Xperimenta start weer met een hele toffe reeks activiteiten!

Door

Misschien heb jij het wel eens voorbij zien komen, of heeft jouw zoon/dochter er zelfs al eens aan meegedaan? De Xperimenta middagen van Pre-U Junior door Universiteit Twente. Pre-U Junior is gericht op kinderen die in groep 3 t/m groep 8 van de basisschool zitten. Ik vind het te gek dat dit georganiseerd wordt en er zitten supergave thema’s tussen. De eerste Xperimenta middag gaat bijvoorbeeld over fotografie. Ik vertel je er in deze blog alles over!Wat doet Pre-U Junior allemaal?

Pre-U Junior organiseert allerlei activiteiten voor nieuwsgierige kinderen in groep 3 t/m 8:

  • Iedere maand wordt er een Xperimenta middag georganiseerd waar je individueel aan deel kunt nemen.
  • Vier keer per jaar is er een Xperimenta Xtreme iedere keer op een bijzondere locatie, waar je je individueel voor kunt aanmelden.
  • Je kunt Xperimenta op jouw school laten komen met Xperimenta op Expeditie (Xperimenta komt naar jouw school) of Xperimenta in het lab (je gaat met je klas naar de Universiteit).Iedere maand: Pre-U Junior Xperimenta middagen in De MuseumFabriek

Iedere maand wordt er een Xperimenta middag georganiseerd in De MuseumFabriek. Dit is een wetenschapsmiddag voor basisschoolkinderen in de Museumfabriek. Nieuwsgierige kinderen komen bij Xperimenta op een leuke en interactieve manier in contact met verschillende aspecten van de verrassende wereld van wetenschap en technologie. Xperimenta is bedoeld voor kinderen uit groep 4 t/m 6. Enthousiaste kinderen uit groep 3, 7 en 8 zijn ook welkom.

Woensdag 11 september: Xperimenta Beeldvorming

Dit schooljaar start Xperimenta met een middag over beeldvorming. Hoe maak je mooie foto’s en hoe werkt een camera? Wil je hier meer over weten? Of wil je jouw kind inschrijven? Dat kan dat via deze link: Xperimenta.

Wanneer vinden de Xperimenta middagen plaats?

De middagen vinden maandelijks plaats en de thema’s zijn steeds verschillend. Je kunt je je gewoon aanmelden voor de middag dat je zou willen gaan. De kosten bedragen 7,50 Euro. Via deze link vind je een overzicht van de Xperimenta dagen: programma Xperimenta.

NIEUW: Xperimenta Xtreme

Vier keer per jaar organiseert Pre-U Junior een Xperimenta middag op een bijzondere locatie: de Xperimenta Xtreme middagen. Het thema van de middag is gelinkt aan de locatie waar we op dat moment zijn. Zo heeft de allereerste editie plaatsgevonden in het Dinopark op Vliegveld Twente. Dit jaar gaat Xperimenta Xtreme naar o.a het lab, de brandweerkazerne, het park én naar de Universiteit.

Xperimenta middagen

Xperimenta Xtreme vindt 4 x per jaar plaats en het is een wetenschapsmiddag voor basisschoolkinderen op een bijzondere locatie. Nieuwsgierige kinderen komen bij Xperimenta op een leuke en interactieve manier in contact met verschillende aspecten van de verrassende wereld van wetenschap en technologie. Xperimenta Xtreme is bedoeld voor kinderen uit groep 4 t/m 6 enthousiaste kinderen uit groep 3, 7 en 8 zijn ook welkom.

De thema’s van Xperimenta Xtreme

De eerste Xperimenta Xtreme zal plaatsvinden op 27 november in het Surprise lab. Je gaat hier je eigen Sinterklaas surprise bouwen. Hieronder vind je een overzicht van de Xperimenta Xtreme middagen

  • 27 november: Xperimenta in het Designlab. Bouw je eigen sinterklaas surprise.
  • Feb/mrt 2020: Xperimenta op de Kazerne. Wordt een brandweerman/vrouw voor een middag.
  • Mei/juni 2020: Xperimenta in het park. Doe experimenten in de buitenlucht.
  • Zomer 2020: Xperimenta op de Universiteit. Word een professor in het lab!

Meer weten en/of aanmelden: Xperimenta Xtreme.

Xperimenta middagenNIEUW: Xperimenta op jouw school: Xperimenta op Expeditie en Experimenta in het Lab

Denk jij dat Xperimenta wel wat is voor bij jouw op school? Er zijn verschillende programma’s ontwikkeld voor leerlingen uit groep 3 t/m groep 8. Xperimenta kan naar jouw school komen (Xperimenta op Expeditie) of de klas kan naar Xperimenta toekomen (Xperimenta in het lab). Je kunt kiezen voor verschillende thema’s.

Meer weten?

Wil je meer weten over Xperimenta? Alle info vind je op de website en met vragen mag je ook altijd mailen met: pre-u-junior@utwente.nl.

Xperimenta middagen

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Pre-U Junior

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.