Zo hou je de wespen op afstand

Door

Zaterdag deden we een tourtje door Twente. Het was de bedoeling om mijn eigen zomertip op te gaan volgen, met een fluisterboot over de Regge in Zuna bij Rijsssen. Bleken alle fluisterbootjes verhuurd te zijn. Dat 3 uur wachten geen optie was dat leek mij duidelijk. Ik had nog wat anders op de to-d0 staan en dat was vlakbij. We gingen naar Enter, naar het Rheins. Vanaf het Rheins kun je wandelroutes volgen, wij kozen voor de kinderboerderij + speeltuin en terras. Een heerlijk plekje maar wel met heel veel wespen…
 

Cursus rustig blijven bij rondvliegende wespen

Pedagogisch verantwoord als we zijn 🙂 leerden we Pippa om ze niet weg te slaan en rustig te blijven. Dat ging best goed. Een beetje jammer dat een tafeltje verder een meisje van een jaar of 6 heel enthousiast riep dat ze de K*T wesp had doodgetrapt. Dat was iets minder verantwoord. Deze cursus bleek niet alleen van toepassing in Enter. Het lijkt wel alsof de wespen ons sindsdien volgen….
 

Wat te doen?

Op zondag stond er een bezoekje aan een vriendin en een barbecue bij weer andere vrienden op de planning, je raadt het al…de wespen kwamen mee. De gastvrouw bij de barbecue haalde allemaal slimme trucjes uit de (keuken)kastjes en ze werkten, Judith bedankt! Luister en huiver:
 

1. Citroen en/of sinaasappel met kruidnagel

Snij een citroen of sinaasappel door midden, leg dit op schoteltjes en steek er kruidnagels in.
 

2. Wierook

Er werd op verschillende plekken wierook aangestoken. Deze ga ik vanaf nu dus standaard in mijn zwemtas doen voor een dagje buitenbad of waterplas! Het schijnt dat wespen niet van rook houden, een fikkie stoken zou dus ook moeten werken :-).

Ik zocht nog even verder en vond nog een paar tips, voor lezers die alles uit de kast willen halen. Komt ‘ie:
 

3.  Azijn

Zet een schaaltje azijn neer en het zorgt ervoor dat wespen op afstand blijven.
 

4. Ui

Een schoteltjes met een gesnipperde ui werkt ook om wespen op afstand te houden.

 

5. Koffie

Wespen houden niet van koffie. Je kunt koffie op een schoteltje leggen en dit aansteken zodat de koffie gaat branden een smeulen. Het ruikt wel wat mindere maar ook dit schijnt zijn werk te doen.

Wat doe jij om wespen op afstand te houden? Goede tips zijn welkom!

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.