Het leed dat haren kammen heet

Door

Boaz is gezegend met dik, prachtig haar. Hoewel hij een paar keer een kort koppie heeft gehad vind ik lang haar prachtig bij hem staan en ben ik dan ook heel blij dat hij het zelf ook lang wil hebben.  Midas heeft iets minder mooi haar. Het is dun, het pluist behoorlijk en er zitten snel knoopjes in. Maar ook bij hem laten we het groeien, want met de juiste verzorging zit het prachtig!

Uitvinden wat die juiste verzorging voor het haar van je kindje is, is nogal een opgave. Mijn haar is bijvoorbeeld heel anders dan dat van de jongens en dus past mijn was-ritueel niet bij hen. En ik verzorg het koppie van Boaz ook weer heel anders dan dat van Midas.

Knoopjesdrama

toos 2

Toch zijn er wel een paar overeenkomsten. Zowel ik als de jongens hebben regelmatig kleine knoopjes. Een drama! Er zijn ochtenden geweest dat ik met een haarborstel achter de jongens aan kon rennen terwijl zij, met een koppie vol knoopjes en traantjes over de wangen, zo ver mogelijk van mij weg probeerden  te komen. Alleen al het idee van haren kammen veroorzaakte paniek. Ik heb zo vaak op het punt gestaan om dan maar, met pijn in mijn hart, de tondeuse te pakken. Geen prachtige lange lokken, maar in ieder geval ook geen knoopjesdrama meer!

Hair by Glenn heeft tips

DSC_0232Van Lisa, kapster bij Hair By Glenn kreeg ik onlangs de tip om bij knoopjes aan de onderkant van de haren te beginnen met kammen en dan rustig naar boven te werken. “Door steeds een klein stukje haar knoopvrij te maken, voorkom je dat knoopjes zich onderin het haar ophopen tot een grote knoop”  Bij Boaz kom ik er, dankzij zijn gladde haren, op deze manier pijnloos door. Dat scheelt heel veel traantjes! Maar Midas en ikzelf hebben een beetje meer hulp nodig. Daarom gebruiken wij  KMS MoistRepair Leave-in conditioner. Door deze conditioner erin te sprayen, wordt ook ons haar zachter en gladder te maken waardoor knoopjes er nog eenvoudiger uitgeborsteld kunnen worden. Een uitkomst!

“Heeft je kind lang haar, dan is invlechten ook een prima manier om knoopjes te voorkomen. Vlecht knoopvrij haar ‘s avonds voor het slapen gaan goed in zodat het s nachts tijdens het woelen en draaien niet in elkaar kan gaan zitten. De volgende ochtend zijn je kindjes  niet  knoopvrij, maar hebben met een beetje geluk ook nog mooie golfjes in hun haar. Dit werkt helemaal goed als het je het haar vochtig maakt voor je gaat vlechten.”

Mijn jongens mogen dan lang haar hebben, maar verder dan een hipsterknotje kom ik niet. Ik heb de “vlecht-tip” wel bij mezelf kunnen uit proberen, en met succes!

Extra verzorging tijdens de zomermaanden

Dankzij Lisa en Hair By Glenn is “het leed dat haren kammen heet” bij ons in huis voorbij! Ik ben haar eeuwig dankbaar!  Ze gaf mij echter niet alleen tips om het haar knoopvrij te houden, ook vertelde ze me hoe ik het haar van de kinderen (en mezelf) gezond de zomer door kan krijgen. “Tijdens de zomermaanden heeft het haar vaak veel meer te voortduren. Denk aan het zoute zeewater, het chloor in het zwembad en de brandende zon! Extra verzorging is daarom tijdens de zomer erg belangrijk!” Klinkt logisch toch?

Wil jij weten hoe jij het haar van jezelf en je kinderen zomerproof houdt? Haal dan nu de Vettt Zomerspecial op bij een van de vele afhaalpunten of download hem hier! Daar vind je niet alleen alle tips van Lisa, maar speciaal voor alle moeders een kortingsbon voor Hair By Glenn!

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.