aan het eten te krijgen. Ik heb me dan ook aangemeld bij De Leukste Lunch community op Facebook waar ik erg veel inspiratie op kan doen door foto’s van andere ouders. En binnenkort nee ik een kijkje in de webshop van De Leukste Lunch, want Marije vertelde dat ze snel weer een nieuwe lichting van de lunchbox met meerdere vakjes binnen krijgt. Sowieso wil ik daar even rondneuzen, want wat had ze een leuke spulletjes meegenomen!

Ik heb een erg leuke avond gehad. Leuk toch, zo’n workshop samen met andere moeders. Marije bedankt voor de gezellige, inspirerende avond!
 

Vettt Workshops

Vanuit Vettt worden er regelmatig workshops gegeven om ouders te inspireren. De thema’s zijn steeds verschillend. Zo was er al een workshop etiket lezen en lunchtrommel maken. De volgende workshop zal gaan over ‘Opvoed uitdagingen’ en wordt gegeven door Claudia Neef van Taadaa Kindercoaching.
 

Heleen woont in Enschede en trekt er graag op uit met haar zoon (6), dochter (1) en vriend. Heleen is één van de vaste gastbloggers op www.vettt.nl. Voor Heleen geldt “als niks zeker is, is alles mogelijk”. Dat is haar motto, haar houvast, haar inspiratie. En daarover blogt ze op het gelijknamige blog: Niks zeker alles mogelijk.

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.