Wortelpop 2017, Vettt was erbij!

Door

Bij de zomer horen festivals. Samen genieten van fijne muziek op een dekentje in de zon met de picknickmand vol zelfgemaakte lekkernijen, terwijl de kinderen lief samen spelen. Oké oké, geen realistisch plaatje en het sluit niet bepaald aan bij het beeld dat veel mensen van een festival hebben. Toch worden er tegenwoordig steeds meer evenementen georganiseerd voor de hele familie. Een perfecte manier om onze kinderen kennis te laten maken met het fenomeen festival en met het hele gezin een leuke dag uit te beleven. Zo gingen wij donderdag 3 augustus naar Wortelpop 2017 in Beerze. De 2e editie van dit familiefestival was met ruim 2.000 bezoekers een groot succes. Initiatiefnemers Vakantiepark Beerze Bulten en theatermaker Mark Haayema hopen Wortelpop hiermee te vestigen als blijvende zomeractiviteiten in het Vechtdal.

Wortelpop 2017: ideaal voor kinderen met een groot leeftijdsverschil

Voor ons was Wortelpop ideaal, want met een leeftijdsverschil van zes jaar tussen onze kinderen is het soms best lastig om een uitstapje te bedenken dat voor zowel een puberende peuter als een startende puber leuk is. Ik kan vast verklappen dat Wortelpop voor beiden een geslaagd uitje was. Wortelpop is in 2016 ontstaan uit een jaarlijks terugkerend benefietconcert dat vanaf 2010 wordt georganiseerd door Vakantiepark Beerze Bulten. Door de capaciteit en toenemende populariteit heeft de organisatie er vorig jaar voor gekozen dit benefietconcert om te zetten in een familiefestival, dat in het teken staat van muziek, entertainment, vermaak en gezelligheid. Het recreatieterrein direct naast Vakantiepark Beerze Bulten bleek bijzonder geschikt en bood nog meer mogelijkheden voor een breder en gevarieerder aanbod van eten en drinken, muziek en entertainment.

Vertier voor jong en oud

Bij aankomst werden we vriendelijk welkom geheten door een groot aantal Wortelpoppers; de vrijwilligers die volop aanwezig zijn en iedereen enthousiast de weg wijzen. Het evenemententerrein is overzichtelijk ingedeeld en staat vol met leuke activiteiten en twee podia. Een klein podium voor de allerkleinste gasten en een groter podium voor diverse live optredens. Het programma is zo opgesteld dat er nooit tegelijkertijd op beide podia iets te doen was, zodat je alles mee kunt maken. Zo hebben we met Bram kunnen kijken naar de avonturen van Kikker en Nijntje en heeft Roos live mee kunnen zingen met Sarah & Julia.

Tussen de optredens door zijn er allerlei leuke activiteiten. Zo kunnen de bezoekers van alles bouwen bij de legotafel, zandkastelen maken in de grote zandbak, dieren aaien in de kinderboerderij, ponyrijden, tegen elkaar strijden op een stormbaan, relaxed bubbelen in één van de twee jacuzzi’s, Oldtimer tractors bewonderen, (her)trouwen bij de Burgemeester van Beerze, marshmallows roosteren en meer.

Wortelpop 2017

Ondertussen loopt er ook nog een dinosaurus tussen het publiek door die de nodige aandacht trekt en kunnen kinderen op de foto met Bultje & Friends. En heb je geen goed gevulde picknickmand bij je, dan kun je terecht bij de verschillende foodtrucks, die sfeervol langs de kant van het terrein opgesteld staan. Kortom, vertier voor jong en oud.

Wortelpop 2017

Relaxed genieten aan een picknicktafel

Nadat we bijna alles gezien en gedaan hebben, is het tijd voor een welverdiend drankje en een zakje heerlijke oerfriet van de foodtruck. Doordat de picknicktafels groot genoeg zijn, zitten verschillende bezoekers bij elkaar aan één tafel en dat leverde weer gezellig gesprekken op. Omdat (onze) kinderen nou eenmaal niet lang stil kunnen zitten, gingen Bram en Roos al gauw weer samen op avontuur. Hier komt het leeftijdsverschil wel weer van pas, want Roos waakt als een tweede moeder over haar broertje. Zo konden Ronny en ik toch rustig van ons drankje genieten in de zon. Weliswaar niet heel romantisch op een picknickkleed, maar met de muziek van een strijkkwartet op de achtergrond toch wel even heel relaxed. Wat ons betreft een erg geslaagde tweede editie van Wortelpop. Wortelpop wordt ieder jaar georganiseerd tijdens de zomervakantie op de Beerze Bulten.

Op zoek naar uitjes voor de zomervakantie?

Klik hier voor meer dan 40 tips en uitjes voor jouw zomervakantie in Twente.

Over Ann

Meer blogs van Ann lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.